We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Antagonist heeft een nieuwe statuspagina!

Wellicht heb je het al gezien: we hebben vanaf nu een spiksplinternieuwe statuspagina! De oude had je waarschijnlijk niet vaak nodig, maar daar brengt de nieuwe verandering in. Verwachten we dan meer storingen? Gelukkig niet! De vernieuwde statuspagina helpt je actief met website-problemen oplossen, vandaar. Lees hoe en ontdek wat er is verbeterd!

Altijd op de hoogte dankzij de vernieuwde statuspagina van Antagonist!

Ons streven is natuurlijk 100% uptime voor al onze diensten. We houden ons platform daarom met behulp van nauwkeurige server-monitoring constant in de gaten. Gaat er dan toch iets mis, dan is het fijn als we jou goed en snel op de hoogte kunnen brengen. Bijvoorbeeld, via een statuspagina.

Met de visueel en functioneel flink verbeterde nieuwe statuspagina kan dit beter dan ooit. Het doet er zelfs een schepje bovenop. Dankzij een handige domeinchecker en slimme e-mailnotificaties ben jij nóg beter op de hoogte van hoe het met jouw website gaat.

Bekijk de statuspagina →

De nieuwe features

Graag vertel ik jou over de belangrijkste nieuwe functies van de statuspagina. Let goed op. Komt je website namelijk een keer in nood, dan zijn dit dé tools die je wilt gebruiken om het probleem te vinden en op te lossen 😉

#1. Een handige domeinchecker

Als je de statuspagina bekijkt, dan is onze nieuwe domeinchecker het eerste dat opvalt. Bij de oude pagina moest je zelf het nummer van de server weten waar je website op staat. Dat is natuurlijk veel te veel moeite, zeker als je meerdere websites hebt. Gelukkig hoeft dat nu niet meer!

Makkelijk inzicht in de status van je website!

Wanneer jij je domeinnaam invult, dan krijg je direct te zien op welke server jouw website staat. Daarnaast krijg je ook een overzicht van onderhoud en storingen die mogelijk betrekking hebben op de bereikbaarheid. Zo zie je in één oogopslag hoe het er met je website voor staat.

#2. Jouw website onderzocht

Wat als er geen meldingen voor je website bekend zijn en het toch niet werkt? Ondanks het dan waarschijnlijk niet aan ons platform ligt, kan de statuspagina je toch verder helpen! Je hebt namelijk de mogelijkheid om je website volledig automatisch op verschillende punten te laten controleren. Zo checken we:

  • of je DNS-records wel naar het hostingplatform van Antagonist verwijzen;
  • of je website een geldige respons op een HTTP-verzoek geeft;
  • of jouw MX-records goed staan, zodat e-mail functioneert;
  • of we hier binnenkort nog meer checks aan toevoegen… 😉

Controleer eenvoudig de status van jouw domeinnaam met de domeinchecker.#3. E-mailnotificaties op maat

Ervaar je een probleem met je website, dan raden we aan om altijd eerst even de handmatig de statuspagina te checken. Vanaf nu kun je dit ook voor je laten doen! Je kunt er namelijk ook voor kiezen om meldingen per e-mail te ontvangen. Is er een probleem met de server waarop jouw website staat, dan ben jij de eerste die het hoort. Vul je domein in, klik daarna op ‘Ontvang updates’ en schrijf je in. Zo maak je het jezelf gemakkelijk.

Ontvang updates over de server waarop jouw website staat.

#4. Een fris ontwerp

We zullen er niet omheen draaien: de oude statuspagina was visueel gezien niet meer helemaal van deze tijd uit. Naast de vele verbeteringen aan de achterkant, hebben we ook flink wat tijd gestoken in het bouwen van een mooie voorkant. Het oog wil immers ook wat.

Het ontwerp van de oude en nieuwe statuspagina vergeleken.

Hoe alles tot stand kwam

Al ruim een jaar geleden begonnen we bij Antagonist met de voorbereidingen voor de nieuwe pagina. De wens leek in het begin heel erg simpel: een pagina met een moderner ontwerp en betere functionaliteit. Echter, nadat de eerste plannen waren uitgewerkt, bleek er vraag te zijn naar veel meer opties…

Zo moest de statuspagina jou geautomatiseerd op de hoogte kunnen brengen. Ook wilden we dat je snel je eigen website kon checken, zonder dat het nodig was je eigen servernummers te weten. Inmiddels is er veel bedacht, gebouwd en uiteraard uitvoerig getest. Nu staat er een eindresultaat waar we allebei écht wat aan gaan hebben en waar we trots op zijn!

Tot slot

We doen iedere dag hard ons best om onze dienstverlening beter te maken. Voor ons allebei. Deze nieuwe statuspagina is daar een mooi voorbeeld van. Jij krijgt een betere informatievoorziening en handige tools, en voor ons wordt meldingen plaatsen eenvoudiger. Een win-win-situatie! Bekijk snel de nieuwe statuspagina op status.antagonist.nl!

P.S. Op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die op ons blog verschijnen? Volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, RSS en e-mail!

Deel dit blog
Mark Boom
Mark Boom

Mark is ontwikkelaar bij Antagonist. Hij heeft een enorme passie voor alles wat met programmeren te maken heeft. Leergierig, oog voor detail en gaat geen uitdaging uit de weg.

Artikelen: 8

14 reacties

  1. Ziet er goed uit! Hopelijk hoeven we daar niet te vaak te kijken :). Wanneer wordt de backend eens opnieuw gedesigned? Elk gedeelte lijkt een andere uitstraling te hebben.

    • Bedankt voor je feedback, Frank! Stel je e-mailnotificaties in, dan hoef je er eigenlijk verder niet meer op te kijken. Wat betreft een redesign van de backend: we kunnen geen concreet tijdsbestek geven, maar die wens is er zeker!

      Nadia, fijn dat je meedenkt! Dat kan inderdaad een begin zijn. We hebben nog wel wat ideeën 🙂

    • Nieuw design backend zou ik ook kunnen waarderen. Waarom niet beginnen met de icoontjes uit de jaren 90 te vervangen door frisse nieuwe versies? Daarmee kom je al een heel eind en dat zou toch weinig tijd moeten kosten 😉

  2. Ik vind het erg fijn dat ik met ssh kan inloggen op mijn server en dat ik in een chroot omgeving de virtual-server heb.. Nu lijkt het toch of in mijn eigen server heb draaien. Snelle service en ze hebben erg veel geduld..

  3. één van mijn domeinen heeft verschillende sites in sub-domeinen. Pakt de check alleen het hoofddomein of moet ik ook die subdomeinen invullen?

    • Vul je het hoofddomein in, dan kijkt de checker enkel naar de website die daarop draait. Wil je dus een website op een subdomein controleren, dan moet je dat specifieke subdomein invoeren.

      Vaak is het trouwens zo dat websites op subdomeinen op dezelfde server draaien als het hoofddomein. Voor e-mailnotificaties volstaat het dan dus om je enkel voor het hoofddomein in te schrijven 🙂

    • Als er een storing met de inkomende mail op de server van je domein zou zijn, dan zou de melding vertraagd aankomen. Ofwel, nadat het is opgelost. Om die reden is het Gmail-adres inschrijven of aanvullend de RSS feed volgen aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100