We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Verbeteringen in een nieuwe tijd

Net als andere jaren konden we op 1 januari 2020 redelijk inschatten, hoe de rest van het jaar eruit zou zien. Werk, vakanties, verjaardagen, feestdagen – het meeste is bekend en de rest plannen we in. Want we weten graag, waar we aan toe zijn. Dat ging goed tot halverwege maart, toen het coronavirus roet in het eten gooide. We moesten maatregelen treffen om onszelf en elkaar te beschermen.

Verbeteringen in een nieuwe tijd

Plotsklaps stond de wereld op z’n kop. Onzekerheden overspoelden ons leven, waardoor elk helder vooruitzicht verloren ging. Alles op korte termijn werd herzien of er ging een streep door. Zelfs voor alles op lange termijn groeide er twijfel (nog steeds). De jaarplanner voor 2020 was ineens de meest nutteloze aanschaf van 2019… We wisten even niet meer waar we aan toe waren en dat zorgde voor stress. Hoe passen we ons aan en hoe gaan we verder?

Toch gaat het leven door, ook met deze onvoorspelbaarheden. Het gaat alleen anders, waardoor we uit onze comfortzone raken. We moeten ons aanpassen, flexibel opstellen en het wiel opnieuw uitvinden. Ons conformeren aan een onbehaaglijke situatie die ons er toe dwingt om vindingrijk en zelfredzaam te worden. Uiteindelijk is het juist dit ongemak, dat ons forceert te groeien. Zo raken we gewend aan een nieuw leven. De onzekerheden blijven, maar ons dagelijks bestaan krijgt (een andere) vorm.

Wat vooraf ging

Iedereen bij Antagonist werkt sinds 13 maart thuis. Het was een flinke omslag in een onzekere tijd. Maar het moest. Onze dienstverlening ging gewoon door. Daarnaast wilden we onze klanten zo goed mogelijk helpen. Het internet was immers op dat moment cruciaal voor hen. Gelukkig waren we aan de nieuwe omstandigheden snel gewend.

Van kantoor naar thuiswerken.

Wellicht heb je als klein, hecht team een voordeel, omdat je de schouders er sneller gezamenlijk onder kunt zetten. Daarnaast bieden we een dienst die zich goed op afstand laat beheren. Toch kregen we na een tijdje moeite met het thuiszitten. Niet zozeer qua werkzaamheden of onzekerheden, maar met het voorspelbare en monotone verloop van ons nieuwe leven…

Omzetten in motivatie

In een wereld van binnen blijven en thuiswerken, lijkt elke dag hetzelfde. De avonturen en verrassingen die er normaal zijn, waren ineens verdwenen. Ook dat zorgt voor stress, daarom probeerden we om in ons nieuwe leventje zo snel mogelijk de sfeer er weer in te krijgen. Veel contact met elkaar, raad de thuiswerkplek, Folding@home, thuiswerkbingoonline racen, samen onze notering in de Emerce 100 vieren, digitaal borrelen, gein, gekheid, grappen – alles om het sociale aspect en het plezier erin te houden. Daarnaast beten we ons vast in een aantal nieuwe uitdagingen…

Het beste ervan maken.

Gek genoeg heeft het op afstand werken ons uiteindelijk – heel cliché – dichter bij elkaar gebracht. Door de oncomfortabele situatie, werden we gedwongen om onze samenwerking onder de loep te nemen. Het was juist de noodzaak die ervoor zorgde, dat we als team een aantal waanzinnige verbeterslagen konden maken. Maar pas toen de sfeer er weer in zat 😉

Al het nieuws op een rijtje

De afgelopen maanden hebben we niet stilgezeten. Verre van! We hebben ons uiteindelijk best wel vermaakt en een flink aantal vernieuwingen doorgevoerd. Daarvan stellen we je graag op de hoogte!

Python

Vanaf nu kun je vanaf het Plus-pakket Python gebruiken. Deze toegankelijke programmeertaal is uitermate geschikt voor de ontwikkeling van innovatieve webapplicaties. Door dit smaakje aan onze pakketten toe te voegen, hopen we meer vrijheid te geven in hoe jij je websites kunt bouwen. Het maken van zo’n applicatie vergt iets meer voorbereiding dan bijvoorbeeld een PHP-website uploaden. Wil je aan de slag met Python? We leggen het je stap voor stap uit! Is Python nieuw voor je, maar ben je wel nieuwsgierig? Geen probleem, hier vind je een eenvoudige introductie.

Node.js

Naast Python bieden we nu ook ondersteuning voor Node.js! Nog een smaakje die we in ons enthousiasme hebben toegevoegd aan het Plus- en Pro-pakket. Met Node.js kun je JavaScript gebruiken voor command-line-tools en server-side scripting. Zo maak je in een handomdraai moderne webapplicaties.

WordPress voorgeïnstalleerd

Gaat programmeren je iets te ver en heb je liever een CMS, dan is WordPress wellicht een betere optie. Hiermee kun je eenvoudig een website vormgeven en vullen met content. WordPress is al heel lang bij Antagonist via DirectAdmin te installeren. Maar ook hiervoor hebben we iets nieuws! Bestel je een nieuw WordPress-pakket, dan zorgen wij dat WordPress voor je wordt geïnstalleerd. Instructies en de inloggegevens krijg je in een aparte e-mail, zodat je direct aan de slag kunt met het maken van je website.

Installeer WordPress direct mee bij aanschaf van een nieuw hostingpakket!

Wellicht denk je erover na om een webshop te beginnen. Breng dan eerst in kaart, hoe je online jouw producten wilt verkopen. Vervolgens moet je een webshop bouwen. Kijk daarvoor eens naar WooCommerce. Een uitbreiding op WordPress, waarmee je eenvoudig een webshop maakt! Ben je al een tijdje bezig met WordPress? Dan hebben we nog een interessante tip om je website sneller te maken met behulp van indexables voor Yoast SEO.

Een nieuwe lik verf

Ons hartje gaat sneller kloppen van nieuwe technische ontwikkelingen. Daar werken we het liefst de hele dag aan. Natuurlijk wil het oog ook wat, daarom hebben we de uitstraling en gebruikersinterfaces van onze beheeromgevingen opnieuw ontworpen! Het design voor DirectAdmin, Mijn Antagonist en onze webmail gingen zodoende flink op de schop.

DirectAdmin

De technische beheeromgeving van je hostingpakket is volledig vernieuwd! Het is modern, responsive en nu standaard in het Nederlands. Dat was van harte welkom, want aan het oude design was jaren niets gedaan. Een grote verandering dus en eentje die vaste gebruikers ervan niet is ontgaan.

Het nieuwe DirectAdmin-thema is responsive.

Mijn Antagonist

Mijn Antagonist is de plek waar jij al je klantgegevens beheert en het kloppend hart van onze organisatie. We zijn momenteel druk bezig met het vernieuwen van deze administratieve beheeromgeving. De verbeteringen worden daarom zorgvuldig en stapsgewijs uitgevoerd. Een deel ervan is al zichtbaar. We hopen hiermee het beheer en de administratie van je klantaccount gemakkelijker en gebruiksvriendelijker te maken.

Een visuele update voor Mijn Antagonist.

Webmail

Dankzij het nieuwe uiterlijk is onze webmail overzichtelijker en responsive. Het oude thema is vervangen met een fris, modern design. Zo kun je ook vanaf je mobiel of tablet gemakkelijk e-mails lezen en versturen! Verder hebben we de techniek achter onze e-mailsystemen aangescherpt ten behoeve van privacy en veiligheid. Denk aan het uitgebreid versleutelen van verbindingen, het verifiëren van authenticiteit en het waarschuwen bij nepberichten.

Het vernieuwde uiterlijk van de webmail.

We helpen je graag

Veranderingen zijn altijd even wennen… Dat begrijpen we. Zo kan een knop net even op een andere plek staan, dan je gewend bent. Om je zo snel mogelijk wegwijs te maken, hebben we daarom ook al onze handleidingen voor je geüpdatet. Kom je er toch niet uit, stuur dan gerust een mailtje naar Support. We helpen je graag of zetten zelfs het oude design voor je terug.

Meer structuur en veiligheid

Er wordt momenteel veel van het internet gebruikgemaakt. Online veiligheid is daarom bijzonder belangrijk, want ook in crisistijd zijn kwaadwillenden actief. Dat is online niet anders. Denk aan het misbruiken van beveiligingslekken, ransomware, malware en phishing. Voor ons reden genoeg om er nog een schepje bovenop te doen.

Natuurlijk beschermen we je website en e-mail zoveel mogelijk tegen deze ellende, maar let zelf ook goed op! Als je online gaat met je onderneming, doe het dan veilig. Bescherm jezelf en je klanten. Dat straalt vertrouwen uit. Zorg ook dat je internetomgeving afgeschermd en beveiligd is. Werk je vanuit huis? Bekijk dan deze tips veilige thuisomgeving.

Patchman

Deze beveiligingssoftware is specifiek voor webhosting en is oorspronkelijk ontworpen door Antagonist. Patchman beschermt je tegen misbruik, zonder je in de weg te zitten. Zo voorkomen we drastische middelen als afsluiting, waarbij er eigenlijk geen winnaars zijn. Het systeem kent drie onderdelen: detectie, patching en malware removal.

Het portal van Patchman.

Alledrie zijn verbeterd, waardoor we je beter kunnen beschermen tegen kwaadwillenden. Vooral het onderdeel ‘malware removal’ is uniek. We maken hier als eerste in Nederland gebruik van. Malafide bestanden die onverhoopt op je hostingpakket terecht komen, kunnen we nu supersnel detecteren, opruimen, in quarantaine plaatsen of zelfs ‘chirurgisch’ uit de code van je website verwijderen (zonder deze aan te tasten).

Mailfiltering en subadressen

Naast het uiterlijk, is ook de functionaliteit van onze webmail verbeterd. Je houdt nu een stuk gemakkelijker de inbox van je e-mailaccount netjes en georganiseerd. Met een nieuwe vorm van e-mailfiltering is het mogelijk om inkomende e-mails automatisch in mappen te plaatsen. Daarnaast kun je het plusteken (+) gebruiken om subadressen te creëren. Deze subadressen maken deel uit van het mailprotocol en zijn bedacht om e-mail meer mogelijkheden te geven en beter te sorteren.

Mailfilters en subadressen gebruiken in de webmail van Antagonist.

E-mailwaarschuwingen

Het namaken van e-mails gebeurt helaas steeds vaker. Het herkennen hiervan wordt daardoor lastiger. Je moet al snel in de code van de headers duiken om erachter te komen of alles klopt. Daarom hebben we voor onze webmail een systeem gebouwd die helpt bij het proactief herkennen van valse e-mail!

E-mailwaarschuwingen in de webmail.

Mocht je zo’n valse e-mail ontvangen, dan markeren we deze. Het systeem bevestigt dus niet of een e-mail echt is, maar werkt andersom. Bevat een e-mail te veel onjuistheden, dan wordt er een waarschuwing getoond. Het is dan verstandig om deze e-mail niet te beantwoorden of op links te klikken.

Gratis .ONLINE en .SITE als weggevertje

Bij aanschaf van een nieuw Slim-, Plus- of Pro-pakket krijg je het eerste jaar een .ONLINE- én een .SITE-domein cadeau. We krijgen deze domeinnamen (mits gekoppeld aan hosting) ter promotie het eerste jaar gratis van onze leverancier. Dat voordeel zetten we graag door naar onze klanten. Heb je liever alleen een losse domeinnaam? Je krijgt dan 90% korting!

.SITE en .ONLINE 1 jaar ingebrepen bij hosting.

Ben je al klant en heb je al eerder een hostingpakket aangeschaft? Er is ook aan jou gedacht. Bestaande klanten mogen met terugwerkende kracht alsnog twee domeinnamen (1x .ONLINE en 1x .SITE) gratis en vrijblijvend registreren via Mijn Antagonist (eerst even inloggen). Jij bepaalt na een jaar of je de domeinen wilt verlengen tegen het standaardtarief. Uiteraard informeren we je daar ruim van tevoren over. Leuk om uit te proberen dus!

Hoe claim ik mijn gratis .SITE- en .ONLINE-domein?

Ben je een klant en heb je een hostingpakket? Volg deze stappen in Mijn Antagonist om je gratis .SITE- en .ONLINE-domein te claimen!

Als bestaande klant een gratis .SITE- en .ONLINE-domein claimen.

Hoe nu verder?

We gaven eerder al tips om in een gesloten wereld online aan de slag te gaan, door de middelen die je al hebt maximaal te benutten. Nu de maatregelen wat (gaan) versoepelen, hopen we dat je met deze verbeteringen opnieuw handig gebruik kunt maken van de kracht van het internet. Bijvoorbeeld door kenbaar te maken dat je onderneming weer langzaamaan opengaat of bereikbaar is.

Binnenkort gaan wij proberen om weer langzaamaan naar kantoor te gaan. Dat doen we om en om, met beleid. We hebben er zin in! Hoewel door een onaangename situatie aangewakkerd, is onze motivatie sterker dan ooit. Deze verbeteringen zijn daarvan het resultaat en voelen als overwinning. We doen ons best en blijven dat doen. Elke dag, onverminderd. Vanuit huis, kantoor of waar dan ook. Het maakt ons niets uit.

Bedankt voor alle feedback!

Uiteraard luisteren we zoveel mogelijk naar alle wensen. Toch blijft het een uitdaging om het voor iedereen in één keer goed te doen. Feedback is daarom altijd welkom. Ook druppelden er al wat complimentjes binnen. Bedankt daarvoor, want van blije klanten krijgen we energie! De beste drijfveer om de kwaliteit en service van Antagonist zo hoog mogelijk te houden.

Voor nu wensen we je veel succes en probeer vooral gezond te blijven!

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel dit blog
Jeroen Wolsink
Jeroen Wolsink

Jeroen ondersteunt het Antagonist-team op het gebied van marketing, communicatie en strategie. Het bedenken en uitwerken van concepten met behulp van creatieve strategieën is wat Jeroen graag doet. Marketing en communicatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Artikelen: 73

2 reacties

  1. Prima artikel om te lezen. Dank je voor het delen van tips en suggesties. Door jullie ontwikkelingen te delen, heb je mij enkele ideetjes gegeven hoe ik mijn planning moet evalueren. Natuurlijk ook goed aanpassen. Ga zo door! Ik kijk uit naar meer artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100