Vanaf juli 2018 gaat Chrome websites die geen SSL gebruiken als “niet veilig” markeren. Mogelijk had je dit al gelezen op het blog van Google en vraag jij je af wat dit voor jouw website betekent. Graag leg ik je daarom uit hoe jij, dankzij gratis SSL van Antagonist, ervoor zorgt dat je website zich als veilig toont in Google Chrome.
Het besluit van Google betekent dat er “niet veilig” voor de domeinnaam in de adresbalk komt te staan als die website geen SSL-certificaat heeft. Gebruikers van Chrome zien daardoor snel of de bezochte pagina over een verbinding gaat die niet is versleuteld. Google wil daarmee stimuleren dat webbouwers hun sites over HTTPS beschikbaar maken.
Online veiligheid vinden ook wij uiterst belangrijk, we dragen er dan graag ons steentje aan bij. Wij vinden dat versleuteld verkeer geen extra optie, maar de standaard moet zijn. Sinds 11 april 2017 hebben daarom alle websites die door Antagonist worden gehost gratis SSL. Bij ieder pakket dat we bieden, is SSL dus kosteloos inbegrepen.
Hoe zorg je dat Chrome je website als veilig ziet?
Zie jij voor jouw website niet het kenmerkende slotje in de adresbalk? Je website werkt dan nog niet via HTTPS. Daar valt gemakkelijk wat aan te doen! Voor WordPress kun je bij ons SSL met een plugin als volgt activeren:
- Log als beheerder in op je WordPress-website.
- Ga naar Plugins en kies voor Nieuwe plugin.
- Zoek op Really Simple SSL en klik op Nu installeren.
- Klik op Activeren om de plugin in te schakelen.
- De plugin controleert of er een geldig SSL-certificaat aanwezig is.
- Als die controle succesvol is, dan klik je op Ok, SSL activeren!
Je maakt dan gebruik van onze gratis SSL. Bezoekers worden nu standaard doorgestuurd naar HTTPS en Chrome zal je website als ‘veilig’ aangeven. Merk op dat je de plugin geactiveerd moet houden, tenzij je HTTPS niet meer wilt forceren of dat op een andere manier wilt doen.
Gebruik je een ander CMS?
In onze documentatie lees je hoe je voor Joomla, Drupal, Magento of Prestashop instelt dat je website altijd via HTTPS moet werken.
Als het slotje zich nog niet laat zien …
Er is dan mixed content binnen je website aanwezig. Dit betekent dat je jouw website wel opvraagt over een versleutelde verbinding, maar dat er nog onderdelen zijn die over een niet-versleutelde verbinding worden ingeladen. Als je niet exact weet welk onderdeel, dan kun je dit via de Developer Tools in Chrome snel achterhalen en het zo oplossen.
Een versleutelde verbinding, dankzij gratis SSL
Door in te stellen dat je website SSL gebruikt, voorkom je dat Chrome je website in de adresbalk als “niet veilig” markeert. Loop je vast? Neem gerust contact op met Support voor advies! Ben je nog op zoek naar een veilig onderkomen voor je website? Neem dan eens een kijkje bij onze pakketten.
P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Rechts bovenin via RSS, e-mail, het liken op Facebook, het +1’en op Google+ of het volgen op Twitter.