Waarom heeft Antagonist geen cookiemelding?

Omdat wij geen cookies gebruiken die persoonsgegevens verzamelen!

Cookies

Waarom geen cookiemelding op onze website?

Heel simpel, wij zijn erg kieskeurig in de software en systemen die wij gebruiken en maken privacybewuste keuzes. Zodoende hebben wij ons best gedaan om de website van Antagonist vrij te houden van cookies die jouw persoonsgegevens verzamelen. En dat is gelukt!

Onze website gebruikt geen cookies die gegevens verzamelen, opslaan of delen die herleidbaar zijn tot een identificeerbaar natuurlijke persoon; met andere woorden een persoonsgegeven. Het tonen van een cookiemelding is daardoor niet nodig. En dat komt goed uit, want wij hebben een hekel aan stiekeme tracking of irritante cookie-walls!

Correct privacybeleid

Wij respecteren jouw privacy en handelen uiteraard conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). In ons privacybeleid staat exact wat wij met jouw gegevens doen. Het komt er op neer, dat wij deze alleen gebruiken voor een soepele en eenvoudige dienstverlening richting jou. Eigenlijk heel normaal...

Wat betekent dat voor jou?

Wij investeren graag in een samenwerking met jou voor de lange termijn. Vertrouwen vinden wij daarin een bijzonder belangrijke factor. Het verzamelen van persoonsgegevens, voor bijvoorbeeld marketing- of verkoopdoeleinden, past daar absoluut niet bij. Zeker niet als het stiekem gebeurt.

Persoonsgegevens

Wij hebben je persoonsgegevens niet nodig. Alleen als je webhosting afneemt of een domeinnaam registreert, vragen wij het strikt noodzakelijke. Ons privacybeleid is daarom simpel: wij maken op geen enkele wijze gebruik van cookies die persoonsgegevens verzamelen of delen.

Persoonsgegevens

Wij houden je niet in de gaten. De interactie die jij hebt met de website van Antagonist houden wij niet bij. Op geen enkele wijze monitoren wij persoonlijke handelingen om bijvoorbeeld de verkoop via onze website te verbeteren. Als we feedback willen, dan vragen we je dat wel persoonlijk.

Remarketing

Wij achtervolgen je niet met advertenties. We slaan jouw surfgedrag en wat je hebt bekeken op onze website niet op. Zodoende hebben we geen informatie, waarmee we bijvoorbeeld gepersonaliseerde advertenties kunnen maken, die op een later moment elders op het internet aan je worden getoond.

Beveiligingsmaatregelen

Wij waarborgen juist jouw online veiligheid en privacy. Deze beveiligingsmaatregelen hebben wij getroffen om jou te beschermen en te behoeden voor de gevaren op het internet. Meestal merk jij hier niets van, want wij vinden dat jij je hierover niet continu druk hoeft te maken.

Privacy zit verweven in onze kernwaarden

Tot zover het officiële gedeelte. Allemaal leuk en aardig, maar aan een wet moet uiteindelijk iedereen voldoen. Daar is niets speciaals aan. De waarde die wij hechten aan privacy is niet ontstaan door de invoering van een Europese privacywet. Waar het echt om gaat als je waarde aan iets hecht, is dat je het doet met volle overtuiging!

Privacy is een diepgewortelde kernwaarde van Antagonist die sinds de oprichting verweven zit in onze dienstverlening. Jij vertrouwt ons jouw gegevens toe en wij staan garant dat deze zorgvuldig beschermd worden! Het recht op onderscheid en afscherming van anderen is wat ons betreft gemeengoed. We vinden het dan ook fijn dat onze inzet voor online privacy werd beloond. Het bevestigt onze keuzes en motiveert ons om door te gaan.

Welke cookies worden wel geplaatst?

De website van Antagonist gebruikt alleen functionele cookies en voorkeurscookies ten behoeve van een correct werkende website. Zodoende garanderen wij je dat erop geen enkele wijze inbreuk wordt gemaakt op jouw privacy.

  • Antagonist | Als je een bestelling plaatst via onze website, dan wordt er een functionele cookie geplaatst om de bestelling correct te verwerken.
  • Live chat | Via de website kun je direct contact opnemen met onze helpdesk. Om jouw bericht (maar bijvoorbeeld ook taalinstellingen) correct te versturen en de chatsessie te faciliteren, worden alleen voorkeurscookies en functionele cookies geplaatst.
  • Google Analytics | Normaliter kun je met Analytics inzicht krijgen in de gedragingen van bezoekers door middel van persoonsgegevens. Echter, wij hebben deze functies uitgeschakeld. Daarnaast hebben wij Analytics privacyvriendelijk (inclusief anonimiseren van IP-adressen) ingesteld, zoals de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens voorschrijven. Zodoende worden er alleen functionele cookies geplaatst.

Hoe zit het precies met die cookiewet?

De cookiewet (of eigenlijk de Telecommunicatiewet, artikel 11.7a om precies te zijn) bepaalt dat bezoekers toestemming moeten geven om gegevens uit te lezen of te plaatsen bij diens randapparatuur (zoals computers, laptops, tablets of telefoons). Een cookie is zo'n gegeven die, tijdens het browsen op internet, op de computer van de internetter wordt geplaatst. Echter, er zijn er zijn verschillende soorten cookies. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) beschrijven twee hoofdcategorieën: de functionele en de niet-functionele cookies.

Een functioneel cookie onthoudt bijvoorbeeld welke producten jij in je winkelmandje hebt geplaatst of welke taalinstellingen jij voor een website hebt opgeslagen. Een niet-functioneel cookie trackt bijvoorbeeld jouw surfgedrag en gebruikt dat om je gepersonaliseerde advertenties te tonen. Een cookiemelding is vereist, wanneer je bepaalde niet-functionele cookies gebruikt om persoonsgegevens van bezoekers op te slaan.

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 3.706 reviews

160.000+ webhostingpakketten actief.
Winnaar beste webhost 2017 en 2018.