Ruim 90% korting op .CLUB: 12 maanden halen, 1 betalen. Meer info of registreer je .CLUB-domein nu voor € 1,49!

Hulp bij je webhostingpakket of domeinnaam?

Makkelijke handleidingen, nuttige pagina's en Premium Support — of vraag onze experts.

 

Hoe log ik in op DirectAdmin?

Via Mijn Antagonist

Je kunt via Mijn Antagonist rechtstreeks op DirectAdmin inloggen, de technische beheeromgeving van je webhostingpakket. Dat gaat als volgt:

 1. Nadat je daar bent ingelogd, ga je naar het tabblad 'Producten';
 2. Klik op het webhostingpakket waar je op DirectAdmin wilt inloggen, bijvoorbeeld 'Slim deb12345';
 3. Er opent zich een nieuwe pagina. Rechts in het kader 'Beheer' kies je dan de optie 'Beheer hostingpakket'; 4. Je wordt nu automatisch op DirectAdmin ingelogd van dat hostingpakket, zonder dat je een gebruikersnaam of wachtwoord hoeft in te voeren.

Via je internetbrowser

 1. Open je internetbrowser naar keuze;
 2. Ga naar http://jouwdomeinnaam.nl:2223 (vervang 'jouwdomeinnaam.nl' door je eigen domeinnaam);
 3. Je krijgt nu onderstaand inlogscherm te zien;

 4. Vul naast 'Username' je gebruikersnaam van DirectAdmin voor dit specifieke pakket. Dat is je klantnummer met 'deb' ervoor, bijvoorbeeld deb12345;
 5. Naast 'Password' vul je jouw wachtwoord in. Merk op dat het wachtwoord voor DirectAdmin niet noodzakelijkerwijs gelijk is aan het wachtwoord dat je gebruikt voor Mijn Antagonist;
 6. Vervolgens klik je op 'Login'.

Wachtwoord vergeten?

Als je gebruikersnaam of wachtwoord niet correct is, dan verschijnt de melding 'Invalid login. Please verify your Username and Password' in het scherm. Controleer in dat geval of je je wachtwoord exact hebt gekopieerd, zoals je dat van ons hebt ontvangen.

De O en 0 en de I, l en 1 zijn vaak moeilijk uit elkaar te houden. Kopieer desnoods het wachtwoord uit de e-mail die je van ons hebt ontvangen (let erop dat je eventuele spaties niet mee kopieert).

Ter kennisneming
Mocht je je wachtwoord niet meer kunnen achterhalen, vraag dan via Mijn Antagonist een wachtwoordherstel aan. Via Mijn Antagonist kun je uiteraard ook gelijk met de optie 'Beheer hostingpakket' op DirectAdmin inloggen.

Via het serveradres

Als je jouw domeinnaam (nog) niet kunt gebruiken om DirectAdmin rechtstreeks te benaderen, kun je ook het adres van de server gebruiken waar je pakket op staat. Erg handig in geval:

 • je domeinnaam nog in verhuizing staat en dus nog niet actief naar het pakket bij ons verwijst;
 • je domeinnaam door middel van een DNS- of nameserverwijziging naar een externe locatie verwijst.


Dit serveradres heeft de volgende vorm:

https://sXX.webhostingserver.nl:2223

Hierbij is 'sXX' de aanduiding van de server waar jouw pakket op staat en moet je vervangen met je eigen servernummer, bijvoorbeeld s160 of s209.

Staat je pakket op bijvoorbeeld de server s209, dan is het serveradres om DirectAdmin te bereiken dus als volgt:

https://s209.webhostingserver.nl:2223

Je kunt jouw server achterhalen door in Mijn Antagonist naar het tabblad 'Producten' te gaan, op je webhostingpakket te klikken en dan naar het adres achter 'Server' te kijken.

Zie ook deze handleiding voor meer informatie over het achterhalen van je serveradres. Let er hierbij op dat de traceroute-methode niet van toepassing is als het domein (nog) niet naar het pakket verwijst.

DirectAdmin & SSL

Het is verstandig om DirectAdmin waar mogelijk via een beveiligde verbinding te benaderen. Je kunt dit doen door het volgende adres te gebruiken (vervang 'jouwdomeinnaam.nl' met je eigen domein):

http://jouwdomeinnaam.nl:2223

Om beveiligingsmeldingen te voorkomen, verandert de URL nu in het adres van de server waarmee je probeert te verbinden (e.g. https://SXX.webhostingserver.nl). Dit is normaal.

Ter kennisneming
Heb je een SSL-certificaat, forceer je daarom HTTPS en loop je tegen een beveiligingsmelding aan bij het inloggen op DirectAdmin? Check dan deze handleiding voor toelichting en oplossing.

Als je een specifieke reden hebt om geen beveiligde SSL verbinding of geen serveradres te willen gebruiken, bijvoorbeeld omdat je als Reseller jouw klanten strikt white label wilt kunnen laten inloggen op DirectAdmin, dan kun je gebruikmaken van de toevoeging :2222. Dus via het adres:

http://jouwdomeinnaam.nl:2222

Let er wel op dat je dan dus geen gebruik maakt van een beveiligde verbinding.