We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Vijf miljoenste .NL-domeinnaam vastgelegd

Vandaag is 5 miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd! Marion Gerritsen is de gelukkige met het registeren van mariongerritsen.nl. Afgelopen nacht werd om 02:00 uur de domeinnaam geregistreerd.

Trots
SIDN heeft onlangs de resultaten bekendgemaakt van een uniek onderzoek naar trends in internetgebruik en de Nederlandse domeinnamenmarkt. Daaruit bleek dat de opkomst van social media in de komende twee jaar een positieve invloed heeft op het gebruik van domeinnamen. Momenteel heeft 21% van de Nederlandse huishoudens een domeinnaam. In de loop van 2012 wordt bij huishoudens een groei van 3% verwacht.

Bij Nederlandse bedrijven is de penetratie nog veel hoger. Vrijwel alle ondernemers hebben een of meerdere domeinnamen in bezit, 83% van hen heeft daar volgens cijfers van het CBS ook een eigen website achter draaien. Nederlandse bedrijven verwachten komende jaren hun domeinnamenportfolio verder uit te breiden, vooral ten behoeve van specifieke actie- en campagnesites, maar zijn kritisch over het zogenaamde defensief registreren (d.w.z. registreren om te voorkomen dat een derde partij dit doet, maar zonder de intentie om de naam zelf te gebruiken.) Onder de streep verwacht SIDN dat het aantal zakelijke registraties licht zal groeien, maar minder hard dan in het particuliere segment.

Voordelen
Een eigen domeinnaam kent veel voordelen. Meijer: “Met een eigen domeinnaam creëert een onderneming een eigen unieke, en tegenwoordig vrijwel onmisbare, plek op het internet. In Nederland is .nl hét zakelijke top level domein. Het draagt hierdoor bij aan de herkenbaarheid als Nederlands bedrijf en/of in Nederland gevestigd bedrijf. Uiteindelijk draagt dit alles bij aan het vertrouwen dat de consument stelt in een bedrijf. Maar ook voor particulieren heeft een domeinnaam veel voordelen. Je hebt hiermee een eigen unieke online identiteit, een e-mailadres voor het leven (het verandert niet bij het wisselen van provider) en een heel belangrijke, met een eigen website bij je domeinnaam heb je zelf het beheer over je content, wat in veel mindere mate het geval is bij het gebruik van social media.

Ook een eigen domeinnaam? Registreer snel en eenvoudig jouw eigen domeinnaam.

Deel dit blog
Wouter de Vries
Wouter de Vries

Wouter de Vries richtte in 2004 Antagonist op, de tegenspeler op de hostingmarkt. Het bedrijf staat voor eenvoud, transparantie en uitstekende klantenservice. Inmiddels heeft Antagonist meer dan 70.000 tevreden klanten mogen bedienen.

Artikelen: 33

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100