Waarom wij Black Friday overslaan

Gezien de omstandigheden doen we niet mee aan Black Friday. Om de toestroom naar winkels te voorkomen, heeft FNV dit jaar de detailhandel gevraagd om “de volksgezondheid niet ook in de uitverkoop te zetten.” Wij leveren natuurlijk een digitale dienst en zijn geen fysieke winkel, maar uit solidariteit geven wij hier ook gehoor aan. Lees waarom en hoe jij eventueel ook je steentje kunt bijdragen.

Waarom wij Black Friday overslaan.
Een track om te skippen

Black Friday is overgewaaid uit de Verenigde Staten en ook in Nederland de laatste jaren erg populair. Voor velen is dit hét moment om bijvoorbeeld elektronica met flinke korting aan te schaffen. Dit levert veel toestroom op, omdat de aanbiedingen slechts voor een korte tijd gelden (en soms alleen in de winkel). Het spreekt voor zich, maar in tijden van een pandemie wil je dit soort bijeenkomsten juist het allerliefst voorkomen.

Het dagelijks leven ziet er door het coronavirus momenteel anders uit. Wereldwijd treffen we maatregelen om onszelf en elkaar te beschermen. Anderhalve meter afstand houden, mondkapjes, geen groepen mensen samen en blijf (en werk) zo veel mogelijk thuis. Gelukkig komt er over een vaccin voorzichtig positief nieuws naar buiten. Toch is het virus voorlopig nog niet weg, hoe graag we ook willen. Het blijft daarom belangrijk om verstandige keuzes te maken en op elkaar te letten.

Gezondheid staat altijd voorop. Voor ons voelt het niet goed om nu aan een fenomeen mee te doen, dat mogelijk indirect bijdraagt aan een snellere verspreiding van het virus. Hoewel we digitale diensten aanbieden, willen wij dat voordeel hier niet misbruiken ten opzichte van bedrijven die alleen lokaal leveren. Vooral zij lopen nu misschien veel omzet mis, omdat ze ook de juiste beslissing maken om het dit jaar over te slaan.

Ondernemers in je buurt

Als je nadenkt over winkels in je omgeving, dan schieten er vast een paar te binnen. Wellicht ken je de eigenaar of iemand die daar werkt zelfs persoonlijk. Hoe fijn is het als je juist hen kunt helpen? Hoewel de coronacrisis iedereen treft, zal hun buffer kleiner zijn dan die van grotere spelers op de markt. Vaak biedt je lokale ondernemer gewoon dezelfde producten aan als de bekende winkelketens. Misschien is de prijs een tikkeltje minder scherp, maar daar krijg je meestal betere service en een goed gevoel voor terug.

Voor velen is internet op dit moment cruciaal

Beslis je juist nu om online door te gaan, benut dan de middelen die je al hebt. We helpen je graag op weg en delen onze kennis.

Ga door op het internet →

Denk lokaal en bestel online

Ben je van plan om te profiteren van een actie op Black Friday, probeer dan eerst de afweging te maken of je iets écht nodig hebt. Het is zonde om iets te kopen, puur omdat het nu voordelig lijkt. Bekijk vervolgens of je het online kunt bestellen, zodat je het huis niet uit hoeft. Het liefst bij een webshop van een lokale ondernemer of een bedrijf dat je adviseert om niet naar hun fysieke winkel te komen. Denk dus lokaal en bestel online. 

Blijf gezond!

Zocht je een Black Friday-actie van Antagonist, dan hopen we je hier te hebben uitgelegd waarom we overslaan. Wat je plannen ook zijn, blijf vooral gezond!

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel App Tweet Mail Deel

4 thoughts on “Waarom wij Black Friday overslaan

 1. Jos Rijnbeek op zei:

  Een nobele actie, om tegen de grote jongens in de Retail te zeggen ga maar de lokale winkel en je mag hopen dat deze een webshop heeft…

  maar ik ben het niet helemaal eens met deze bewering. Ik heb sinds 18 maart 2020 geen werk meer en ben ZZP’er. Dit betekend dat ik of andere die in dit zelfde schuitje zitten, geen inkomen meer heb.
  dus met deze anti Black Friday opstelling van Antagonist vis ik achter het net. Sinds 3 maart 2009 ben ik betalende gebruiker die in deze donkere tijden ook wel eens een mazzeltje had willen hebben.
  Jammer, in betere tijden was het een nobel plan!!

  • Bedankt voor je reactie, Jos. We snappen heel goed dat het overslaan van Black Friday voor jou dit jaar niet op een goed moment komt. Juist daarom waarderen we des te meer dat je wel begrip hebt voor onze keuze.

   Zoiets blijft lastig. Hoe graag je ook wilt, bij een grote groep is het moeilijk om het voor iedereen goed te doen. De realiteit blijft dat er altijd iemand achter het net vist, ook als je wel een actie houdt.

   We wensen je in elk geval veel sterkte met je werksituatie en hopen dat er voor jou snel betere tijden aankomen!

 2. Monique van der Veen op zei:

  Wauw. Petje af voor de beslissing om Black Friday over te slaan. Ik moest vrijdag en zaterdag de post bezorgen in het winkelcentrum van het dorp en het was me druk, niet normaal. Ik liep daar omdat ik moest, maar anders was ik mooi weggebleven.

  Voor jullie ook: Blijf veilig en gezond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.