We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Een nieuw uiterlijk voor onze webmail!

Onze webmail is vernieuwd! Het oude thema is vervangen met een fris, modern uiterlijk. Een belangrijk voordeel is dat het responsive is. Zo kun je dus ook via de browser op je smartphone of tablet zonder problemen de webmail raadplegen. Lees wat er nieuw is en ontdek het zelf.

Een nieuw uiterlijk voor onze webmail!

Misschien was het je al opgevallen dat onze webmail er ineens ander uitzag. Goed gezien! Het kriebelde al een tijdje om dit aan te pakken en nu is het zover. Achter de schermen waren we er al druk mee bezig, maar er waren nog wat details. Het begin van het nieuwe jaar vormde de perfecte aanleiding om de puntjes op de i te zetten en het nieuwe thema te introduceren.

Naast dat de webmail nu een stuk moderner oogt, werkt het ook vlekkeloos op mobiele apparaten. Daarmee gaat een veelgehoorde wens in vervulling. Het vorige thema ging namelijk beduidend minder flexibel met schermgroottes om. Het was wel bruikbaar op je telefoon of tablet, maar nou echt heel ideaal werkte het niet.

Voor mobiel gebruik was het advies dus vooral om het e-mailaccount in een mailapplicatie op bijvoorbeeld je smartphone in te stellen. Dat is alleen niet altijd wenselijk. Sommige inboxen wil je immers enkel af en toe raadplegen en niet vast ingesteld hebben staan. Gelukkig is dat nu mogelijk en kun je kiezen wat jij het prettigst vindt werken!

Ervaar het zelf

Er zijn nog een hoop meer kleine aanpasingen en verbeteringen doorgevoerd. Het zelf ervaren, is altijd het beste. Log daarom in met het op je hostingpakket aangemaakte e-mailadres en klik er rustig doorheen.

Bekijk de vernieuwde webmail →

Natuurlijk is alles wat nieuw is even wennen. Een optie of knop kan net op een andere plek staan. We hopen dat jij je in ieder geval snel thuisvoelt binnen de vernieuwde webmailomgeving!

Zie je de nieuwe webmail niet?

Als je nu het thema Larry of Classic gebruikt, dan krijg je het nieuwe uiterlijk niet direct vanzelf te zien. Naar het moderne Antagonist-thema overschakelen, is echter zo gedaan. Volg deze stappen om de verbeterde interface te kiezen.

 1. Log in op de webmail.
 2. Klink links in het menu op Instellingen.
 3. Klik bovenaan op Gebruikersinterface.
 4. Kies onder Interfacestijl het thema ‘Antagonist’ en klik op Opslaan.

Het nieuwe thema voor de webmail kiezen.

Dat is het! Na het opslaan ververst de webmail zich vanzelf en wordt het nieuwe uiterlijk gebruikt. Zo kun je altijd tussen de thema’s schakelen.

De taal van de webmail aanpassen

De webmail neemt vanzelf de taal van je browser over. Je kunt echter ook zelf bepalen welke taal je graag wilt gebruiken. Zie je na een e-mail opstellen opstellen liever “Senden”, “Send” of “Envoyer” op de verstuur-knop staan, dan is dat mogelijk. De taal aanpassen, doe je als volgt.

 1. Log in op de webmail.
 2. Klink links in het menu op Instellingen.
 3. Klik bovenaan op Gebruikersinterface.
 4. Kies bij Taal welke taal je wilt gebruiken en klik op Opslaan.

Een andere taal kiezen in de webmail.

De webmail ververst zich daarna om de taal aan te passen. Kies je voor Duits, dan kun je vanaf dat moment dus een “E-Mail schreiben” of Datei anhängen”. Wij kennen in ieder geval één collega die deze taalvoorkeur geniet… 😉

Veel plezier ermee!

We hopen dat jullie blij zijn met deze update! Als je een vraag hebt over de vernieuwde webmail of graag feedback wilt geven, neem dan gerust contact op met Support. We helpen en luisteren graag.

P.S. Op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die op ons blog verschijnen? Volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, RSS en e-mail!

Deel dit blog
Antagonist
Antagonist

De vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites. Eenvoud, kwaliteit en service. Complete webhosting, waarin je alles vindt voor de start van jouw online succes!

Artikelen: 55

26 reacties

 1. Dank Dennis voor dit bericht.
  Ik ga het eens rustig bekijken als ik meer tijd heb en laat het je weten als ik nog vragen overhoud.
  Mvrgr, Henk

 2. @ Jethro (10:37) en @Antagonist (11:45):
  Alternatief voor ‘platte’ lijst met e-mailberichten:
  Je kunt ook opnieuw op INBOX klikken om het preview-venster weer leeg te maken. Resultaat: kolom met e-mailmappen – kolom met e-maillijst – leeg voorbeeld-venster.
  Overigens werkt dit ook op de overige mappen.

 3. Ik ben het helemaal eens met Jethro.
  Het preview-venster neemt veel te veel ruimte in. Een mogelijkheid om te resizen is wel het miste wat nodig is.
  Daarbij komt, dat er best wel wat mails zijn, waarvan je juist NIET een preview wilt zien. Bijvoorbeeld als je je Spam-folder aan het onderzoeken bent om je blacklist of spamfilter te finetunen.
  Lijkt mij dus eigenlijk ook een security-issue: Mails openen die je NIET wilt openen.
  Jammer!

  • Bedankt voor je feedback, Jack! Het is een bewuste keuze van de ontwikkelaars van Roundcube om het previewvenster niet te kunnen verbergen: https://github.com/roundcube/roundcubemail/issues/6458

   De preview toont zich niet direct, je zou dan eerst op de mail moeten klikken. Je kunt daarnaast mails selecteren zonder ze te openen door Shift in te houden en op het onderwerp te klikken.

   Het Larry-thema is ten slotte nog beschikbaar. Daar kun je de indeling wel zo instellen dat er geen previewvenster is. Dat thema gebruiken, kan zodoende een alternatief zijn.

  • Ik vind het bijzonder jammer dat een skin developer zich zo opstelt. Hij zegt letterlijk:

   “As the skin author I’m really not interested in having it. Such feature would increase complexity much and Elastic’s code is already quite big.”

   Maargoed, daar kan Antagonist niets aan doen. Ik blijf lekker bij het oude thema, en haal m’n mail veel liever op met de erg fijne BlueMail app.

  • Dag Rene, de webmail op de webhostingserver is inderdaad een andere omgeving. Wat security betreft hoef je je geen zorgen te maken, gezien daar een Long Term Support-versie (LTS) draait. Dat betekent dat je niet per se de nieuwste features hebt, maar wel altijd de laatste beveiligingsupdates krijgt. Wel hebben we plannen om daar ook met een lik verf overheen te gaan.

 4. Hallo,

  Is het mogelijk om de inkomende berichten gelijk te controleren op spam en deze dan gelijk automatisch in de spam te plaatsen.

  Ik krijg veel spam in mijn inbox en moet deze dagelijks verwijderen.

  Helemaal mooi zou zijn als ik de mailadressen kan blokkeren, dus in de toekomst niet meer ontvangen.

  Zou een uitkomst zijn.

  Verder ziet het er mooi uit.

  • Bedankt voor je feedback, Vanessa! Inkomende berichten worden standaard gecontroleerd op spam. Heb je in DirectAdmin de instellingen van SpamAssassin al nagekeken? Mailadressen blokkeren, is daar ook mogelijk. Zie ook deze handleiding.

   Kom je er daarmee niet uit, stuur dan gerust een e-mail naar Support. Als je daarin je deb-nummer en het e-mailadres noemt waar het om gaat, dan kijken we de instellingen graag voor je na.

  • Dank voor de snelle reactie. Dat wist ik idd nog niet. Ga het bekijken en als het nog nodig is support Om hulp vragen. Maar jullie uitleg is vaak voldoende duidelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100