We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Nieuw: Zelf je PHP-versie kiezen!

PHP bij Antagonist: logo van PHPHet leeuwendeel van de websites dat bij Antagonist wordt gehost, draait op basis van de programmeertaal PHP. Zoals je weet werken we er bij Antagonist elke dag aan om onze dienstverlening nóg beter te maken.

Daarom introduceren wij vandaag een belangrijke verbetering op het gebied van PHP: de mogelijkheid om zelf te kiezen welke versie je wilt draaien. Uiterlijk vrijdag 8 augustus is deze functionaliteit beschikbaar voor al onze klanten.

De uitdaging

Veel van onze klanten zijn techneuten en pioniers die ervan smullen om te allen tijde te experimenteren en profiteren van de laatste technologie. PHP is een snelbewegende taal, als Antagonist willen we natuurlijk net zo snel meebewegen. Er is echter één grote ‘maar’: veel pakketten die gebouwd zijn op basis van PHP zijn erg afhankelijk van een specifieke versie. Dat heeft als gevolg dat het voor een hostingprovider een bijzonder complexe operatie is om te upgraden naar een nieuwere versie van PHP. We willen immers zo min mogelijk overlast veroorzaken voor onze klanten.

PHP bij Antagonist: challenge acceptetdDe praktijk is echter dat een groot deel van de websites niet zonder meer zal werken op een nieuwere versie van PHP. Dat betekent: langdurige communicatietrajecten, ondersteuning en nazorg om ervoor te zorgen dat alle websites voorbereid zijn op de upgrade naar een nieuwere versie. Daardoor kan een hostingprovider niet direct inspringen op de laatste ontwikkelingen binnen PHP en dat is zonde.

Kortom, de vraag luidt: “Hoe zorgen we ervoor dat we enerzijds klanten altijd de laatste versie van PHP kunnen bieden, zonder dat we klanten lastig hoeven te vallen die hier geen behoefte aan hebben?”.

De oplossing

PHP bij Antagonist: de oplossing!Vandaag introduceert Antagonist een innovatieve technologie die het voor iedere individuele gebruiker op een server mogelijk maakt om haar eigen versie van PHP te kiezen. Dat betekent voor jou als klant 100% keuzevrijheid. Bekijk hier alle beschikbare PHP-versies waaruit je kunt kiezen.

Je kunt op ieder moment de versie aanpassen en de wijziging zal direct van toepassing zijn, zonder enige downtime! Naast het kiezen van de versie van PHP kun je ook zelf verschillende PHP-modules in- en uitschakelen en verschillende PHP-instellingen aanpassen.

Tof! Hoe maak ik gebruik van de PHP-selector?

Op dit moment is deze functionaliteit beschikbaar op alle servers tot en met s31. De komende weken rollen we dit ook uit op alle andere servers. Houdt hiervoor onze statuspagina goed in de gaten. Uiterlijk vrijdag 8 augustus is deze functionaliteit beschikbaar voor al onze klanten.

Zodra het beschikbaar is op jouw server, dan kun je op de volgende manier van PHP-versie wisselen:

Stap 1: Log in op DirectAdmin
Zie de handleiding ‘Hoe log ik in op DirectAdmin voor meer informatie over hoe je kunt inloggen op DirectAdmin.

Stap 2: Ga naar ‘Select PHP version’
Je vindt deze optie helemaal onderaan bij het kopje ‘Advanced Features’:

PHP bij Antagonist: PHP versie selecteren

Stap 3: Kies de gewenste versie en klik op ‘set as current’
Nadat je een versie hebt ingesteld, kun je ook nog specifiek bepaalde PHP-modules in- of uitschakelen:

PHP bij Antagonist: de PHP-selector van Antagonist

100% keuzevrijheid in PHP-versie en -instellingen

Zoals je ziet heb je dankzij deze nieuwe functionaliteit nu volledige controle over alle verschillende versies. Een nieuw hostingaccount krijgt vanaf nu standaard de meest recente stabiele versie van PHP. Natuurlijk adviseren we al onze klanten om te allen tijde de laatste stabiele versie van PHP te draaien. Zo ben je altijd verzekerd van de meest betrouwbare, veilige en snelle versie. Veel succes!

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Rechts bovenin via RSS, e-mail, het liken van onze Facebook-pagina, het +1’en op Google+ of het volgen op Twitter.

Deel dit blog
Wouter de Vries
Wouter de Vries

Wouter de Vries richtte in 2004 Antagonist op, de tegenspeler op de hostingmarkt. Het bedrijf staat voor eenvoud, transparantie en uitstekende klantenservice. Inmiddels heeft Antagonist meer dan 70.000 tevreden klanten mogen bedienen.

Artikelen: 33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100