We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Eenvoudig de taal wijzigen in WordPress

WordPress is een handig stukje software waarmee je eenvoudig een website of blog kunt maken en beheren. Dankzij Installatron is gemakkelijk te installeren op één van onze hostingpakketten, en kun je het zelfs zo instellen dat er automatisch back-ups en updates worden uitgevoerd. Al deze voordelen zorgen ervoor dat het door een heel groot deel van onze klanten wordt gebruikt. Maar niet alleen door hun, want de populariteit van WordPress blijft Wereldwijd toenemen.

Hoe wijzig ik de taal in WordPress?

Het is dankzij de grote populariteit en de enorme community achter WordPress, dat er in een rap tempo verbeteringen worden uitgebracht. Vaak worden deze in de vorm van een update, al dan niet voor je thema of plug-in, beschikbaar gesteld. Het up-to-date houden, is dus niet alleen goed om lekken tegen te gaan, maar ook om nieuwe features beschikbaar te krijgen. Eén van deze handige nieuwe features is het instellen van de taal in WordPress. Deze is een tijdje geleden beschikbaar geworden, maar lijkt echter enigszins onderbelicht. Vandaar dat ik in dit artikel uitleg, hoe je binnen 3 minuten de taal van WordPress kunt wijzigen.

Een andere taal kiezen voor WordPress

Het is vanaf WordPress 4.1 mogelijk om in de back-end van WordPress eenvoudig de taal aan te passen. Tijdens de installatie van WordPress kun je kiezen welke taal je wilt gebruiken, maar daarna is het niet eenvoudig aan te passen. Voorheen moest je namelijk zelf een vertaalde versie van WordPress downloaden. Stel, je had je blog in het Engels geïnstalleerd, dan moest je vervolgens via nl.wordpress.org de Nederlandse versie downloaden. Gelukkig hoeft dat nu niet meer!

WordPress in het Fries
Wist je dat er ook een Friese versie van WordPress beschikbaar is?

In 2 stappen de taal wijzigen in WordPress

Het is dus vanaf WordPress 4.1 verleden tijd dat je aan het klooien moet met downloads en config-files. Uiteraard kun je nog steeds bij de installatie een taal selecteren, maar daar is dus bijgekomen dat je na de installatie ook nog eenvoudig de taal kunt aanpassen. Als je dit wilt wijzigen en de gewenste taal hebt geselecteerd, dan zal WordPress automatisch de vereiste bestanden downloaden en installeren. Hoe je dit doet, leg ik hieronder in 2 stappen uit.

WordPress taal wijzigen, stap 1

Ik ga ervan uit dat je WordPress in het Engels hebt geïnstalleerd en graag een andere taal, bijvoorbeeld Nederlands, wenst. Allereerst moet je inloggen op de back-end van je WordPress-website. Dat gaat meestal door ‘wp-admin’ achter je domeinnaam te zetten.

Als je bent ingelogd, dan kies je uit het hoofdmenu aan de linkerkant voor ‘Setting’ en ‘General’.

WordPress taal wijzigen: Settings and General

WordPress taal wijzigen, stap 2

Je bent nu op de pagina met de algemene instellingen voor jouw WordPress-website. Scroll hier helemaal naar beneden. Onderaan zie je namelijk een kopje met ‘Site Language’. Selecteer hier de gewenste taal die je wilt dat er gebruikt wordt en klik vervolgens op ‘Save Changes’. De taal wordt nu gedownload en geactiveerd.

WordPress taal wijzigen: Site Language

Dat was het al. Je website of blog staat nu in de taal die jij wenst. Superhandig dus als je per ongeluk een Engelse versie van WordPress hebt geïnstalleerd of als je tijdelijk even over wilt schakelen naar een andere taal. Veel succes!

Extra tip!
Met de komst van WordPress 4.1 kun je de taal ook eenvoudiger via Installatron wijzigen. Bovenstaande wijze gaat echter sneller.

Meer informatie over WordPress?

Heb je nog geen WordPress, maar ben je wel nieuwsgierig naar hoe je met WordPress eenvoudig een website kun maken? Bekijk dan onze WordPress-pagina, waarin alles wat je van WordPress kunt verwachten wordt uitgelegd.

Start met WordPress →

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Via RSS, per e-mail, het liken op Facebook, het +1’en op Google+ of het volgen op Twitter.

Deel dit blog
Jeroen Wolsink
Jeroen Wolsink

Jeroen ondersteunt het Antagonist-team op het gebied van marketing, communicatie en strategie. Het bedenken en uitwerken van concepten met behulp van creatieve strategieën is wat Jeroen graag doet. Marketing en communicatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Artikelen: 73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100