We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Nieuwe updates: PHP 7.3 en CAA-records!

Goed nieuws, jij kunt PHP 7.3 alvast uittesten bij Antagonist! Daarnaast kun je in DirectAdmin nu CAA-records instellen. Dus niet één, maar twee updates die we graag met je willen delen. Hoe ga je ermee aan de slag?

Updates: PHP 7.3 en CAA-records bij Antagonist!

Wat is er nieuw in PHP 7.3?

PHP heeft een volledige lijst met aanpassingen vrijgegeven, waar vooral ontwikkelaars blij van zullen worden. Zo brengt het verbeteringen als het gebruik van trailing commas bij het aanroepen van functies en het invoegen van grote stukken tekst zonder te hoeven escapen.

Merk op dat het hier gaat om een zogeheten Release Candidate (RC). Bij de ontwikkeling van software is dit vaak de laatste fase, voordat het naar het grote publiek wordt uitgerold. Het kan zo worden getest door een grote groep gebruikers en dat helpt de ontwikkelaars om de laatste fouten eruit te halen. De eerste productieversie wordt in december verwacht.

Het selecteren van PHP 7.3 in de PHP-selector in DirectAdmin.

Door PHP 7.3 nu al beschikbaar te maken, hebben ook jullie de mogelijkheid om te testen. Risicoloos, omdat je bij ons vrij kunt kiezen tussen PHP-versies. Je schakelt dus eenvoudig weer terug naar een stabiele versie als je tegen problemen aanloopt. Wil je dus zelf al bekijken hoe je website werkt onder PHP 7.3, dan kun je dat direct doen via onze PHP-selector in DirectAdmin!

Schakel over naar een nieuwe PHP-versie!
Gebruik je nu een verouderde versie, dan laat je snelheid én veiligheid liggen. Zonde, want je schakelt zo over. Check dit handige stappenplan en pak die snelheidswinst!

Aan de slag met CAA-records

Naast dat je PHP 7.3 al kunt uittesten, is het nu ook mogelijk om CAA-records aan te maken. Waar is zo’n record precies voor en hoe stel je het zelf in?

Wat zijn CAA-records?

Met CAA-records geef je aan welke Certificate Authorities (CA) SSL-certificaten voor je domeinnaam mogen uitgeven. Sinds september 2017 zijn alle CA’s verplicht om dit record te valideren. Dit systeem kan je ook waarschuwingen sturen als iemand ongeautoriseerd een certificaat probeert aan te vragen. Het is dus een extra beveiliging om te voorkomen dat je domein wordt gekaapt.

Hoe maak ik CAA-records aan?

Een CAA-record maak je in DirectAdmin aan, de beheeromgeving van je hostingpakket. Log in, klik op je domein en ga naar DNS Management. Bij CAA voeg je dan het record toe. Gebruik je onze gratis SSL, dan stel je in:

voorbeeld.nl. CAA 0 issue "letsencrypt.org"

Neem je een betaald SSL-certificaat bij ons af, maak dan ook dit record aan:

voorbeeld.nl. CAA 0 issue "comodoca.com"

Heb je bij ons een betaald certificaat mét wildcard, gebruik dan ook:

voorbeeld.nl. CAA 0 issuewild "comodoca.com"

Let op: vervang ‘voorbeeld.nl’ met je eigen domeinnaam.

Hoe stel ik waarschuwingen in?

Als je wilt dat er waarschuwingen bij onrechtmatige aanvragen naar je e-mailadres worden verstuurd, dan maak je het volgende record aan:

voorbeeld.nl. CAA 0 iodef "mailto:info@voorbeeld.nl"

Let op: vervang ‘info@voorbeeld.nl’ met je eigen e-mailadres.

Heb je een CAA-record aangemaakt voor onze gratis SSL en ingesteld dat je waarschuwingen wilt ontvangen, dan ziet dat er in DirectAdmin zo uit.

CAA-records toevoegen in DirectAdmin.

Tot slot

Met PHP 7.3 en CAA-records wordt alles weer een stukje beter en veiliger! Als je vragen hebt over het gebruik ervan, neem gerust contact met ons op. Wil je aan de slag en zoek je snelle, kwalitatieve hosting? Check dan onze pakketten.

Webhosting + Gratis SSL →

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Via RSS, per e-mail, het liken op Facebook, het +1’en op Google+ of het volgen op Twitter.

Deel dit blog
Elmar Besselink
Elmar Besselink

Elmar ondersteunt Antagonist op het gebied van marketing en communicatie. Bedenkt graag structurele verbeteringen en is geïnteresseerd in alles wat met taal en technologie te maken heeft.

Artikelen: 30

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100