Een update over het Resellerpakket

Met het Resellerpakket kun je onze webhosting eenvoudig doorverkopen aan je klanten. Je start met een vast aantal accounts en kunt gaandeweg je resellerhosting uitbreiden. Een tijdje terug hebben we voor dit pakket de specificaties herzien. Deze gelden voor Resellerpakketten die vanaf nu nieuw worden besteld. Graag vertellen we je daar meer over en leggen we uit hoe je bij een bestaand pakket kunt overstappen als je dat wenst.

Nieuwe specificaties voor het Resellerpakket.

Sinds de introductie van ons oorspronkelijke Resellerpakket een flink aantal jaren geleden, is er veel veranderd in de hostingwereld. Websites zijn groter geworden en ook het gebruik van IMAP-accounts is flink toegenomen. Daarom bestond er al langere tijd de wens om een pakket te kunnen bieden dat past bij deze tijd en bij de wensen van de huidige doelgroep. We introduceren nu zodoende een nieuw model die naast meer opslag en flexibiliteit, bovenal ook ruimte biedt om in de toekomst blijvend verbeteringen door te voeren.

Het Resellerpakket op een rij

Je begint met het Resellerpakket voor € 19,95 per maand. Uitbreiden gaat per website met behulp van handige Resellerblokken van € 3,99 per maand. Bekijk hieronder de belangrijkste specificaties.

Resellerpakket

 • 5 accounts
 • 50 GB SSD-opslag
 • 500 GB dataverkeer per maand

Resellerblok

 • 1 account
 • 10 GB SSD-opslag
 • 100 GB dataverkeer per maand

Resources per account

 • 1 CPU-core
 • 512 MB RAM
 • 500 e-mails versturen per dag

Alle specificaties bekijken →

Overstappen naar het nieuwe model

Heb je een Resellerpakket van voor maart 2021, dan is het mogelijk om over te stappen naar het nieuwe model. De uitbreidingsblokken die je nu hebt van 5 accounts, 5 GB opslag en 50 GB dataverkeer blijven dan behouden. Zo kun je de basis van je pakket verruimen, zonder bestaande blokken om te hoeven zetten. Wel kun je vanaf dat moment enkel uitbreiden met nieuwe blokken van 1 account, 10 GB schijfruimte en 100 GB dataverkeer. Wil je dit graag, volg dan de stappen hieronder om dit te regelen.

1. Log in op Mijn Antagonist en klik bovenaan in het menu op Producten. Vervolgens klik je op het Resellerpakket dat je graag wilt upgraden.

Klik in het productoverzicht op je Resellerpakket.

3. Klik rechts in het kader Beheer op Pakket aanpassen.

Het upgraden van je Resellerpakket.

3. Vergelijk de specificaties, klik op Upgrade nu en rond de order af. Je pakket wordt nu geüpgraded. Dit gebeurt uiteraard zonder downtime.

Hoe zit het met bestaande Resellerpakketten?

Het vernieuwde pakket is geïntroduceerd naast het oude model. Dit betekent dat al actieve pakketten hierdoor niet zijn gewijzigd. Heb je een Resellerpakket of -blok van voorheen en ben je daar tevreden mee, dan kun je deze verlengen tegen het voor jou vertrouwde tarief. Uitbreiden met de oude Resellerblokken blijft vooralsnog ook mogelijk. Verandert hierin iets in de toekomst, dan brengen we je daar uiteraard ruim op tijd persoonlijk van op de hoogte. Voor wie er ten slotte wel behoefte aan heeft, is er wat groters en nieuwers.

Een eerste stap vooruit

Voor het Resellerpakket is dit de eerste grote vernieuwing. We zien dit als een mooie stap om mee te beginnen. Zo biedt het per website kunnen uitbreiden flink meer flexibiliteit. Bovendien maakt deze update het mogelijk om in de toekomst verdere toevoegingen te doen en verbeteringen te ontwikkelen. Heb je feedback, een goede suggestie of een vraag, laat het ons dan gerust weten. Stuur in dat geval een e-mail naar Support en we helpen je graag verder.

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel App Tweet Mail Deel

6 thoughts on “Een update over het Resellerpakket

 1. Geert op zei:

  Meer flexibiliteit is zeker welkom. Uitbreiden met een blok van 5 voor 1 extra account/website is gewoon niet praktisch. En uiteraard zijn extra schijfruimte en extra dataverkeer altijd prettig. Flexibelere mogelijkheden met domeinnamen zou overigens ook wenselijk zijn.

  Maar dat dit het in een keer 4x zo duur maakt? Een extra blok van 5 accounts is nu €60 (incl. BTW) per jaar. 5 extra blokken van 1 account zou uitkomen op €240 (incl./excl. BTW?) per jaar. Dat klinkt niet echt als een update (als in verbetering).

  • Fijn dat je het kunnen uitbreiden per website als een mooie verbetering ziet, Geert! Wel zijn we nog even benieuwd naar wat je precies bedoelt met flexibelere mogelijkheden met domeinnamen. Wat zou je daarmee graag willen wat je nu niet kunt?

   Met het nieuwe Resellerblok krijg je per account bekeken 10x zoveel opslagruimte en dataverkeer. Daar komt een deel van het verschil vandaan. Daarnaast is sinds de introductie van het oorspronkelijke Resellerpakket (meer dan 10 jaar geleden) het tarief altijd ongewijzigd gebleven.

   Dit, terwijl we het onder de motorkap gaandeweg flink vernieuwden en belangeloos up-to-date hielden. Het tarief stond zodoende al langer niet meer in verhouding met het product. Met de komst van dit Resellerpakket is hier daarom zorgvuldig opnieuw naar gekeken. Hopelijk geeft dit wat meer inzicht 🙂

   • Geert op zei:

    Ik snap dat de tarieven na tien jaar aangepast moeten worden, maar factor 4 is gewoon veel, zeker als extra schijfruimte en dataverkeer niet zo’n grote rol spelen. Hierdoor is het verschil met een stand-alone pakket, los van eventuele beheervoordelen, ook minimaal. Ik moet het, met een kleine marge, ook nog wel kunnen doorverkopen. Wellicht dat wat meer variatie in de pakketten (s-l-xl) hierin zou kunnen helpen.

    M.b.t. de domeinnamen zou het kunnen koppelen van één extra losse domeinnaam aan een bestaand account kunnen helpen bij de internationale klanten. Zodat ze bijvoorbeeld .nl en .be binnen hetzelfde account kunnen afvangen. Nu tellen die losse domeinen mee aan de limiet van 5 per blok, waardoor je voor een extra domeinnaam het aantal accounts moet uitbreiden, hetgeen het voor zo’n klant relatief duur maakt.

   • Bedankt voor je terugkoppeling, Geert! Aanvullende domeinnamen die je als alias of pointer aan hetzelfde account koppelt, tellen niet mee. Zo kun je meerdere domeinen aan hetzelfde account koppelen, zonder dat dit ten koste gaat van de beschikbare plekken. Stel dat je aan een bepaald account dus 3 domeinen hangt (.NL als hoofddomein en .BE en .COM als alias), dan houd je binnen het Resellerpakket nog gewoon 4 van de 5 accounts over (en niet 2).

   • Jonathan op zei:

    Ik ben het wel eens met Geert. Als je gaat voor een Slim-pakket betaal je zo goed als hetzelfde, maar je hebt dan dubbele geheugen en meer dan het dubbele aan opslag en data. 3,99 reseller-hosting + 0,75 domeinnaam = 4,74 euro Dus voor kwartje meer krijgt je met een slim-pakket meer rekenkracht, opslag en data. Waar is dan nog de marge voor ons als resellers gebleven?

   • Bedankt voor je reactie, Jonathan! Merk op dat bij Slim het eerste jaar 20% instapkorting geldt. In deze berekening wordt het met dat tarief vergeleken in plaats van met het standaardtarief. Als reseller heb je daarnaast veel meer vrijheid in hoe je de resources verdeelt. Bij Slim kun je bijvoorbeeld ongebruikte opslagruimte niet toekennen aan een ander account. Overigens is de wederverkoop van Slim, Plus en Pro op een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke manier wel iets wat we interessant vinden en onderzoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *