We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Het enorme succes van het .SHOP-domein!

De extensie .SHOP is alweer ruim een jaar beschikbaar voor registratie. Waar veel nieuwe domeinextensies achterblijven op de verwachtingen is het .SHOP-domein al vanaf dag één een groot succes! Maar hoe is deze extensie eigenlijk tot stand gekomen? We hebben daarom alles wat je moet weten over .SHOP met een infographic in beeld gebracht.

Het enorme succes van het .SHOP domein!

De lange weg van idee naar beschikbaarheid

Het idee van een .SHOP-domein valt helemaal terug te leiden naar het jaar 1999, toen hiervoor een verzoek werd ingediend bij het International Assets Holding Corporation (IAHC). Het zou echter nog vele jaren duren, voordat het .SHOP-domein definitief geveild zou worden en voor algemeen gebruik beschikbaar zou zijn.

Leuk om te weten, is dat ook grote ondernemingen, zoals Google en Amazon, een gooi hebben gedaan naar de rechten om het domein uit te mogen geven. Uiteindelijk hebben ze het af moeten leggen tegen een registrar uit Japan. GMO Registry kocht .SHOP in januari 2016 voor een slordige $ 41,5 miljoen op een veiling van ICANN (circa € 38,2 miljoen).

De resultaten na de lancering

Velen zaten al jaren te wachten op deze extensie, de eerste resultaten waren dan ook indrukwekkend! Binnen de eerste 30 minuten vonden er wereldwijd bijna 40.000 .SHOP-registraties plaats. In Nederland was er ook direct interesse, we waren op de dag van lancering met 3000 registraties goed voor 7,5% van alle registraties. Niet slecht voor zo’n klein landje!

Meer dan een jaar later is het duidelijk dat het succes van .SHOP geen eenmalige gebeurtenis was. Zoals je in de onderstaande infographic kunt zien, is het aantal geregistreerde domeinen flink toegenomen en worden ze vooral veel toegepast voor webshops en e-commerce.

Alles wat je moet weten over het .SHOP domein met een infographic in beeld gebracht!

Registreer een nieuw .SHOP-domein met 80% korting!

Tot 1 maart 2018 registreer je een nieuw .SHOP-domein met 80% korting! Voor slechts € 0,69 /mnd heb je dus al een .SHOP-adres. Deze korting geldt voor het gehele eerste jaar, daarna bepaal jij of je verlengt tegen het normale tarief (€ 3,49 /mnd excl. btw). Doe daarom snel de domeinnaam check, kijk of je gewenste adres vrij is en leg hem vast!

Registreer .SHOP →

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Rechts bovenin via RSS, e-mail, het liken op Facebook, het +1’en op Google+ of het volgen op Twitter.

Deel dit blog
Sebastiaan Löwik
Sebastiaan Löwik

Sebastiaan is onderdeel van het marketingteam bij Antagonist. Met zijn kennis en ervaring op het gebied van online marketing helpt hij onze webhostingdiensten nóg beter vindbaar te maken voor nieuwe gebruikers.

Artikelen: 11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100