We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Tips voor WordPress waar je misschien niet direct aan denkt

Als je van plan bent om een blog of website te starten, dan kom je al gauw bij de bekendere CMS’en (Content Management System) als WordPress en Joomla uit. Beide systemen zijn erg toegankelijk en eenvoudig te gebruiken. Bovendien hebben we ze bij Antagonist opgenomen in Installatron, waardoor ze gemakkelijk binnen een paar minuten op je hostingpakket te installeren zijn.

Tips voor WordPress: op naar een succesvolle website!

Zonder een uitgebreide technische kennis over het maken van websites kun je, middels de grote hoeveelheid (gratis) aangeboden themes en plug-ins een behoorlijk eind komen. Echter, zijn er een paar belangrijke vragen die je voor jezelf moet beantwoorden, als je hiermee aan de slag gaat. Hoe zorg je ervoor dat je website goed toegankelijk is voor je bezoekers? Zit je website wel zo logisch in elkaar als je denkt? Doet de website wat je bezoekers ervan verwachten? Om je te helpen een antwoord te vinden op deze vragen, vind je in dit blogartikel de 7 tips, waar je misschien niet direct aan zou denken.

1. Kies voor een duidelijke lay-out

Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat je website logisch in elkaar zit. Als bezoekers makkelijk door je website kunnen navigeren, dan verhoog je de toegankelijkheid en het gebruiksgemak. En een bezoeker die zich op z’n gemak voelt, blijft en gaat niet direct weg, want op de ‘back-knop’ is zo geklikt.

Tips voor WordPress: de lay-out

Een slimme manier om dit te doen, is door alle belangrijke secties prominent te vermelden. Hierdoor hou je de content die je plaatst toegankelijk. Plaats om deze reden zoveel mogelijk pagina’s in de menubalk en voorkom een wirwar van subpagina’s, waar bezoekers in kunnen verdwalen. Een duidelijke structuur maakt je website overzichtelijk, eenvoudig in gebruik en duidelijk. Voor WordPress is er een handige plug-in die je helpt bij het maken van een efficiënte indeling.

2. De communicatie

Als je een website bezoekt, dan wil je dat het meteen duidelijk is waarover het gaat en waar je wat kunt vinden. Een heldere en overzichtelijke uitstraling helpen hierbij en zal bezoekers doen vasthouden. Dit stappenplan helpt je bij het kiezen van het juist WordPress theme.

Maar ook de communicatie is belangrijk. Stippel hiervoor een strategie uit. Door de vragen van je bezoekers in kaart te brengen, ontstaat een beeld van wat ze zoeken en wat hun behoefte is. Speel daarop in door met een probleemoplossend karakter te communiceren, want dat zorgt voor herkenning. Vragen die nauwkeurig beantwoord worden, zorgen ervoor dat de bezoekers vindt wat hij zoekt. Met als gevolg een dat je ze overtuigt van de oplossing.

Tips voor WordPress: communicatie

Let op: wanneer je bezoekers tot actie wilt laten overgaan, door middel van een ‘call to action’, zorg dan voor de juiste landing page. Ook hiervoor zijn goede plug-ins te vinden die je helpen met een dergelijke bestemmingspagina. Deze pagina’s zijn zo ingericht dat je bezoekers leidt naar een actie. Denk hierbij aan een visuele benadrukking.

3. Houd de inhoud toegankelijk

Het belangrijkste onderdeel van je website is uiteraard de inhoud. Wees duidelijk in wat je wilt aanbieden of waar je website over gaat. Zorg ervoor dat de ‘beloofde’ informatie eenvoudig te vinden is.

Als je een blog bijhoudt, dan wil je niet dat je bezoekers zich een ongeluk moeten scrollen, voordat ze bij het relevante artikel komen dat ze willen lezen. Het is dan ook aan te raden om een zoekfunctie in te stellen op je website. Op deze wijze houd je de content binnen handbereik.

Tips voor WordPress: houd het overzichtelijk

Veel themes hebben een zoekfunctie ingebouwd. Echter, biedt WordPress zelf ook een efficiënte zoekfunctie aan. Ook zijn er diverse plug-ins die de mogelijkheid bieden om een zoekbalk volledig naar wens in te delen. Boost je succes! Een aantal extra tips voor het schrijven van een succesvol blogartikel, kun je hier vinden.

Let op: voorkom een overflow aan informatie. Je wilt niet dat je bezoekers afhaken, omdat ze niet kunnen vinden wat ze zoeken.

4. Denk aan bereikbaarheid

Hou er rekening mee dat bezoekers je websites wel moeten kunnen vinden. Het aantal websites wat zich op het internet bevindt is namelijk enorm. Je wilt uiteraard niet dat je website verdwijnt in deze gigantische massa. Foto’s en spetterende graphics zien er leuk uit, maar worden waarschijnlijk niet altijd evengoed gevonden door de zoekmachines.

Om je vindbaarheid te vergroten kun je gebruikmaken van SEO, Search Engine Optimization oftewel het optimaliseren van je website ten behoeven van zoekmachines. Google is de grootste en meestgebruikte zoekmachine. Het blijft geheim hoe Google exact een website beoordeeld, maar deze 200 factoren lijken daarbij een sterke rol te spelen.

Voor WordPress zijn er specifieke handelingen die je kunt verrichten voor het verbeteren van je positie in Google. Deze handleiding en handige tips gaan je daar zeker bij helpen.

5. Bezoekers behouden

Ervoor zorgen dat je website gevonden wordt is één. Het behouden van bezoekers is een tweede. Wat maakt jouw website bijzonder, waardoor bezoekers terugkeren? Als je een website hebt, dan wil je ervoor zorgen dat deze vernieuwend blijft.  Een goede manier om dit te doen, is door regelmatig veranderingen te maken. Lok je bezoekers met nieuwe producten, blogs, nieuwspost of video’s. Wanneer een bezoeker een vaste routine heeft om naar jouw website te gaan zal dit niet gauw veranderen.

6. Doe dit niet

Voor velen is muziek die automatisch start een grote afknapper. Zodra muziek op een website begint te laden, ontstaat er frustratie. Bezoekers die er geen behoefte aan hebben zoeken naar hoe ze het kunnen uitzetten of vertrekken direct.

Tips voor WordPress: gebruik geen irritante muziek

Als je toch graag muziek op je website wilt hebben, zorg er dan voor dat dit makkelijk uit te schakelen is of slechts op aanvraag geactiveerd kan worden. Een handige plug-in hiervoor vind je hier. Uiteraard geldt dit ook voor filmpjes die automatisch worden gestart zonder dat erom gevraagd is.

7. Links

Als je gebruikmaakt van externe links op je website, dan wil je ervoor zorgen dat hiermee niet je bezoekers wegleidt van je website. Er zijn voor WordPress een aantal plug-ins die je hiervoor kunt gebruiken.

Deze bovenstaande punten zijn natuurlijk enkel tips. Het blijft uitproberen wat voor jou het beste werkt, als je website populair wilt maken.

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Rechts bovenin via RSS, e-mail, het liken van onze Facebook-pagina, het +1’en op Google+ of het volgen op Twitter.

Deel dit blog
Wiebe Nijkamp
Wiebe Nijkamp

Sinds de zomer van 2013 maakt Wiebe deel uit van de afdeling Customer Support. Hij houdt zich vooral bezig met spoedzaken en tweedelijns tickets. Z'n affiniteit met techniek en websites, evenals zijn eerdere werkzaamheden in de telecom maken hem een waardevolle aanvulling op het team.

Artikelen: 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100