Hoe kan ik een domeinnaam bestellen voor mijn klanten?

Als je een reseller bent, dan wil je natuurlijk ook domeinnamen voor je klanten kunnen bestellen. Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe je dat doet.

1. Maak in DirectAdmin eerst een nieuwe resellergebruiker aan met het domein dat je wilt registreren. Wil je dat het te registreren domein naar een al bestaand adres doorverwijst, voeg het domein dan als domain pointer bij die gebruiker toe.

2. Log in op Mijn Antagonist.

Vul het wachtwoord van Mijn Antagonist in en klik op 'Inloggen'.

3. Maak nieuwe contactpersonen aan voor de klant.

Het aanmaken van een nieuwe contactpersoon in Mijn Antagonist.

4. Klik in het menu op 'Bestellen'.

Klik in het menu op 'Bestellen'.

5. Voer de gewenste domeinnaam of domeinnamen in en klik op 'Volgende'.

Vul de domeinnaam in die je graag wilt registreren en klik op 'Volgende'.

6. Je ziet nu de resultaten van de domeincheck. Voeg de gewenste domeinen aan je winkelwagentje toe en klik op 'Volgende'.

Voeg de domeinnamen die je wilt bestellen toe aan de winkelwagen.

Optioneel: klik eerst op 'Kies contactpersonen' als je een alternatieve contactpersoon aan de domeinnaam wilt koppelen.

De optie 'Kies contactpersonen' in Mijn Antagonist.

Heb je de gewenste contactpersonen ingesteld, dan klik je op 'Opslaan' en daarna op 'Volgende' om door te gaan.

Kies de gewenste contactpersoon voor de te bestellen domeinnaam en klik op 'Opslaan'.

7. Klik rechts bovenin op 'Bestel alleen de domeinen'. Kies nu voor de optie 'Alias voor bestaand pakket' en selecteer het gewenste Resellerpakket. Als je een gebruiker hebt aangemaakt (stap 1), dan wordt het geen alias en verwijst het na registratie direct naar de juiste gebruiker. Ga verder door op 'Volgende' te klikken.

Klik op 'Bestel alleen de domeinen' en kies 'Alias voor bestaand pakket'.

8. Kies voor hoeveel jaar je het domein wilt registreren. Rond ten slotte de bestelling af door op 'Bestellen' te klikken.

Rond de bestelling af.