We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Nieuw: Antagonist introduceert SSL-certificaten

Vorige week kregen we het bericht dat we bovenaan stonden in de hosting top 100 van Nederland. Allen bedankt voor jullie reviews. Supergaaf natuurlijk, en deze week hebben we alweer goed nieuws! Ditmaal van eigen bodem, want vanaf heden kun je bij Antagonist SSL-certificaten bestellen en heel gemakkelijk koppelen aan je website.

SSL-certificaat: Antagonist introduceert SSL-certificaten

Al een tijdje kon je bij Antagonist een SSL-certificaat aan je domeinnaam en webhostingpakket koppelen. Echter, ging dit niet op de meest eenvoudige manier. Je had een uniek IP-adres nodig, het SSL-certificaat moest bij een andere partij worden gekocht en het koppelen was erg ingewikkeld. Die tijden zijn voorbij, want vanaf heden biedt Antagonist SSL-certificaten aan en hebben we de procedure behoorlijk versimpeld! Vanaf nu kun je dus makkelijk, snel en eenvoudig je website beveiligen met SSL.

SSL-certificaat: nu 30% korting op alle SSL-certificaten bij AntagonistLet op: ter introductie profiteer je nu tijdelijk van 30% korting op alle SSL-certificaten! Maar wees snel, want deze eenmalige aanbieding is geldig tot 30 september 2014.

Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer en versleutelt het dataverkeer tussen je website en haar bezoekers. We gebruiken inmiddels de derde versie van SSL die eigenlijk Transport Layer Security (TLS) heet. Het is een encryptieprotocol voor de authenticatie en beveiliging van gegevens die via het internet worden verzonden. SSL vormde de basis voor TLS, maar de naam SSL wordt echter nog altijd gebruikt als het gaat om het beveiligen van de internetverbinding.

Klik en bestel hostingpakket →

Bij Antagonist bieden we drie varianten van SSL aan: Domein SSL, Organisatie SSL en Uitgebreide SSL. We leggen hieronder kort de verschillen per type uit.

#1. Domein SSL (DV)

Hier vindt een validatie plaats op basis van de domeinnaam. Er wordt gecontroleerd of de domeinnaam behoort aan de correcte persoon. Alles handelen wij hiervoor af, zodat binnen 10 minuten SSL op je website wordt geactiveerd. Dit is meest voordelige SSL-certificaat en is de beste keuze voor een eenvoudige particuliere website.

SSL-certificaat: Domein SSL

Dit certificaat bieden we aan voor € 29,00 per jaar incl. btw. Ter introductie bieden we als eenmalige actie 30% korting, zodoende heb je het certificaat nu voor € 20,30 per jaar.

#2. Organisatie SSL (OV)

Ook hier geldt een domeinvalidatie. Tevens vindt er een controle van de bedrijfsgegevens plaats. Voor validatie wordt contact met je opgenomen, dit is vrij eenvoudig af te handelen. Wij zorgen dat het certificaat op je website wordt geïnstalleerd. Na ongeveer twee werkdagen wordt SSL actief. Dit certificaat is de beste keuze voor zzp’ers, stichtingen en kleine tot middelgrote bedrijven.

SSL-certificaat: Organisatie SSL

Dit certificaat bieden we aan voor € 59,00 per jaar incl. btw. Ter introductie bieden we als eenmalige actie 30% korting, zodoende heb je het certificaat nu voor € 41,30 per jaar, incl. btw.

#3. Uitgebreide SSL (EV)

Naast een validatie op basis van de domeinnaam, wordt bij een Extended Validation (EV) expliciet gekeken of het bedrijf correct bij de Kamer van Koophandel is geregistreerd. Deze uitgebreidere controles lichten vrijwel alle aspecten van het bedrijf door. Als alle gegevens kloppen, dan zorgen wij dat het certificaat op je website wordt geïnstalleerd. Na ongeveer vijf werkdagen wordt SSL actief. Dit uitgebreide certificaat is de beste keuze voor online diensten, webshops en grote bedrijven. Websites met dit SSL-certificaat stralen extra vertrouwen uit. Een grote groene balk met de bedrijfsnaam wordt zichtbaar voor de domeinnaam in de adresbalk van de browser.

SSL-certificaat: Uitgebreide SSL

Dit certificaat bieden we aan voor € 185,00 per jaar incl. btw. Ter introductie bieden we als eenmalige actie 30% korting, zodoende heb je het certificaat nu voor € 129,50 per jaar, incl. btw.

Geen IP-adres meer nodig

Ten slotte heb je geen uniek IP-adres meer nodig om een SSL-certificaat op je website te installeren. Dit scheelt je niet alleen in de kosten, het bespaart je ook een hoop extra werk. Doordat al onze servers inmiddels gebruikmaken van Server Name Identification (SNI) is een uniek IP-adres overbodig geworden. SNI is een uitbreiding op het TLS-protocol. Het geeft aan met welke hostname de browser verbinding moet zoeken. Dit maakt het mogelijk dat één server verschillende SSL-certificaten aan één IP-adres verbindt.

Waarom je verbinding beveiligen?

Normaliter is internetverkeer openbaar. Alles wat over het internet gaat, kan onderschept worden. Met een SSL-certificaat versleutel je het dataverkeer van en naar je site, zodat derden de verstuurde gegevens niet meer kunnen inzien.

SSL-certificaat: beveilig je website

Voor sites die wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie verwerken is SSL een absolute aanrader. Het kan een groot probleem zijn als bij deze sites dataverkeer wordt onderschept, helemaal als hier kwaadwillenden achter zitten. Om dit te voorkomen en dus onderscheppen onmogelijk te maken, kun je de verbindingen van en naar je site versleutelen. Dit gebeurt met SSL en hiervoor heb je een SSL-certificaat nodig.

Waarom heb ik een SSL-certificaat nodig?

Een belangrijk onderdeel van SSL is dat je kunt zien wie de eigenaar van een website is. Dit noemen we identiteitscontrole of validatie. Het zorgt ervoor dat websites zich niet zomaar voor kunnen doen als iets anders. Bijvoorbeeld het nabouwen van een website van een bank om zo onrechtmatig betaalgegevens te ontfutselen.

Een SSL-certificaat is het bewijs dat je de validatie met succes hebt doorstaan. Je website krijgt een officieel digitaal certificaat, dat is ondertekend door een onafhankelijke derde partij, de Certificate Authority (of CA). Door dit certificaat kunnen je bezoekers zien dat hun gegevens veilig zijn, waardoor je site vertrouwen uitstraalt.

Verplicht volgens de Wbp

Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) is het verplicht om de informatie van je bezoekers dat via internet wordt verzonden te beveiligen. Deze gegevens kunnen op verschillende manieren worden verzonden, bijvoorbeeld bij een online aankoop of een financiële transactie, maar ook via een simpel contactformulier. In alle gevallen verplicht de Wbp tot het beveiligen van deze gegevens.

SSL-certificaat: verplicht volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Als jouw website geen SSL-certificaat gebruikt, dan wordt alle data onbeveiligd over het internet verstuurd. Als gevolg van het onderscheppen hiervan, kan bijvoorbeeld identiteitsdiefstal plaatsvinden. Zodoende dient wettelijk gezien je site te voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. De Nederlandse overheid erkent dit, daarom adviseert het College bescherming persoonsgegevens (CBP) gebruik te maken van SSL-certificaten.

Het CBP ziet er daarom op toe dat deze wet wordt nageleefd. Boetes bij het niet naleven van de regels kunnen oplopen tot € 4.500,-. Afgezien van deze boete loopt het nalatige bedrijf tevens het risico dat zij aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de geleden schade.

Wist je dat?

Bij de certificaten van Antagonist krijg je een aantal unieke features die je nergens anders vindt, want we doen het goed of we doen het niet. Daarbij levert SSL een belangrijke bijdrage aan de privacybescherming en veiligheid van je website en kent het nog vele andere voordelen. De 10 belangrijkste zaken op een rijtje:

  • Met SSL wordt het internetverkeer tussen je site en je bezoekers afgeschermd en beveiligd.
  • Google plaatst websites met SSL-certificaat hoger in de zoekresultaten.
  • De Wet bescherming persoonsgegevens verplicht je om de persoonsgegevens van je bezoekers te beveiligen.
  • Bij Antagonist ben je zeker van een snelle validatie en installatie. Domein SSL gaat zelfs volledig automatisch.
  • SSL biedt zichtbare beveiliging in de browser, waardoor je website vertrouwen uitstraalt.
  • Bij al onze certificaten wordt gebruik gemaakt van een sterke 4096-bits encryptie.
  • Bezoekers krijgen geen browser-waarschuwingen meer vanwege een onveilige verbinding of certificaat.
  • Kom je er tijdens de validatie en installatie van een uitgebreid certificaat niet uit, dan helpen wij!
  • Voor webshops kan een SSL-certificaat leiden tot meer transacties, vanwege een vertrouwde omgeving.
  • Een SSL-certificaat verzekert je automatisch tegen internetfraude door een fout van de Certificate Authority.

SSL-certificaat: 100% secureTot zover alle informatie omtrent de introductie van SSL-certificaten bij Antagonist. Een nog uitgebreidere informatie kun je lezen op deze pagina. Wil je aan de slag en een SSL-certificaat installeren, check dan dit handige stappenplan en zorg ook dat je website een veilige en vertrouwde uitstraling heeft. Veel succes!

P.S. Op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die op ons blog verschijnen? Volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, RSS en e-mail!

Deel dit blog
Jeroen Wolsink
Jeroen Wolsink

Jeroen ondersteunt het Antagonist-team op het gebied van marketing, communicatie en strategie. Het bedenken en uitwerken van concepten met behulp van creatieve strategieën is wat Jeroen graag doet. Marketing en communicatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Artikelen: 73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100