We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Limieten verwelken, grenzen vergaan, dankzij onbeperkte webhosting kan m’n website blijven gaan

Onbeperkte webhosting: microfoonEnige tijd geleden kondigden we onze nieuwe webhostingvarianten aan. Twee grotere pakketten die we toevoegen aan de huidige lijn van Alles-in-1 Webhosting: Unlimited en Premium. Beide varianten hebben geen limieten meer op opslagruimte en dataverkeer. Naar aanleiding van dit artikel hebben we veel reacties ontvangen. De meeste waren erg enthousiast over de nieuwe ontwikkelen en sommigen hadden een meer kritische aard. Wij vonden het waardevolle feedback, bedankt daarvoor. Zo blijven we fris en scherp. En dat mag ook wel, want de lancering van onbeperkte webhosting is erg dichtbij.

Antagonist als pionier in Nederland

Op dit moment zijn we erg druk met de voorbereidingen van de introductie. Het hele team is opgetogen en voelt een gezonde spanning. We werken nauw samen aan iets innoverends, waarvan velen denken dat het misschien niet mogelijk is. Het voelt weer als 2006, toen we voor het eerst Alles-in-1 Webhosting introduceerden. Eén sterke webhostingvariant met 3.000 MB opslag en 60 GB dataverkeer, terwijl destijds de huidige norm rond de 50 MB en 1 GB lag, voor een prijs zó laag dat niemand ons geloofde. We maakten het mogelijk, dankzij onze technologische ontwikkelingen en vergaande automatisering. Met die instelling doen we het nu weer, als pionier in webhosting Nederland!

Onbeperkte webhosting: Albert Einstein
Albert Einstein over de aankondiging van onbeperkte webhosting 😉

Vragen

Naar aanleiding van de aankondiging hebben we een aantal vragen gekregen. De antwoorden hierop delen we graag met jou. We hopen je zo beter te informeren over onbeperkte webhosting en de introductie van onze nieuwe diensten. Tevens krijg je een ‘kijkje in de keuken’ over de technologische ontwikkelingen die schuilgaan achter het mogelijk maken van onbeperkte webhosting en de bouw van ons nieuwe platform.

Nieuwsgierig hoe het werkt?

Onbeperkte webhosting: scienceBij hoge uitzondering nemen we je mee voor een kijkje achter de schermen. We hebben een korte samenvatting van een ingewikkeld en technisch verslag, direct afkomstig uit het Antagonist-lab. Het dient slechts ter informatie aan de nieuwsgierigen onder jullie.

De werking van ons nieuwe systeem

Met de komst van ons nieuwe platform hebben we gekozen voor virtualisatie in combinatie met een centrale dataopslag. Dit biedt ons de mogelijkheid om on-demand extra capaciteit bij te schakelen, waar en wanneer dat nodig is. Het geeft ons de volledig controle over hoe onder andere opslagruimte, processorkracht en werkgeheugen worden ingezet. In bijna alle gevallen kunnen we realtime onze resources over het gehele platform verdelen, precies zoals wij dat willen zonder ingrijpende wijzigingen. Kort gezegd, kunnen wij ons platform optimaal beheren zonder dat jullie last ervan hebben en dat betekent dus geen downtime!

Onbeperkte webhosting: bol
Alles-in-1 Unlimited

High availability, dankzij de nieuwste technologieën

We doen het goed of we doen het niet, daarom hebben we het gehele nieuwe platform high available gemaakt. Elk onderdeel in ons nieuwe systeem is redundant, dat betekent dat het dubbel is uitgevoerd (en soms zelfs vierdubbel). Mocht een bepaald onderdeel falen, dan neemt eenzelfde onderdeel het zonder haperingen over. Dat maakt ons volledig onafhankelijk van het uitvallen van hardware. Uiteraard was ons oude platform ook al voor een groot deel redundant, zoals dat bij veel webhostingproviders het geval is. Het nieuwe platform is echter volledig redundant. Nu is echt alles dubbel uitgevoerd en dat maakt het toch wel speciaal.

Onbeperkt, hoe zit dat?

Maar waar liggen dan de grenzen, vroegen sommigen zich af. Dat weten we niet, want die hebben we niet (voor opslagruimte en dataverkeer) ingesteld. Wat we met onbeperkt bedoelen is dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over deze grenzen. Onbeperkte opslagruimte, zodat jij ongestoord je website kunt uitbreiden en oneindig veel e-mail kan ontvangen en bewaren. En onbeperkt dataverkeer, zodat je website niet offline gaat als er ineens onverwachts veel bandbreedte wordt verbruikt. Natuurlijk moet je nog steeds rekening houden met het goed in elkaar zetten van je website, zodat deze niet op een andere manier omvalt.

Mag er ook iets niet?

Simpel gezegd: het opzettelijk misbruiken van onbeperkte webhosting mag niet. Dat betekent het hosten van websites, waarvan het wezenlijke doel is om zoveel mogelijk opslagruimte of bandbreedte te verbruiken. Onze klanten kennende zal 99,9% dat helemaal niet willen. Alleen in uiterste gevallen (zoals opzettelijk misbruik dus) kan het zo zijn, dat we onbeperkt aan banden moeten leggen of in overleg een andere oplossing zoeken. Eigenlijk is dat heel normaal, maar het moet toch even worden gezegd. We hebben liever geen problemen op onze servers, want net als in 2012 willen we wederom een ongekend hoge uptime halen!

Voordelig upgraden

Onbeperkte webhosting: upgradenBestaande klanten krijgen een aantrekkelijke aanbieding, waarmee ze direct voordelig upgraden. Het huidige pakket (Basic) wordt dan Unlimited. Zij hebben meteen geen limieten meer op hun opslagruimte en dataverkeer. De exacte inhoud van de aanbieding blijft nog even geheim. Op de dag van de lancering ontvangen onze klanten hierover een persoonlijke e-mail.

Oh ja, nog één ding: spareribs

Om af te sluiten een analogie, waarmee we onbeperkte webhosting vergelijken met onbeperkt spareribs eten, smakelijk! Je kent het vast wel, bij een restaurant mag je zoveel spareribs eten als je op kunt. Hetzelfde geldt ook voor onbeperkte webhosting. Jij mag zoveel hosten als jouw website aankan.

Niet gooien met je eten!

Onbeperkte webhosting: etenUiteraard gelden er regels in het restaurant. Het is niet de bedoeling dat je gaat gooien met je spareribs of er een grote smeerboel van maakt. Gebruik de spareribs waarvoor ze bedoeld zijn: om op te eten. Je hele familie mee laten eten van jouw bord mag niet, de spareribs zijn voor jou en niet voor iemand anders. En tassen vullen voor thuis is ook niet de bedoeling. In het restaurant mag je de spareribs opeten, zoveel je wilt.

Eigenlijk alleen voor de boefjes

Net als in het restaurant gelden bij Antagonist ook regels. We willen geen problemen op onze servers of jouw website. Gebruik onbeperkte webhosting waarvoor het is bedoeld: het hosten van een website. Zo lang je er geen misbruik van maakt, ervaar je het als onbeperkt.

Deel dit blog
Jeroen Wolsink
Jeroen Wolsink

Jeroen ondersteunt het Antagonist-team op het gebied van marketing, communicatie en strategie. Het bedenken en uitwerken van concepten met behulp van creatieve strategieën is wat Jeroen graag doet. Marketing en communicatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Artikelen: 73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100