Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Hoe kan ik op DirectAdmin inloggen?

Als je bij ons een domeinnaam en hosting afneemt, dan kun je via DirectAdmin jouw webhostingpakket technisch beheren. Het is dus belangrijk om te weten hoe je daar toegang tot verkrijgt. Hier lees je daarom hoe op DirectAdmin inloggen werkt. Ben je het wachtwoord vergeten voor DirectAdmin, dan kun je hier ook instructies terugvinden voor het aanvragen van een nieuw wachtwoord.

Via Mijn Antagonist

Je kunt via Mijn Antagonist rechtstreeks op DirectAdmin inloggen. Dat gaat als volgt:

1. Log in op Mijn Antagonist.

2. Nadat je daar bent ingelogd, ga je naar het tabblad 'Producten'.

Ga in het menu naar de optie 'Producten'.

3. Klik op het webhostingpakket waar je op DirectAdmin wilt inloggen, bijvoorbeeld 'Slim deb12345'.

4. Er opent zich een nieuwe pagina. Rechts in het kader 'Beheer' kies je dan de optie 'Beheer hostingpakket'.

Rechts in het kader 'Beheer' kies je de optie 'Beheer hostingpakket'.

5. Je wordt nu automatisch op DirectAdmin van dat hostingpakket ingelogd, zonder dat je een gebruikersnaam of wachtwoord hoeft in te voeren.

Via je internetbrowser

1. Open je internetbrowser naar keuze.

2. Ga naar https://voorbeeld.nl:2223 (vervang 'voorbeeld.nl' met je eigen domeinnaam).

3. Je krijgt nu onderstaand inlogscherm te zien

Het inlogscherm van DirectAdmin.

4. Vul naast 'Username' je gebruikersnaam van DirectAdmin voor dit specifieke pakket in. Dat is je klantnummer met 'deb' ervoor, bijvoorbeeld deb12345.

5. Naast 'Password' vul je jouw wachtwoord in. Merk op dat het wachtwoord voor DirectAdmin niet noodzakelijkerwijs gelijk is aan het wachtwoord dat je voor Mijn Antagonist gebruikt.

6. Vervolgens klik je op 'Login'.

Via het serveradres

Als je jouw domeinnaam (nog) niet kunt gebruiken om DirectAdmin rechtstreeks te benaderen, kun je ook het adres van de server gebruiken waar je pakket op staat. Erg handig in geval:

  • je domeinnaam nog in verhuizing staat en dus nog niet actief naar het pakket bij ons verwijst;
  • je domeinnaam door middel van een DNS- of nameserverwijziging naar een externe locatie verwijst.

Dit serveradres heeft de volgende vorm:

https://sXX.webhostingserver.nl:2223

Hierbij is 'sXX' de aanduiding van de server waar jouw pakket op staat en moet je vervangen met je eigen servernummer, bijvoorbeeld s160 of s209. Staat je pakket op bijvoorbeeld de server s209, dan bereik je DirectAdmin dus via:

https://s209.webhostingserver.nl:2223

Je kunt jouw server achterhalen door in Mijn Antagonist naar het tabblad 'Producten' te gaan, op je webhostingpakket te klikken en dan naar het adres achter 'Server' te kijken.

Zie ook deze handleiding voor meer informatie over het achterhalen van je serveradres. Let er hierbij op dat de traceroute-methode niet van toepassing is als het domein (nog) niet naar het pakket verwijst.

Wachtwoord vergeten?

Als je gebruikersnaam of wachtwoord niet correct is, dan verschijnt de melding: 'Invalid login. Please verify your Username and Password.' Controleer in dat geval of je je wachtwoord exact hebt gekopieerd, zoals je dat van ons hebt ontvangen.

De O en 0 en de I, l en 1 zijn vaak moeilijk uit elkaar te houden. Kopieer desnoods het wachtwoord uit de e-mail die je van ons hebt gekregen. Let er daarbij op dat je niet per abuis eventuele spaties mee kopieert.

Mocht je jouw wachtwoord niet meer kunnen achterhalen, vraag dan via Mijn Antagonist een wachtwoordherstel aan. We raden overigens altijd aan om het door ons gegeneerde wachtwoord direct naar een eigen wachtwoord te wijzigen.

Ter kennisneming
Als je op Mijn Antagonist bent ingelogd, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om gelijk met de optie 'Beheer hostingpakket' op DirectAdmin in te loggen.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 4.254 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd.
Winnaar beste registrar 2017 en 2018.

Geen cookies