We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Website verhuizen of een sitedokter nodig?

Afgelopen jaar hebben we een aantal premium diensten geïntroduceerd. Hiermee kunnen we jou als (toekomstige) klant een stukje werk uit handen nemen! Het volledige overzicht van deze diensten kan je hier terugvinden. De Sitedokter en verhuisservice zijn onze bekendste diensten, daar wordt dan ook dagelijks gebruik van gemaakt. Graag vertel ik jullie meer over de premium diensten die we aanbieden.

Website verhuizen of een sitedokter nodig?

Waar we afgelopen jaar gemiddeld twee diensten per dag uitvoerden, is dit inmiddels opgelopen naar gemiddeld vijf tot zes verschillende premium diensten per dag. In vogelvlucht hoe het werkt:

  • Je vraagt de gewenste premium dienst via support@antagonist.nl aan.
  • Vervolgens stellen we de order(s) op en kunnen we de dienst voor je inplannen.
  • Deze diensten dienen zeer zorgvuldig te worden uitgevoerd, daarom moeten we daar tijd voor inplannen.
  • Daarna wijzen we de dienst aan een van onze experts toe die het meest geschikt is om de betreffende dienst uit te voeren.

Verhuisservice: extern en intern

Stel, je hebt een website die je graag naar ons wilt verhuizen. Dat kan! We hebben daarvoor dit stappenplan beschikbaar. Maar, we kunnen dat ook voor je uitvoeren. Allereerst maken we een kopie van jouw originele website in zijn huidige omgeving. Vervolgens controleren we dit en plaatsen we het op een nieuwe server bij Antagonist. Zo wordt je website één op één overgezet.

Deze verhuisservice is voornamelijk gericht op verhuizingen van WordPress-, Joomla-, Drupal- en HTML-websites. Indien je een ‘custom’ CMS hebt, zullen we per situatie bekijken of we de verhuizing voor je kunnen uitvoeren. We nemen graag de extra stap om je hierbij te kunnen ondersteunen. Zo hebben we bijvoorbeeld onlangs ook een phpBB-forum verhuisd voor iemand die daar expliciet om vroeg.

Website verhuizen of Sitedokter nodig: verhuizen is lastig

Met de komst van onze Plus- en Pro-pakketten worden de interne verhuizingen steeds vaker aangevraagd. Ook interne verhuizingen vanaf of naar Reseller-pakketten vinden wekelijks plaats. In tegenstelling tot de externe verhuizing waar alles stap voor stap wordt uitgevoerd, wordt bij een interne verhuizing de gebruiker in zijn geheel overgezet. Hierdoor gaan de DNS-instellingen, e-mailaccounts en website data direct mee en hoeven daarom niet meer handmatig aangepast te worden. Mocht je deze interne verhuizing zelf willen uitvoeren, dan kan dat ook altijd door dit stappenplan te doorlopen.

Gaat e-mail ook mee?

Ja, zowel bij een interne als externe verhuizing. Voorheen was het niet mogelijk om bij externe verhuizingen bestaande e-mails over te zetten. Goed nieuws, sinds begin dit jaar is dit inmiddels wel mogelijk! Het gaat hierbij om IMAP-accounts waarbij we alle mappen op het pakket van de oude hostingprovider naar het nieuwe hostingpakket op onze server zullen kopiëren.

De verhuizing van je e-mails kan je ook als losse premium dienst aanvragen, zonder dat je hiervoor gebruikmaakt van een volledige verhuisservice van een website en de overige instellingen.

Sitedokter

Ruim een jaar geleden zijn we gestart met onze Sitedokter-dienst. Of er nou een beveiligingslek binnen het thema of een plugin zit dat je gebruikt, of wanneer je graag zeker wilt weten dat je website zo goed mogelijk is beveiligd, we helpen je graag verder met onze Sitedokter-dienst.

Bij deze dienst zal een beveiligingsexpert van Antagonist je hostingpakket controleren, opschonen, updaten en beveiligen. Malware op je pakket wordt opgespoord en buiten werking gesteld. Daarnaast voeren we updates van de software die je gebruikt uit om te voorkomen dat daar beveiligingslekken ontstaan. Overige beveiligingslekken worden ook gedicht met behulp van Patchman. Vervolgens wordt er gekeken of je gebruikmaakt van risicovolle plugins en thema’s en zullen we een alternatief adviseren indien nodig.

Website verhuizen of Sitedokter nodig: Sitedokter

Als laatste stappen scherpen we je spamfilter aan, controleren we de bestandsrechten en vervangen we de wachtwoorden. Vervolgens ontvang je van ons een uitgebreid rapport met de bevindingen en extra tips. Je pakket staat daarna nog 30 dagen onder verscherpt toezicht.

Hulp op afstand

Af en toe kan je vastlopen bij het instellen van je e-mailaccount binnen een mailprogramma. We vragen je dan om screenshots van de huidige instellingen toe te sturen. Vervolgens lichten we toe welke gegevens incorrect zijn en je dient aan te passen om het op te lossen.

Soms is het echter gemakkelijker en sneller om gelijk met je mee te kijken. We plannen dan een afspraak met je in om zo samen met jou mee te kijken naar de instellingen en ‘live’ kunnen controleren welke gegevens correct zijn en welke aangepast moeten worden.

Premium diensten op maat

We bieden ook regelmatig kleinere premium diensten aan. Denk hierbij aan het verhuizen van e-mailaccounts of het wijzigen van je domein in je WordPress-installatie, bijvoorbeeld omdat je hebt besloten graag met een nieuw domein verder te willen. Hierdoor zijn dit ondertussen ook ‘standaard’ premium diensten geworden die we blijven aanbieden. Daarnaast maken we af en toe een ‘custom order’ aan, voor een dienst die (nog) niet bestaat of nog niet als ‘vaste’ dienst wordt aangeboden.

Website verhuizen of Sitedokter nodig: Experts

Nieuwe dienst!

Binnen een aantal maanden zullen we weer een nieuwe dienst introduceren. Ik kan nog niet veel verklappen over dienst, het heeft namelijk nog geen naam. Oke, een tipje van de sluier: de dienst is gericht op het optimaliseren van je website, om hem nog beter en nog sneller te maken.

Mocht je al benieuwd zijn naar de mogelijkheden voor jouw website of vraag je je af of we jou verder kunnen helpen met behulp van een premium dienst, stuur ons gerust een mailtje! We kijken dan graag samen of we jou verder kunnen helpen.

Bekijk premium diensten →

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Rechts bovenin via RSS, e-mail, het liken op Facebook, het +1’en op Google+ of het volgen op Twitter.

Deel dit blog
Marieke Wientjes
Marieke Wientjes

Marieke staat, samen met haar collega's op Support, voor je klaar om alle technische vragen te beantwoorden. Zij zorgt er tevens voor dat onze premium diensten, zoals websites verhuizen en Sitedokters, tot in de puntjes worden verzorgd.

Artikelen: 17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100