Hulp bij je webhostingpakket of domeinnaam?

Makkelijke handleidingen, nuttige pagina's en Premium Support — of vraag onze experts.

 

Hoe log ik in op DirectAdmin?

Antagonist gebruikt DirectAdmin voor (vrijwel) alle technische taken met betrekking tot de webhosting die je afneemt. Inloggen op DirectAdmin gaat via http://jouwdomeinnaam.nl:2223 (waarbij je 'jouwdomeinnaam.nl' vervangt door jouw domeinnaam). Als je naar deze pagina surft, krijg je een inlogscherm te zien.

Vul naast 'Username' je gebruikersnaam in. Deze gebruikersnaam bestaat uit 'deb' gevolgd door jouw klantnummer en eventueel nog een toevoeging. Voorbeelden van gebruikersnamen zijn bijvoorbeeld: deb12345 en deb12345n2. Naast 'Password' vul je jouw wachtwoord in. Let wel op: Dit wachtwoord is niet noodzakelijkerwijs gelijk aan het wachtwoord dat je gebruikt voor Mijn Antagonist. Vervolgens klik je op 'Login'.

Als je gebruikersnaam of wachtwoord niet correct is, dan verschijnt de melding 'Invalid login. Please verify your Username and Password' in het scherm. Controleer in dat geval of je je wachtwoord exact hebt gekopieerd zoals je dat van ons hebt ontvangen. De O en 0 en de I, l en 1 zijn vaak moeilijk uit elkaar te houden. Kopieer desnoods het wachtwoord uit de e-mail die je van ons hebt ontvangen (let erop dat je eventuele spaties/tabs niet mee kopieert).

Mocht je je wachtwoord absoluut niet meer kunnen achterhalen, reset dan je wachtwoord via Mijn Antagonist. Hoe dit moet, kun je lezen op de pagina Hoe herstel ik het wachtwoord van DirectAdmin?.

DirectAdmin via SSL

Het is verstandig om DirectAdmin waar mogelijk via een beveiligde verbinding te benaderen. Je kan dit doen door het adres http://jouwdomeinnaam.nl:2223 te gebruiken (vervang ook hier 'jouwdomeinnaam.nl'). Om SSL certificaatmeldingen te voorkomen verandert de URL nu in het adres van de server waarmee je probeert te verbinden. Dit is normaal.

Als je een specifieke reden hebt om geen beveiligde SSL verbinding of geen serveradres te willen gebruiken, bijvoorbeeld omdat je als reseller jouw klanten strikt „white-label” wilt kunnen laten inloggen op DirectAdmin, dan kan je gebruikmaken van de toevoeging :2222, dus http://jouwdomeinnaam.nl:2222. Let er wel op dat je dan dus geen gebruik maakt van een beveiligde verbinding.

Tijdelijk adres DirectAdmin

Als je jouw domeinnaam (nog) niet kunt gebruiken om DirectAdmin rechtstreeks te benaderen, bijvoorbeeld omdat het domein nog in verhuizing staat, of door middel van de nameservers of DNS-records naar een externe locatie verwijst, kan je DirectAdmin bereiken via het serveradres. Dit adres heeft bijvoorbeeld de vorm https://sXX.webhostingserver.nl:2223. Hierbij is „sXX” de aanduiding van de server waar jouw pakket op staat, bijvoorbeeld s80 of s114. Je kan jouw server achterhalen met behulp van de handleiding Op welke server zit ik?. Let er hierbij op dat de traceroute methode niet van toepassing is als het domein (nog) niet naar het pakket verwijst.