Hoe kan ik een domeinnaam bestellen voor mijn klanten?

Als je een reseller bent, dan wil je natuurlijk ook domeinnamen voor je klanten kunnen bestellen. Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe je dat doet.

1. Maak in DirectAdmin eerst een nieuwe resellergebruiker aan met het domein dat je wilt registreren. Wil je dat het te registreren domein naar een al bestaand adres doorverwijst, voeg het domein dan als domain pointer bij die gebruiker toe.

2. Log in op Mijn Antagonist.

Vul het wachtwoord van Mijn Antagonist in en klik op 'Inloggen'.

3. Maak nieuwe contactpersonen aan voor de klant.

4. Klik op 'Bestellen'.

De knop 'Bestellen' in Mijn Antagonist.

5. Voer de gewenste domeinnaam of domeinnamen in en klik op 'Volgende'.

Voer het domein in dat je wilt registreren en klik op 'Volgende'.

6. Je ziet nu de resultaten van de domeincheck. Voeg de gewenste domeinen aan je winkelwagentje toe en klik op 'Volgende'.

Optioneel: klik eerst op 'Kies contactpersonen' als je een alternatieve contactpersoon aan de domeinnaam wilt koppelen.

De optie 'Kies contactpersonen' in Mijn Antagonist.

Heb je de gewenste contactpersonen ingesteld, dan klik je op 'Opslaan' en daarna op 'Volgende' om door te gaan.

Kies de gewenste contactpersoon voor de te bestellen domeinnaam en klik op 'Opslaan'.

7. Kies nu onderaan voor de optie om 'Alleen de domeinen' te bestellen.

8. Kies vervolgens voor 'Alias voor bestaand pakket (of resellerdomein)' en selecteer je reseller-pakket. Als je een gebruiker hebt aangemaakt (stap 1), dan wordt het geen alias en verwijst het na registratie direct naar de juiste gebruiker.

Kies voor 'Alleen de domeinen' en vervolgens voor 'Alias voor bestaand pakket (of resellerdomein)'.

9. Klik op 'Volgende', kies voor hoeveel jaar je het domein wilt registreren en klik op 'Bestellen' om de bestelling af te ronden.