We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Waar koop je de beste WordPress templates?

Je hebt net een hostingpakket en wilt gelijk met WordPress een website bouwen. Snel even WordPress templates kopen, is dan verleidelijk. Je kunt er echter beter de tijd voor nemen en het goed uitzoeken. Blijkt het een matig template te zijn, dan gaat dat je in de weg staan. Je kunt later natuurlijk een ander thema kiezen, maar dat kan zomaar veel extra werk opleveren. Zeker als je website inmiddels flink is gegroeid.

Professionele WordPress templates kopen

Waarom betaalde WordPress templates?

Je kunt je afvragen waarom je een betaald thema wil. Voor WordPress zijn er immers enorm veel gratis templates beschikbaar. Je krijgt kwaliteit vaak echter niet voor niets. Een template dat eerst kosteloos lijkt, kan freemium zijn en na een tijdje belangrijke functies blokkeren. Laten dit nu net de opties zijn die je handig vindt. Pas na een betaalde upgrade, kun je die dan weer gebruiken.

Onderhoud speelt ook mee. WordPress ontvangt voortdurend updates om het cms veilig en stabiel te houden. Er worden functies toegevoegd, bugs opgelost en beveiligingsrisico’s afgedekt. Ontwikkelaars van templates doen hetzelfde. Je bent alleen minder geneigd om updates uit te brengen, als je dat in je vrije tijd moet doen of het je niets oplevert. Bij gratis thema’s kun je zo na een tijdje tegen een problemen aanlopen die je lastig zelf kunt oplossen.

Jij neemt je eigen website serieus. Je wilt dan natuurlijk een template van een ontwikkelaar die vakwerk aflevert, net als jij. Voor zijn inspanningen mag je jaarlijks best een paar tientjes over hebben. Zo heb jij een professioneel thema en houd je de maker ervan gemotiveerd om het up-to-date te houden.

Waar WordPress templates kopen?

Je weet inmiddels dat je een thema wilt kopen. De vraag is nu waar. Zoek je in Google op ‘WordPress templates’, dan zul je al snel merken dat het aanbod niet gering is. Om je te helpen, bespreken we in willekeurige volgorde een aantal bekende aanbieders. Uiteindelijk heeft elke zo zijn voor- en nadelen. Vergelijk ze met elkaar en kies de partij die bij jouw wensen aansluit en waar jij het beste gevoel bij hebt.

Meestal zijn het een soort marktplaatsen. Je beoordeelt daar templates aan de hand van websites met demomateriaal en door de specificaties te bekijken. Bij de prijs moet je denken aan bedragen die tussen de € 40,- en € 100,- liggen. Vaak betaal je eenmalig en krijg je er een periode van ondersteuning bij. Hoe lang dat is, verschilt per aanbieder. Lees daarom themabeschrijvingen goed door, voordat je tot aanschaf overgaat.

De aanbieders op een rij

  1. ThemeForest
  2. StudioPress
  3. RichWP
  4. TemplateMonster
  5. Elegant Themes
  6. Themify

Webhosting nodig voor WordPress?

Op het onafhankelijke Webhosters.nl helpen 23.500+ beoordelingen van echte gebruikers je kiezen. Vergelijk specificaties en maak je keuze.

Specificaties vergelijken →

#1. ThemeForest

ThemeForest is met meer dan 48.000 WordPress templates ’s werelds grootste marktplaats. Wil je een thema kopen, dan kan een bezoek aan deze website niet ontbreken. Het enorme aanbod is zowel een voor- als nadeel. Er is voor ieder wat wils, maar het vergt wel wat zoekwerk. De filters maken het niet per se eenvoudiger, want wat is het verschil tussen een ‘Clean’ of ‘Elegant’ thema?

ThemeForest is een populaire marktplaats voor om WordPress templates.

Je kunt het kaf van het koren scheiden door bij ‘Rating’ de filter ‘ aan te vinken. De filter ‘Top Sellers’ onder ‘Sales’ helpt ook. Ben je aan een budget gebonden, dan kun je bij ‘Price’ aangeven wat je er maximaal voor kwijt wilt zijn. Zo beperk je het aanbod tot professionele en goed beoordeelde thema’s, terwijl er nog genoeg te kiezen overblijft.

In de resultatenlijst zegt de afbeelding niet alles. Templates hebben namelijk vaak een aantal designs, waaruit je kunt kiezen. Eén thema kan bijvoorbeeld vijf verschillende lay-outs voor een blog bevatten. Klik daarom op ‘Preview’ bij de thema’s die je aanspreken. Je krijgt dan een volwaardige website te zien die gevuld is met demomateriaal. Zo bekijk je rustig of het thema bevalt.

Houd je thema veilig en up-to-date
Soms hebben templates ingebouwde plugins die je niet los kunt updaten. Vaak worden die vernieuwd als je het thema updatet. Gebruik dus altijd de laatste thema-versie, zodat ook de gebundelde plugins up-to-date zijn.

#2. StudioPress

Bij StudioPress is in vergelijking met ThemeForest het aanbod een stuk kleiner. Ook betaal je al gauw meer dan € 100,- voor een thema. Daar staat tegenover dat het een stuk makkelijker kiezen is en de focus op kwaliteit ligt. StudioPress is ook bekend, vanwege het Genesis Framework. Dit opensourceframework wordt wereldwijd voor veel WordPress-websites als basis gebruikt. Dat geeft aan dat er een goed team van ontwikkelaars achterzit.

WordPress templates van StudioPress.

#3. RichWP

Vergelijk je RichWP met de andere sites in dit overzicht, dan is het een kleine partij. Het is dan ook geen marktplaats waar ontwikkelaars templates kunnen aanbieden. RichWP maakt de thema’s die ze aanbieden zelf en focussen op kwaliteit en ondersteuning. Thema’s schaf je aan voor zo’n € 65,- per stuk of allemaal in één keer voor een lagere bundelprijs.

WordPress templates van RichWP.

De thema’s die je bij RichWP koopt, mag je gebruiken voor meerdere websites. Ze beloven daarnaast persoonlijke hulp via Skype of e-mail en limiteren de periode dat je updates ontvangt niet. In vergelijking met partijen waar support na een tijdje afloopt, kan dat een aantrekkelijk voordeel zijn.

Aan de slag met WordPress

Wil je zelf een website maken, bekijk dan eens onze webhosting met WordPress voorgeïnstalleerd. Zo kun je direct beginnen met bouwen.

Start met WordPress →

#4. TemplateMonster

TemplateMonster is een marktplaats waar duizenden ontwikklelaars van over de hele wereled hun werk aanbieden. Hier vind je niet alleen WordPress-thema’s, maar ook templates voor allerlei andere cms’en. Het enorme aanbod resulteert in competitieve prijzen, maar maakt de website ook onoverzichtelijk en druk. Zoekfilters zijn hier dus je vriend.

WordPress templates van TemplateMonster.

Je kunt eens kijken naar Zemez, een vrij bekende verkoper en maker van het Monstroid-thema. Ze hebben ook het zogeheten One-abonnement, waarbij je voor een maandelijks bedrag toegang krijgt tot veel templates en plugins. Zoek je slechts wat voor één website, dan zal dit echter overkill zijn.

#5. Elegant Themes

Misschien heb je weleens van Divi gehoord. Het is één van de meest populaire WordPress templates en de basis voor meer dan een miljoen websites. De handige visuele paginabouwer is een belangrijke reden waarom zoveel mensen ervoor kiezen. Je past daarmee de lay-out aan, zonder dat je iets van code hoeft af te weten. Hierdoor zit je minder vast aan bepaalde designkeuzes en zet je het makkelijker naar eigen hand.

WordPress templates van Elegant Themes.

Wil je dit thema, dan kom je bij Elegant Themes uit. Een licentie kost zo’n € 80,- per jaar of eenmalig € 220,- als je kiest voor levenslange variant. Het is zeker niet het goedkoopste thema dat je kunt krijgen, maar wel één van de meest complete. Je mag het ook voor meerdere websites gebruiken, waardoor het bedrag dat je betaalt in verhouding positief kan uitpakken.

#6. Themify

Bij Themify lijken ze te begrijpen dat een overdaad aan thema’s het kiezen niet gemakkelijker maakt. Direct op de beginpagina etaleren ze daarom hun beste templates voor veelvoorkomende categorieën. Zo heb je Ultra als je flexibilteit zoekt, Shoppe als je wat met e-commerce doet en Music als je bijvoorbeeld een artiest bent. De demowebsites zijn uitgebreid en geven een goed beeld waar de thema’s toe in staat zijn.

WordPress templates van Themify.

De templates van Themify zijn los te koop voor zo’n € 50,- per stuk. Je hebt dan recht op één jaar ondersteuning en updates. Ook mag je het template voor al je websites gebruiken. Om uitproberen aantrekkelijk te maken, beloven ze een geld-terug-termijn van 30 dagen. Ben je nog niet verzadigd, dan kun je kiezen voor een bundel van meerdere thema’s of een levenslang abonnement.

WordPress templates kiezen

Voordat je een thema koopt, kijk je natuurlijk eerst goed naar hoe het eruit ziet. Let echter tevens op de ontwikkelaar en de ondersteuning die je krijgt. Soms gaan er bundels voor een lager tarief over de toonbank. Het kan daarom voordelig zijn om vooruit te denken. Weet je al dat je meerdere websites gaat bouwen, dan kun je dat overwegen.

Plaats de kosten van het template ten slotte in perspectief. Je website is wel je online visitekaartje. Als dat er goed uitziet, dan verdien je het waarschijnlijk zo weer terug. Hopelijk heb je inmiddels een mooi template gevonden. Anders veel succes met uitzoeken en kiezen! Mocht je zelf nog een aanrader hebben, laat het dan gerust weten. Wellicht help je er anderen mee.

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel dit blog
Antagonist
Antagonist

De vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites. Eenvoud, kwaliteit en service. Complete webhosting, waarin je alles vindt voor de start van jouw online succes!

Artikelen: 55

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100