We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

De beste wensen en een terugblik op een succesvol 2017!

De kerstspullen liggen weer op zolder, het straatje is vuurwerkvrij en de restjes van het kerstdiner zijn eindelijk op. De eerste week van januari is voorbij. Met nog een paar nieuwjaarborreltjes in het verschiet, keert alles langzaamaan terug naar zijn normale ritme. En dat vinden we prima. Maar niet voordat wij jou een gelukkig, gezond en succesvol 2018 hebben gewenst, en we een terugblik hebben gedaan op 2017!

De beste wensen en een terugblik op een succesvol 2017!

Natuurlijk kijken we graag vooruit, want voor 2018 hebben we opnieuw spannende projecten op de planning staan, maar daarover later meer… Terugblikken vinden we af en toe net zo belangrijk: zijn we onze belofte van vorig jaar nagekomen? Echter, voordat we daarnaar kijken, beginnen we met belangrijk nieuws. De eerste week van januari verliep namelijk iets anders dan verwacht…

Het jaar begint uitdagend met Spectre en Meltdown

Je hebt het vast al gehoord, vorige week werden de twee grootste bugs uit de geschiedenis ontdekt: Spectre en Meltdown. Uniek is, dat het een lek in de hardware (CPU) betreft. De schaal (elke smartphone, server en computer hebben immers een CPU), en dat de enige échte oplossing het vervangen van de chip is, maken het bijzonder complex. Dit heeft ook invloed op Antagonist (gehad) en daarvan stellen we je graag op de hoogte.

Spectre en Meltdown.

Sinds vrijdag hebben we samen met onze leveranciers non-stop aan een oplossing gewerkt en met succes! Van al onze servers hebben we de kernels en microcode (waar een CPU gebruik van maakt) geüpdatet. Uiteraard zijn deze aanpassingen zorgvuldig getest, zodat we zeker weten dat het geen impact heeft op de snelheid en stabiliteit van ons platform. Via de statuspagina hebben we de updates aangekondigd en gaandeweg het weekend zijn deze uitgerold. Ontwikkelingen hierover blijven we nauwkeurig volgen en zonodig treffen we opnieuw maatregelen.

Het is bizar én vervelend dat, binnen één weekend, de kernels van alle servers geüpdatet moeten worden. Normaliter trek je daar weken voor uit, plan je het zorgvuldig, licht je iedereen in en rol je het gefaseerd uit. Maar die tijd was er nu niet. Zodoende kon downtime niet worden voorkomen. Gelukkig zijn we altijd voorbereid en konden we ook in het weekend adequaat handelen. Nieuwsgierig naar meer? Check ons uitgebreide verslag.

Onze belofte in 2017

Wat was onze belofte in 2017? We wilden de dienstverlening van Antagonist verder uitdiepen om sneller, veiliger en stabieler te blijven dan onze concurrentie 😉 Maar ook om onze diensten beter aan te laten sluiten bij wat jij wilde, zodat jij gemakkelijker je ding kon doen. Kortom, een gebruiksvriendelijke omgeving die natuurlijk aanvoelt en vloeiend werkt. Benieuwd of dat gelukt is? Oordeel zelf! Vandaag, één jaar later, zetten we de gebeurtenissen van 2017 voor je op een rijtje.

1. Uitbreiding van experts

De complexiteit van ons werk neemt toe door de honger naar verbetering van de kwaliteit van onze dienstverlening, het niveau van onze service en de groei in technische mogelijkheden. Hierdoor zijn we continu op zoek naar talent dat naadloos binnen ons team past. Om onze zoektocht naar een hoger niveau te tillen, hebben we antagonist.jobs in het leven geroepen. Ook vroegen we onze klanten om hulp en worden we ondersteund bij het zoeken naar de perfecte match.

Kom werken bij Antagonist: een baan in de frontlinie van innovatie!

Gelukkig kregen we in 2017 versterking. Als eerste kwam Dennis erbij, die dankzij zijn verregaande technische kennis binnen no-time richting derdelijns supporter (technische eindbaas) gaat. Ook maakte Ben (the man with the plan) zijn entree op Support. Met zijn organisatorische skills zorgt hij dat de helpdesk altijd optimaal draait. SysOps kreeg Martijn erbij, het technisch ‘wonderkind’, waarvan lichaam en geest zijn verweven met code. En als laatste kwam op Marketing Sebastiaan erbij. Hij brengt ons onderscheidend vermogen op de juiste plek, bij de juiste personen, op het juiste moment onder de aandacht.

De expertise van ons team is dus flink toegenomen en het mooie is, dat het allemaal échte Antagonisten zijn. Een wederzijdse klik vinden wij immers bijzonder belangrijk. Met een klein, hecht team moeten we ons, als een geoliede machine, staande houden in de koningsklasse van de webhosting. En omdat onze ambities nog lang niet allemaal verwezenlijkt zijn, blijven we ook in 2018 op zoek naar toffe collega’s…

2. Toevoegingen SSH

Vorig jaar, tijdens Valentijnsdag, schonken wij onze geliefde klanten SSH-toegang. Een jaar later breiden wij de dienstverlening rond SSH verder uit, met ondersteuning voor Composer en handige SSH-commando’s om je webhostingpakket beter via secure shell te beheren.

3. Sneller door OCSP stapling

Alles wat een begin heeft, heeft ook een eind. Dat geldt tevens voor SSL-certificaten. Maar wat als voor het verstrijken van de einddatum er een probleem is met het certificaat? Met die ellende willen we jou niet opzadelen. En omdat we zelf vinden ook niet leuk vinden, automatiseren we het maar!

OCSP stapling uitgelegd: hoe controleer je of een SSL-certificaat nog geldig is?

OCSP stapling is de beste keus hiervoor, ook om te controleren of een certificaat nog geldig is. Daarom hebben we bij Antagonist ervoor gekozen om onze servers net dat kleine beetje extra werk te laten verrichten, zodat het geheel sneller wordt. Het mooie is, dat jij als klant zijnde daar niets voor hoeft te doen!

4. Sneller door HTTP/2

Hoe bezoekers jouw website ervaren, vinden wij erg belangrijk. We streven immers beiden hetzelfde doel na: jouw website tiptop online! Daarom doen we er technisch alles aan om de beste gebruikservaring te creëren. HTTP/2 draagt daar fors aan bij. We streefden ernaar om dit zo snel mogelijk voor alle websites van onze klanten in te schakelen. Dat ging echter niet zonder uitdagingen, want we wilden het voor iedereen in één keer perfect doen. En natuurlijk met de zekerheid dat alles goed bleef werken.

HTTP/2: wat is het en waarom wil je het?

Maar het is gelukt! De manier waarop wij HTTP/2 ingeschakelden, zorgde er inderdaad voor dat het bij iedereen in één keer goed werkte. Belangrijker nog, het was een doorslaggevende stap in een groter geheel, zodat we vooruitgang konden boeken met betrekking tot SSL/TLS.

5. Gratis SSL voor iedereen

Je voelt ‘m al aankomen… De twee momenten hiervoor hadden al met SSL te maken en bij de derde was het dan eindelijk zover: gratis SSL voor iedereen! Vanaf 11 april 2017 hebben wij voor alle websites bij Antagonist gratis SSL (HTTPS) en HTTP/2 ingeschakeld. Dankzij de combinatie van deze nieuwe technologieën konden wij de veiligheid en de snelheid van alle 100.000+ websites die wij hosten, verbeteren en blijven garanderen. Het beste van alles: jij hoefde er niets voor te doen, want naast het activeren loopt het ook automatisch door!

Gratis SSL (HTTPS) en HTTP/2 voor iedereen!

Met onze wijze van implementeren kozen wij niet voor de gemakkelijke weg. Dat heeft tijd gekost, maar daar waren goede redenen voor. Allereerst voor de eindgebruiker, we wilden het voor hen zo eenvoudig mogelijk houden. Daarnaast kende de standaardoplossing veel technische tekortkomingen en zelfs bugs. Ook wilden we graag dat alle (sub)domeinen in één keer beveiligd konden worden en dat het automatisch door zou lopen. Extra’s die we zelf hebben gebouwd, want we doen het goed of anders niet!

6. Klein maar fijn

Onder de motorkap verbeteren we onze webhosting continu. Dat betekent dat er zo nu en dan vanzelf kleine features en verbeteringen bijkomen. Om die niet onopgemerkt te laten, plaatsen we af en toe een blog waarin we het kort voor je samenvatten. Zo lees je hier 5 tips om het maximale uit je hostingpakket te halen. En ook voor e-mail hebben we een aantal voor je op een rijtje gezet!

7. Langer open en een live chat

De klantenservice van Antagonist is ons paradepaardje: we scoren een 9,6 gebaseerd op basis van ruim 3.700 recensies en daar zijn we superblij mee! Om ons te verbeteren, zijn we vorig jaar gestart met het verruimen van onze openingstijden en een live chat. Zo kwamen er extra supporters bij, hebben we de belangrijkste openingsuren geïnventariseerd en zijn we in shifts gaan werken. Alles ter voorbereiding om je nog sneller van het juiste antwoord te voorzien.

Verruimde openingstijden en meer support via de chat!

Iedere maand vragen we een willekeurige 3% van onze klanten naar hun mening. Wat gaat goed en wat kan beter? Vervolgens analyseren we deze aandachtspunten. Wat snel en gemakkelijk kan, lossen we direct op. De complexere punten worden bij voldoende vraag een project. Een terugkerend element was de bereikbaarheid van onze Supportafdeling. Klanten wilden graag antwoord in de avond en het weekend, en het liefst ook via een chat. Prima!

8. Een nieuw mailplatform

Wij hebben al jaren de hostname ‘mail.antagonist.nl’ voor alles met e-mail: webmail, IMAP, POP3 en SMTP. Eén hostname, lekker simpel. Iets minder simpel is de techniek daarachter. Hoewel deze omgeving jarenlang stabiel draaide, werd het tijd om deze te vernieuwen en over te stappen naar een sneller mailplatform! Niet onverdienstelijk, want dit jaar werden er meer dan 100 miljoen e-mails via Antagonist verstuurd.

9. Het winnen van de RegiStar Awards

Halverwege het jaar werden we aangenaam verrast. Van alle honderden providers in Nederland was Antagonist één van de drie kanshebbers voor de RegiStar Awards. Onze trouwe klanten en een aantal branchegenoten hadden Antagonist spontaan aangedragen!

De RegiStar Awards is een initiatief van de Vereniging van Registrars (VvR), de brancheorganisatie voor registrars waar kennis en advies samenkomen rondom het .NL-domein. Ieder jaar reiken zij een award uit aan de organisatie die het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het internet en in het bijzonder het .NL-domein.

Antagonist wint RegiStar Awards

Hartstikke mooi natuurlijk om genomineerd te worden en superspannend, maar je wilt dan uiteraard ook winnen! Echter, onze concurrentie was niet de minste. Maar het is gelukt, want opnieuw dankzij onze awesome klanten hebben we deze prachtige publieksprijs gewonnen! Antagonist werd geprezen voor haar inzet rondom online veiligheid en privacy.

10. Als eerste PHP 7.2

Waarom als eerste? Omdat het kan. Zo kunnen we goed bekijken of er nog zaken zijn die aandacht nodig hebben. We willen immers zonder problemen de eerste General Availability Release (GA) aanbieden. Voor onze klanten is het mogelijk om vrij tussen PHP-versies te schakelen. Door PHP 7.2 als eerste beschikbaar te stellen, boden we ook jou de mogelijkheid om te testen, zonder risico’s!

11. Een snellere infrastructuur

We hebben Django, ons webframework, geüpgraded naar een nieuwe versie. Daar kwam nogal wat voorbereiding bij kijken, want we wilden graag zeker weten dat alles goed bleef werken. Echter, deze update zorgde ervoor dat Mijn Antagonist er flink op vooruit is gegaan, de continuïteit gegarandeerd is en we in de toekomst nieuwe features kunnen toevoegen.

Development: het succesvol upgraden van Django en alles wat erbij komt kijken!

Mijn Antagonist is een takensysteem. Zoals de naam al verklapt, voert dit systeem allerlei taken uit. Denk aan bestellingen, het opleveren van hostingpakketten en het beheren van producten. Daarnaast helpt het jou, en ons, bij het automatiseren van allerlei vervelende of moeilijke aspecten van webhosting. Belangrijk dus, om dat goed voor elkaar te hebben!

12. Je website beter in de gaten houden

Om je een beter inzicht te geven in het verbruik van jouw website, hebben we de statistieken van je hostingpakket verbeterd. Met LVE Stats 2 zie je gedetailleerder hoeveel rekenkracht er wordt gebruikt. Hierdoor is onze proactieve monitoring flink nauwkeuriger geworden. Zo kunnen we beter de gezondheid van je website(s) in de gaten houden.

13. Gratis .NU-domeinen

Eind vorig jaar deden we iets nieuws. De gehele maand november kon jij bij Antagonist onbeperkt .NU-domeinnamen gratis vastleggen! Ideaal voor nieuwe ideeën, ter aanvulling op je SEO of als opvallende combinatie (verrassingsme.nu). Je bepaalt na één jaar zelf of je ermee verder wilt. Daar informeren we je uiteraard ruim van tevoren over.

Antagonist geeft .NU weg: tot 30 november onbeperkt .NU-domeinen gratis registreren!

De actie was een enorm succes! In een korte tijd werden meer dan 22.000 .NU-domeinen vastgelegd. Ons marktaandeel steeg wereldwijd van ~0% naar 4,5%. Een ongekend succes dat we niet hadden verwacht. Er werden heel veel waardevolle domeinnamen geregistreerd. Naar ons idee heeft het .NU-domein nog flink veel potentie en kan het op allerlei manieren bijdragen aan jouw business, bijvoorbeeld je online marketing. Zodoende zullen wij hier in 2018 opnieuw aandacht aan schenken.

14. Black Friday en Cyber Monday

Gelukkig vielen er geen gewonden, maar van Black Friday tot en met Cyber Monday ging het opnieuw los bij Antagonist. Voor wie wilde uitbreiden, iets nieuws van plan was of een website wilde verhuizen naar ons, hadden we een paar mooie deals. Het was leuk om mensen blij te maken. We genoten zodoende ook van de vele positieve reacties. Bedankt!

15. Positieve reacties

Blije klanten, daar doen we het voor! Het succes van 2017 is vooral te danken aan de (digitale) mond-tot-mondreclame die jij als trouwe klant voor Antagonist maakt. Daar zijn we je erg dankbaar voor!

Jouw blijheid is de perfecte motivatie!

Zo kwamen er ongeveer 400 positieve reviews op onafhankelijke beoordelingswebsites bij. En maar liefst 96,4% van de ruim 90.000 tickets, die onze klantenservice dit jaar verstuurde, werd superpositief beoordeeld! Ten opzichte van vorig jaar opnieuw een stijging (was 96,2%)!

En daar moeten we het juist van hebben, want zo groeit Antagonist. Concessies op kwaliteit en service geven ons koude rillingen. We investeren liever in een stabiele, prettige en langdurige samenwerking met onze klanten. Ook voor 2018 geldt, we doen het goed of anders niet!

16. Mooie momenten

Persoonlijk verbaast het mij elke keer weer, wat er allemaal in zo’n jaar gebeurt. Het is fijn om dat met een hecht team te mogen doen. Dat maakt het werk leuk, motiveert enorm en zorgt vooral voor veel mooie momenten. Bijvoorbeeld tijdens de laatste vrijmibo van de maand die altijd wat uitgebreider is en we met z’n allen een hapje eten. En de verzorgde lunches de donderdag erop, waar we de afgelopen maand met elkaar bespreken.

De winnaars van de Antagonist Grand Prix!

Ook zorgen onze uitjes voor hilarische momenten. Zo hadden we onlangs een bizarre kookworkshop met daaropvolgend het legendary Antagonist Oktoberfest. Vierden we als echte IT’ers het 13,37-jarig bestaan van Antagonist. Werd aan het einde van de zomer de eerste Grand Prix van Oldenzaal gereden. Vond er in de zomer een gezellige Antagonist BBQ plaats. En stonden we begin 2017 op bedrijvendagen.

Tot slot

Uiteraard verheugen wij ons erop om je in 2018 opnieuw van dienst te zijn. Samen zetten we de schouders eronder om jouw en onze business te verbeteren, en verder te laten groeien. Ben je nieuw bij Antagonist? Dan helpen wij je graag bij een succesvolle online start. Ook in 2018 doen we daar keihard ons best voor! Gewoon, zoals het hoort en zoals trouwe klanten van Antagonist gewend zijn. Beloofd.

We hebben genoeg om op terug te kijken en ruim voldoende om met passie het nieuwe jaar in te vliegen. Er staan alweer mooie dingen op de planning, maar daarover dus later meer 😉 Bedankt dat jij je website aan Antagonist toevertrouwt. Namens het gehele Antagonist-team wensen we je nogmaals heel veel succes in 2018. Wij hebben d’r zin in!

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, X, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel dit blog
Jeroen Wolsink
Jeroen Wolsink

Jeroen ondersteunt het Antagonist-team op het gebied van marketing, communicatie en strategie. Het bedenken en uitwerken van concepten met behulp van creatieve strategieën is wat Jeroen graag doet. Marketing en communicatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Artikelen: 73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100