We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Review Start24: hoe kwamen we uit de bus?

Start24 test allerlei diensten en tools die zijn gericht op de ondernemer. Op hun website vind je dan ook talloze diepgaande reviews over onder andere CRM-systemen en handige gadgets. Nu kregen we onlangs een berichtje van Joost Boer, één van de oprichters. Het afgelopen jaar hadden ze tientallen hostingproviders beoordeeld, waaronder Antagonist. De interesse was gewekt… Hoe kwamen we uit de bus?

Review Start24: hoe kwamen we uit de bus?

Uitgebreide review

Gelijk viel op dat we niet te maken hadden met zomaar een review. Vrijwel alle onderdelen van onze dienstverlening werden besproken, van product tot ondersteuning. Hier was flink wat tijd en energie in gestoken. Blij verrast waren we dan ook bij het zien van de beoordeling. Uiteindelijk bleken we één van de slechts drie Nederlandse providers die een perfecte score kreeg van vijf sterren. Volgens de auteur staan we daarmee aan de absolute top van de hostingindustrie. Een mooier compliment konden we niet wensen!

Nieuwsgierig geworden?

Maak kennis met de webhosting van Antagonist en ervaar het zelf.

Hoe Start24 Antagonist beoordeelt.

Bekijk de pakketten →

Wat viel op aan onze webhosting?

Gelukkig een hoop positieve dingen! Laten we een aantal onderdelen bekijken.

Snelheid

De auteur had een Slim-pakket afgenomen en daarop een goed gevulde WordPress-website gezet. Daarna voerde hij snelheidstest uit met onder andere GTMetrix. Over het resultaat was hij zeer te spreken.

Snelheid webhosting getest door Start24 met GTMetrix.

Ook met de PageSpeed-resultaten (een snelheidstool van Google) was hij blij. Dat vinden we heel fijn, want snelheid is erg belangrijk voor je website. Google en andere zoekmachines rekenen je namelijk hard af op traagheid. Met een snelle website zul je dus beter scoren in de zoekresultaten.

Snelheid webhosting getest door Start24 met PageSpeed.

Uptime

Voor het onderzoeken van de uptime raadpleegde de auteur onder andere onze statuspagina. Ook spitste hij honderden gebruikersreviews door. Z’n conclusie? Uitstekende uptime. Sinds de oprichting heeft Antagonist nooit last gehad langdurige, bedrijfsbrede storingsincidenten.

Start24 over de uptime van Antagonist.

Klantenservice

Voor ons een heel belangrijk onderdeel, dus hier waren we zeker nieuwsgierig naar. Om dit te toetsen, had hij een aantal vragen afgevuurd richting onze helpdesk. Daar ervoer hij steevast dat hij snel, vriendelijk en goed antwoord kreeg door technisch bekwaam personeel. Zowel per live chat als e-mail. Ook de uitgebreide kennisbank werd gewaardeerd.

Live chat bij Antagonist.

Eindoordeel

Hierboven hebben we slechts een aantal punten van de review uitgelicht. Er is natuurlijk nog meer, zoals veiligheid, innovatie en onze systemen. Daarnaast was hij erg te spreken over onze filosofie en kwaliteitsgedreven visie. Dat maakt Antagonist onderscheidend. Het zit immers al sinds de oprichting in 2004 verweven in onze kernwaarden. Dat geldt ook voor de verregaande klanttevredenheid die door de jaren heen niet is veranderd.

Ook benoemt hij de overname van Antagonist door group.ONE. Hij stelt een kanttekening bij de consolidatieslagen van de afgelopen jaren, omdat er vaak flink wordt gesnoeid in de klantenservice en innovatie. Voor klanten is dat verre van ideaal. Toch ervaart hij geen vergelijkbare praktijken bij Antagonist (en group.ONE). Er wordt meer waarde gehecht aan het behouden van de innovatie, kwaliteit en service van de dienstverlening.

Snelheidstest WordPress op Frankwatching

Naast de uitgebreide review op Start24, publiceerde Joost onlangs ook een WordPress-snelheidstest op Frankwatching. Daarin stelt hij dat webhosting veel impact heeft op de snelheid van je website. Hij voelde daarom negen providers flink aan de tand. Allereerst zette hij bij elke provider exact dezelfde WordPress-website op het hostingpakket. Vervolgens testte hij met de tool GTMetrix herhaaldelijk hoe snel alles laadde. Hieronder zie je de resultaten die hij publiceerde op Frankwatching (in alfabetische volgorde).

Snelheidstest voor WordPress op Frankwatching: resultaten per provider.

Nu bestaat de snelheid van een website uit meerdere onderdelen. Zo heb je als graadmeter onder andere de totale laadtijd van een pagina, Time to First Byte (TTFB) en Total Blocking Time (TBT). Dat maakt vergelijken tussen providers soms wat lastig. Echter, uit de test bleek dat we met ons instappakket Slim uitstekend scoorden, ongeacht de maatstaf. De auteur concludeerde dan ook dat we met deze uitslag behoren tot de snelste WordPress-hosters van Nederland. Natuurlijk een supermooi resultaat waar we heel trots op zijn!

Kon er ook iets beter?

We houden onszelf graag de spiegel voor en staan altijd open voor feedback. Was er wellicht ook iets waarvan de auteur vond dat het beter kon… En voor jou interessanter, hebben we daar inmiddels wat mee gedaan?

De juiste domeinnaam vinden voor je onderneming!

Goedkoop instappakket

Een opmerking was het ontbreken van een goedkoop instappakket. Nu is Antagonist inderdaad geen prijsvechter. Wij zijn liever onderscheidend op kwaliteit, service en eenvoud. Onze focus ligt op een prettige samenwerking voor de lange termijn, in plaats van het steeds wisselen naar de goedkoopste aanbieder. Daarom doen we elke dag keihard ons best voor een gebruiksvriendelijke dienstverlening. Zodoende vind je bij ons geen uitgeklede pakketten tegen bodemprijzen waar andere partijen mee stunten.

Onze pakketten zijn compleet en zorgvuldig samengesteld. Gewoon goed geregeld dus. En dat bieden we aan voor een zo eerlijk en scherp mogelijk tarief. Natuurlijk willen we de drempel om onze webhosting te ervaren laag houden. Daarom kun je een pakket al vrijblijvend 30 dagen uitproberen met onze niet-goed-geld-terug-regeling. Daarnaast blijven we nieuwe opties onderzoeken om de instapprijs zo aantrekkelijk mogelijk te houden.

Kies precies wat bij je past
Met onze handige keuzehulp vind je snel het pakket dat bij je past. Zo bestel je niet meer dan wat je nodig hebt.

Maandelijkse betaalmogelijkheid

Als nadeel stipte de auteur aan dat je bij Antagonist niet per maand kunt betalen. En dat klopt, voor onze hosting betaal je minimaal één jaar vooruit. Dit heeft vooral te maken met de manier van verlengen. We doen dat nooit stilzwijgend en informeren je ruim van tevoren als een product dreigt te verlopen. Moet dat maandelijks, dan kan vanwege de incassoprocedure een succesvolle verlenging niet worden gegarandeerd. We gaan onderzoeken of met handmatig verlengen dit eventueel haalbaar is. Daar draag je immers zelf het risico voor het op tijd verlengen.

Continu verbeteren

Snel, veilig en stabiel met een vriendelijke klantenservice. In de hostingwereld hoor je dat vaak. Het is makkelijk gezegd, maar het waarmaken daarvan gaat niet vanzelf. Dat vereist inzet van ons hele team – dag in, dag uit. We vonden het daarom heel mooi om zo’n diepgaande review te lezen. Je merkt dat het is geschreven door iemand met een passie voor hosting en kennis van zaken. Het is erg prettig dat voor ons belangrijke onderdelen worden gezien en gewaardeerd. Denk aan gegarandeerde rekenkracht, gratis SSL en de uitstekende prestaties. Dat voelt als een hele fijne beloning voor ons werk.

Nieuw speelgoed voor Systeembeheer

En we gaan mooi door, want klaar is het nooit. Zo kreeg Systeembeheer onlangs nieuw speelgoed, zodat in ruil jij de snelst mogelijk webhosting hebt. Daarnaast staat er nog veel moois op het programma. Wij hebben er zin in. Hopelijk jij ook! Heb je zelf nog een goede suggestie voor onze dienstverlening, deel dit dan gerust. Juist met jouw hulp kunnen we blijven verbeteren 🙂

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, X, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel dit blog
Antagonist
Antagonist

De vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites. Eenvoud, kwaliteit en service. Complete webhosting, waarin je alles vindt voor de start van jouw online succes!

Artikelen: 52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100