Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Nieuwe producten kunnen via onze website worden besteld en voor bestaande klanten ook via Mijn Antagonist. Op deze pagina worden alle mogelijkheden weergegeven voor het plaatsen van bestellingen via Mijn Antagonist. Handig als je wilt weten hoe je bijvoorbeeld een hostingpakket bij een al bestaand domein kunt bestellen of een nieuwe domeinnaam wilt registreren.

Globaal gezien bestaat het bestelproces uit de volgende zes stappen:

1. Log in op Mijn Antagonist.

2. Ga in het menu naar het tabblad 'Bestellen'.

Ga in het menu naar 'Bestellen'.

3. Vul de domeinnaam in die je graag wilt bestellen en klik op 'Volgende'.

Vul de domeinnaam in die je graag wilt bestellen en klik op 'Volgende'.

4. Kies de domeinnaam die je wilt registreren. Selecteer eventueel ook domeinen met dezelfde naam, maar met een andere extensie als je die ook wilt vastleggen. Klik daarna op 'Volgende'.

Selecteer de domeinnamen die je wilt bestellen.

5. Selecteer het type pakket dat je in combinatie met het domein wilt bestellen en klik op 'Volgende'.

Kies met welk pakket je de nieuwe domeinnaam wilt bestellen.

6. Registreer eventueel voor meerdere jaren met korting. Vink aan dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en klik op ‘Bestellen’ om de bestelling te plaatsen.

Meerdere domeinnamen bestellen

Het is ook mogelijk om meerdere domeinnamen tegelijk te bestellen:

• Bij stap 3 vul je dan nog niet gelijk de domeinnaam in, maar klik je achter het invulveld op 'Meer domeinnamen'.
  • Er ontstaat een nieuw veld waar je alle domeinnamen in kunt vullen die je wenst te registreren.

Het veld waar je meerdere domeinnamen tegelijkertijd in kunt voeren.

• Klik op 'Volgende' en ga verder met stap 4.

Een domeinnaam verhuizen

Als de ingevulde domeinnaam bij een derde partij is geregistreerd, dan is deze verhuisbaar. Dit betekent dat in geval je op het moment al eigenaar bent van het domein je met een verhuiscode, die je bij je huidige provider kunt opvragen, het domein naar Antagonist toe kunt verhuizen.

Ter kennisneming
Meer informatie over het verhuizen van een domeinnaam en alles wat daarbij komt kijken, kun je op deze pagina terugvinden.

Vul je een verhuisbaar domein in, dan komt, nadat je bij stap 3 op 'Volgende' hebt geklikt, een pop-up naar voren die relevant is wanneer je de eigenaar bent van het domein en het wilt verhuizen.

Het opgeven van de datum dat je jouw domeinnaam wilt verhuizen.

• Verhuiscode | Voor veel type domeinnamen is een verhuiscode vereist. Als deze nodig is voor de verhuizing, dan kan deze hier worden ingevuld.
  • Verhuisdatum | Als een domeinnaam niet direct moet worden verhuisd, maar dit pas na een bepaalde datum moet gebeuren (bijvoorbeeld omdat er tijd nodig is om de website klaar te zetten), dan kan de datum hier worden opgegeven.
  • Vervolg de bestelling bij stap 5.

Een domeinnaam bestellen met eigen contactpersonen

Als de eigenaar van de domeinnaam niet diegene moet zijn die ook de eigenaar is van het klantaccount, dan kunnen er aparte contactpersonen worden gebruikt voor de domeinnaam.

• Zorg dat de contactpersonen die je wilt gebruiken, zijn aangemaakt.
  • Bij stap 4 klik je, na het selecteren van de domeinnamen, op de knop 'Kies contactpers.'.

Klik na het selecteren van de domeinnaam op de knop 'Kies contactpers.'.

• Selecteer per domeinnaam de juiste contactpersonen en klik op 'Opslaan'.

Selecteer per domeinnaam de juiste contactpersonen en klik op 'Opslaan'.

• Vervolg de bestelling bij stap 5.

Een domeinnaam bestellen voor een bestaand pakket

Als je een nieuwe domeinnaam wilt bestellen bij een pakket dat je nu al hebt, dan kan dat via dezelfde weg worden besteld.

• In plaats van dat je bij stap 5 een nieuw pakket selecteert, scroll je eerst naar beneden en kies je voor de optie 'Alleen de domeinnaam'.
  • Er worden dan een aantal opties gegeven:

De mogelijke opties bij het bestellen van een nieuwe domeinnaam.

• Selecteer 'Alias voor bestaand pakket' om de domeinnaam automatisch te laten koppelen aan het bestaande pakket dat je daar selecteert.
  • Selecteer 'Eigen nameservers'om de domeinnaam te laten verwijzen naar de nameservers van het pakket. De domeinnaam moet dan nog handmatig aangemaakt worden binnen het pakket.
  • Vervolg de bestelling bij stap 6.

Een losse domeinnaam bestellen

Een domeinnaam is automatisch een 'losse' domeinnaam, wanneer deze niet aan een pakket wordt gekoppeld.

• In plaats van dat je bij stap stap 5 de optie voor een nieuw pakket selecteert, kies je voor de optie 'Alleen de domeinnaam'.
  • Kies hier voor de optie 'Geen pakket'.

Kies hier voor de optie 'Geen pakket'.

• Vervolg de bestelling bij stap 6.

Een nieuw pakket bestellen bij een bestaande domeinnaam

Heb je al een losse domeinnaam en wil je daar graag een nieuw hostingpakket voor bestellen, dan kun je de onderstaande stappen in Mijn Antagonist volgen om dat te doen.

Ter kennisneming
Wil je een nieuw hostingpakket bestellen voor een domeinnaam dat al aan een ander bestaand hostingpakket zit gekoppeld, raadpleeg dan deze handleiding.

1. Log in op je klantaccount van Mijn Antagonist.

2. Klik bovenaan in het menu op 'Producten'.

Klik bovenaan op 'Producten'.

3. Klik achter de domeinnaam waarvoor je een hostingpakket wilt bestellen op 'Koppel hosting'.

Klik achter de domeinnaam waarvoor je een hostingpakket wilt bestellen op 'Koppel hosting'.

4. Kies voor de optie 'Bestel nieuw pakket' en selecteer het pakket dat je wenst.

Kies voor de optie 'Bestel nieuw pakket' en selecteer het pakket dat je wenst.

5. Klik ten slotte op 'Domein upgraden' om de bestelling te plaatsen.

Een bestaand pakket upgraden

Het is mogelijk om via Mijn Antagonist je pakket naar een ander pakket te upgraden:

1. Log in op je klantaccount van Mijn Antagonist.

2. Klik bovenaan in het menu op 'Producten'.

Klik bovenaan op 'Producten'.

3. Klik achter het hostingpakket dat je wilt upgraden op 'Upgrade'.

Klik achter het hostingpakket dat je wilt upgraden op 'Upgrade'.

4. Kies naar welk type pakket je wilt upgraden en klik op 'Upgrade nu' om de bestelling te plaatsen.

Kies naar welk type pakket je wilt upgraden en klik op 'Upgrade nu' om de bestelling te plaatsen.

5. Je zit nu de productwijziging in de winkelwagen staan. Klik op 'Afrekenen' om de bestelling af te ronden.