We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Vernieuwd Resellerpakket voor doorverkoop

Met het Resellerpakket kun je onze webhosting eenvoudig doorverkopen aan je klanten. Je start met een vast aantal accounts en kunt gaandeweg je resellerhosting uitbreiden. Een tijdje terug hebben we voor dit pakket de specificaties herzien. Deze gelden voor Resellerpakketten die vanaf nu nieuw worden besteld. Graag vertellen we je daar meer over en leggen we uit hoe je bij een bestaand pakket kunt overstappen als je dat wenst.

Nieuwe specificaties voor het Resellerpakket.

Een nieuw model

Sinds de introductie van ons oorspronkelijke Resellerpakket een flink aantal jaren geleden, is er veel veranderd in de hostingwereld. Websites zijn groter geworden en ook het gebruik van IMAP-accounts is flink toegenomen. Daarom bestond er al langere tijd de wens om een pakket te kunnen bieden dat past bij deze tijd en bij de wensen van de huidige doelgroep. We introduceren nu zodoende een nieuw model die naast meer opslag en flexibiliteit, bovenal ook ruimte biedt om in de toekomst blijvend verbeteringen door te voeren.

Resellerpakket op een rij

Je begint met het Resellerpakket voor € 19,95 per maand. Uitbreiden gaat per website met behulp van handige Resellerblokken van € 3,99 per maand. Bekijk hieronder de belangrijkste specificaties.

Resellerpakket

 • 5 accounts
 • 50 GB SSD-opslag
 • 500 GB dataverkeer per maand

Resellerblok

 • 1 account
 • 10 GB SSD-opslag
 • 100 GB dataverkeer per maand

Resources per account

 • 1 CPU-core
 • 512 MB RAM
 • 500 e-mails versturen per dag

Alle specificaties bekijken →

Overstappen naar het nieuwe model

Heb je een Resellerpakket van voor maart 2021, dan is het mogelijk om over te stappen naar het nieuwe model. De uitbreidingsblokken die je nu hebt van 5 accounts, 5 GB opslag en 50 GB dataverkeer blijven dan behouden. Zo kun je de basis van je pakket verruimen, zonder bestaande blokken om te hoeven zetten. Wel kun je vanaf dat moment enkel uitbreiden met nieuwe blokken van 1 account, 10 GB schijfruimte en 100 GB dataverkeer. Wil je dit graag, volg dan de stappen hieronder om dit te regelen.

1. Log in op Mijn Antagonist en klik bovenaan in het menu op Producten. Vervolgens klik je op het Resellerpakket dat je graag wilt upgraden.

Klik in het productoverzicht op je Resellerpakket.

3. Klik rechts in het kader Beheer op Pakket aanpassen.

Het upgraden van je Resellerpakket.

3. Vergelijk de specificaties, klik op Upgrade nu en rond de order af. Je pakket wordt nu geüpgraded. Dit gebeurt uiteraard zonder downtime.

Hoe zit het met bestaande Resellerpakketten?

Het vernieuwde pakket is geïntroduceerd naast het oude model. Dit betekent dat al actieve pakketten hierdoor niet zijn gewijzigd. Heb je een Resellerpakket of -blok van voorheen en ben je daar tevreden mee, dan kun je deze verlengen tegen het voor jou vertrouwde tarief. Uitbreiden met de oude Resellerblokken blijft vooralsnog ook mogelijk. Verandert hierin iets in de toekomst, dan brengen we je daar uiteraard ruim op tijd persoonlijk van op de hoogte. Voor wie er ten slotte wel behoefte aan heeft, is er wat groters en nieuwers.

Een eerste stap vooruit

Voor het Resellerpakket is dit de eerste grote vernieuwing. We zien dit als een mooie stap om mee te beginnen. Zo biedt het per website kunnen uitbreiden flink meer flexibiliteit. Bovendien maakt deze update het mogelijk om in de toekomst verdere toevoegingen te doen en verbeteringen te ontwikkelen. Heb je feedback, een goede suggestie of een vraag, laat het ons dan gerust weten. Stuur in dat geval een e-mail naar Support en we helpen je graag verder.

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, X, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel dit blog
Antagonist
Antagonist

De vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites. Eenvoud, kwaliteit en service. Complete webhosting, waarin je alles vindt voor de start van jouw online succes!

Artikelen: 52

13 reacties

 1. Meer flexibiliteit is zeker welkom. Uitbreiden met een blok van 5 voor 1 extra account/website is gewoon niet praktisch. En uiteraard zijn extra schijfruimte en extra dataverkeer altijd prettig. Flexibelere mogelijkheden met domeinnamen zou overigens ook wenselijk zijn.

  Maar dat dit het in een keer 4x zo duur maakt? Een extra blok van 5 accounts is nu €60 (incl. BTW) per jaar. 5 extra blokken van 1 account zou uitkomen op €240 (incl./excl. BTW?) per jaar. Dat klinkt niet echt als een update (als in verbetering).

  • Fijn dat je het kunnen uitbreiden per website als een mooie verbetering ziet, Geert! Wel zijn we nog even benieuwd naar wat je precies bedoelt met flexibelere mogelijkheden met domeinnamen. Wat zou je daarmee graag willen wat je nu niet kunt?

   Met het nieuwe Resellerblok krijg je per account bekeken 10x zoveel opslagruimte en dataverkeer. Daar komt een deel van het verschil vandaan. Daarnaast is sinds de introductie van het oorspronkelijke Resellerpakket (meer dan 10 jaar geleden) het tarief altijd ongewijzigd gebleven.

   Dit, terwijl we het onder de motorkap gaandeweg flink vernieuwden en belangeloos up-to-date hielden. Het tarief stond zodoende al langer niet meer in verhouding met het product. Met de komst van dit Resellerpakket is hier daarom zorgvuldig opnieuw naar gekeken. Hopelijk geeft dit wat meer inzicht 🙂

   • Ik snap dat de tarieven na tien jaar aangepast moeten worden, maar factor 4 is gewoon veel, zeker als extra schijfruimte en dataverkeer niet zo’n grote rol spelen. Hierdoor is het verschil met een stand-alone pakket, los van eventuele beheervoordelen, ook minimaal. Ik moet het, met een kleine marge, ook nog wel kunnen doorverkopen. Wellicht dat wat meer variatie in de pakketten (s-l-xl) hierin zou kunnen helpen.

    M.b.t. de domeinnamen zou het kunnen koppelen van één extra losse domeinnaam aan een bestaand account kunnen helpen bij de internationale klanten. Zodat ze bijvoorbeeld .nl en .be binnen hetzelfde account kunnen afvangen. Nu tellen die losse domeinen mee aan de limiet van 5 per blok, waardoor je voor een extra domeinnaam het aantal accounts moet uitbreiden, hetgeen het voor zo’n klant relatief duur maakt.

    • Bedankt voor je terugkoppeling, Geert! Aanvullende domeinnamen die je als alias of pointer aan hetzelfde account koppelt, tellen niet mee. Zo kun je meerdere domeinen aan hetzelfde account koppelen, zonder dat dit ten koste gaat van de beschikbare plekken. Stel dat je aan een bepaald account dus 3 domeinen hangt (.NL als hoofddomein en .BE en .COM als alias), dan houd je binnen het Resellerpakket nog gewoon 4 van de 5 accounts over (en niet 2).

   • Ik ben het wel eens met Geert. Als je gaat voor een Slim-pakket betaal je zo goed als hetzelfde, maar je hebt dan dubbele geheugen en meer dan het dubbele aan opslag en data. 3,99 reseller-hosting + 0,75 domeinnaam = 4,74 euro Dus voor kwartje meer krijgt je met een slim-pakket meer rekenkracht, opslag en data. Waar is dan nog de marge voor ons als resellers gebleven?

    • Bedankt voor je reactie, Jonathan! Merk op dat bij Slim het eerste jaar 20% instapkorting geldt. In deze berekening wordt het met dat tarief vergeleken in plaats van met het standaardtarief. Als reseller heb je daarnaast veel meer vrijheid in hoe je de resources verdeelt. Bij Slim kun je bijvoorbeeld ongebruikte opslagruimte niet toekennen aan een ander account. Overigens is de wederverkoop van Slim, Plus en Pro op een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke manier wel iets wat we interessant vinden en onderzoeken.

 2. Ook ik moet het helaas eens zijn met Geert en Jonathan.

  Jullie prijsverhogingen zijn buiten proportie. Onlangs steeg de prijs van een .com domeinnaam van 9,05 naar 15,- (excl. BTW). Dat is maar liefst ruim 60%.
  Ik persoonlijk zou het prettiger vinden en ook beter te verantwoorden naar mijn klanten als er een stapsgewijze, jaarlijkse correctie, zou worden toegepast.

  Daarnaast noemen jullie: “Uitbreiden met de oude Resellerblokken blijft vooralsnog ook mogelijk”. Ik ben erg benieuwd wat “vooralsnog” in deze context betekent en of jullie deze plannen al met potlood in jullie agenda hebben staan. Het zal mij niet verbazen dat klanten dan worden ‘verplicht’ te upgraden dan wel over te stappen.

 3. Kom er zelf net achter dat de dienstverlening een extra optie biedt voor resellers (heb ik een mail gemist hierover?).

  Ik had met een uitbreiding op de dienstverlening (die er na lang wachten eindelijk is), dus dank daarvoor… wel verwacht dat ik aanvullingen voor alle blokken (als pool) zou kunnen kopen. Dat lijkt nu niet het geval te zijn, als ik het goed begrijp moet ik kiezen welke accounts ik groter wil maken.

  Waar ik als reseller bijv. vaak tegenaan loop is de zeer beperkte ruimte om goede user backups te maken (daarvoor is het pakket simpelweg niet toereikend). Wat is de meerwaarde die ik als reseller dan kan bieden voor de klanten die het zelf voor lager bedrag kunnen afnemen? Zoals ik het aan mijn klanten verkoop is een all-in-service tarief met daarin ook het technisch bijwerken van hun sites en daardoor kom ik er nog mee weg. Maar de ruimte is wel echt met de meeste basissites snel een probleem. Maar hoe kan ik deze prijsverhoging aan mijn klanten verkopen? Het blijft voorlopig dus aantobben met User backups via een zelf elders geregelde FTP voor als ik het voor mijn klanten goed wil regelen en het blijft lastig om alle pakketten binnen hun formaat te houden.

  Ik vind het zelf ook jammer dat ik niet enthousiaster overkom maar helaas is dit wel de werkelijkheid waarin we leven. Met de term en gedachte van een resellerblok verwacht ik dat ik ook als reseller toch wel wat voordelen zou moeten hebben ten opzichte van een losse account die iemand afneemt of zie ik het verkeerd?

  Ik ga het in ieder geval helaas niet gebruiken gezien het feit dat ik er zelfs beter nog 5 x 5 losse pakketten in de oude vorm bij kan nemen omdat die dan tellen als totaal voor de gehele resellerhosting, of is dat straks ook zo?

  Laat onverlet dat ik wel graag nog een compliment maak over de excellente technische support die jullie leveren, daarover ben en blijf ik laaiend enthousiast. Wil dus ook best wat meer betalen maar dit gaat me te ver.

  • Bedankt voor je uitgebreide reactie, Bas! Als reseller heb je zelf de vrijheid hoe je de opslagruimte en dataverkeer verdeelt over je gebruikers. Dit is zowel met het voorgaande als het vernieuwde pakket het geval.

   Stel dat je het Resellerpakket zelf zou upgraden, dan kun je dus in feite de opslagruimte voor al je gebruikers verruimen. De totale hoeveelheid beschikbare opslagruimte is dus niet gebonden aan de gebruikersaccounts.

   Dat geldt ook voor Resellerblokken. Stel dat je een Resellerblok zou upgraden, dan betekent dat niet dat je die opslagruimte daarvan per se voor de website op dat blok hoeft te gebruiken.

   Ook bij het vernieuwde pakket is het dus zo dat al je blokken optellen voor de gehele resellerhosting (en je dat zelf over gebruikers kunt verdelen). Stuur anders gerust even een e-mail naar Support. We lichten je dan graag alle opties toe.

   Ten slotte fijn dat je zo enthousiast bent over de technische ondersteuning die we leveren. Daar blijven we ons uiteraard voor inzetten!

  • Bedankt voor het delen van je gedachten. Natuurlijk vinden we het jammer dat je deze indruk krijgt. We zijn vooral benieuwd waarom je dat zo ervaart. Dat valt momenteel helaas niet uit je reactie te halen…

 4. Allereerst ben ik al jaren zeer tevreden met jullie diensten en vooral service! Wel vind ik ook het prijsverschil tussen de reseller pakketten in de huidige vorm ten opzichte van de oorspronkelijke pakketten te groot voor normale klanten (van resellers).

  De extra schijfruimte heb ik niet nodig. Mijn huidige websites gebruiken MB, niet GB aan opslag. Als developer ben ik enthousiast over de nieuwe technische uitbreidingen (vooal NodeJS en Python) wat handig is om een (web)app met API service te hosten. Echter, een (klein zakelijke of particuliere) klant wilt meestal gewoon een (web)site met database en eventueel e-mail, en interesseert het niet hoe dit gehost word.

  Ik begrijp een verhoging van de prijzen voor de technisch meerwaarde van de huidige hosting en zeker ook de service, maar voor klanten met eenvoudige websites lijkt er weinig (behalve letsencrypt certificaten) functionele meerwaarde om de stijging te rechtvaardigen.

  • Bedankt voor je feedback, Marco. Allereerst fijn om te lezen dat je al jaren tevreden bent met onze dienstverlening! Daar zetten we ons blijvend voor in. Verder is het de eerste keer dat er voor resellers een grote vernieuwing plaatsvindt. Het is dus zeker niet gek dat dit je aan het denken zet. Veranderingen zijn immers altijd even spannend, zeker in het begin.

   Natuurlijk begrijpen we dat het heel prettig is om met een bestaand Resellerpakket voor een tientje per jaar een website te hosten met alle gemakken van dien. Voor ons is het echter al lange tijd geen reëel tarief om de huidige kwaliteit van onze diensten en service mee te waarborgen. Zowel zichtbaar als onzichtbaar is er veel bijgekomen.

   Heel eerlijk werd het na ongeveer 15 jaar ook wel de hoogste tijd om naast het oude Resellerpakket wat nieuws te bieden. Iets dat past bij deze tijd en bij de wensen van de huidige doelgroep. Uiteraard doen we dat het liefst gelijk voor iedereen goed, maar moeten we ergens beginnen.

   Het kan dus zijn dat het in jouw geval (nog) niet aansluit. Waar de één graag al langere tijd meer opslag wil, hoeft de ander dit misschien nog niet. Daarom kunnen bestaande resellers hun huidige pakket houden en dat uitbreiden met de oude blokken. En voor wie er behoefte aan heeft, is er wat groters en nieuwers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100