We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

De populairste nieuwe gTLD’s van nu!

Domeinnamen met extensies, zoals .TOP of .EXPERT, worden nieuwe gTLD’s genoemd. Ofwel, generieke Top-Level Domains. In een tijd waar veel domeinen met populaire extensies, zoals .NL, .COM en .EU, al bezet zijn, bieden de nieuwe gTLD’s kansen. Genoeg aanleiding om ze eens onder de loep te nemen. Welke gTLD’s doen het goed in Nederland?

Vanaf vandaag kun je uit 500+ nieuwe gTLD’s kiezen. Zo zijn onlangs het populaire .STORE en 50 andere erbij gekomen. Ze zijn nieuw, waardoor er nog veel unieke en opvallende domeinnamen vrij zijn. Het mooie? We bieden ze momenteel voor een scherpe prijs aan. Profiteer tijdelijk van 30% korting op nieuwe gTLD’s!

Direct registreren →

Populaire nieuwe gTLD’s in Nederland

Volgens nTLDStats zijn de tien populairste gTLD’s in Nederland als volgt:

De meest populaire nieuwe gTLD's in Nederland!

.XYZ-domein

Bovenaan de lijst prijkt .XYZ. Deze extensie werd in 2014 door de ICANN ter beschikking gesteld en is niet landgebonden. Google besloot voor zijn moederbedrijf Alphabet Inc. de domeinnaam ‘abc.xyz’ te gebruiken. Dit heeft vermoedelijk de populariteit van deze extensie flink aangewakkerd.

.AMSTERDAM-domein

De extensie .AMSTERDAM staat op een mooie tweede plaats. Er zijn er in Nederland op het moment al meer dan 25.000 actief. Niet zo verwonderlijk dat de extensie van onze hoofdstad het goed doet. Er zijn genoeg creatieve varianten op te bedenken en bezoekers hoeven niet na te denken over waar je bent gevestigd. Met een adres als ‘sneakershop.amsterdam’ weet jouw klant direct in welke stad je zit en wat die bij je kan kopen.

.SHOP-domein

De extensie .SHOP doet het ook erg goed met al meer dan 18.000 actieve registraties. Deze extensie is enorm interessant voor iedereen die iets te verkopen heeft. Iemand die ‘koffiekopjes.shop’ bezoekt, weet gelijk dat het om een winkel gaat en ook wat je er kunt kopen. Daarnaast is het gemakkelijk te onthouden. Uniek, gemakkelijk te onthouden en goed te vinden– exact wat je wilt als winkeleigenaar!

.FRL-domein

Ook .FRL doet het zeker niet slecht met iets minder dan 14.500 registraties. Deze extensie is een must voor iedereen uit Friesland. Wil je een website maken, als eerbetoon aan jouw provincie? Leg ’trots-op.frl’ vast! Heimwee naar Friesland en gaat daar je website over? Met ‘was-ik-maar-in.frl’ heb je dan gelijk een pakkend adres.

.CLUB-domein

Momenteel zijn er iets meer dan 3.000 actieve .CLUB-domeinen in Nederland. Heb je een club, dan kun je met deze extensie helemaal los. Zit je voetbalclub in Rotterdam? Check dan of ‘rotterdam-voetbal.club’ nog vrij is. Doe je aan Bingo? Hoe mooi is het je als website dan via ‘mijn-bingo.club’ is te bereiken!

Nieuwe gTLD’s: de voordelen op een rijtje

  • Ze zijn nieuw, waardoor er nog veel sterke domeinnamen vrij zijn.
  • Een pakkend domein is voor je bezoekers gemakkelijker te onthouden.
  • Eenduidigheid, bezoekers weten direct wat je verkoopt en waar je zit.
  • Je vergroot jouw online vindbaarheid, dankzij een uniek adres.
  • Het valt extra op, doordat het nog zo nieuw is.
  • Je kunt creatieve en originele e-mailadressen aanmaken!

TIP!
Weet jij met een treffend domein het verhaal achter jouw website perfect te vertellen? Bekijk waaraan een waardevolle domeinnaam voldoet!

Inspiratie nodig?

Wil je graag een nieuwe domeinnaam registreren, maar kun je even niet op unieke naam komen? Geen nood, er zijn op het internet genoeg zogeheten naamgenerators te vinden. Die helpen je daarbij maar al te graag. Niet alle automatische suggesties zijn vanzelfsprekend perfect, maar het levert je in ieder geval inspiratie op voor jouw perfecte domeinnaam.

Inspiratie nodig voor het bedenken van een nieuwe domeinnaam?

Zo heb je de suggestietool van SIDN. Typ twee tot drie zoekwoorden in waarvan je graag wilt dat ze in je domeinnaam voorkomen. Vervolgens komen je resultaten netjes naar voren, gecategoriseerd en wel. Bij SIDN krijg je alleen suggesties voor .NL-domeinen. Desalniettemin blijft het een leuke manier om inspiratie op te doen! Heb je iets leuks gevonden, dan kun je met een domeincheck bij ons eenvoudig zien welke extensies er nog meer vrij zijn.

Benieuwd welke extensies we leveren?
Check dit handige overzicht!

Veel online succes

Heb je een nieuwe domeinnaam bedacht die je graag wilt vastleggen? Bekijk snel welke unieke internetadressen nog vrij zijn en profiteer tijdelijk van 30% korting op nieuwe gTLD’s!

Registreer jouw domeinnaam →

Stuur je unieke adres door naar bijvoorbeeld je huidige website als een alias, start een website in combinatie met nieuwe webhosting of maak creatieve e-mailadressen aan (bv. ‘want@ik-wil-een.expert’).

Heb je vragen over één van de nieuwe gTLD’s of kom je ergens niet uit? Laat het gerust weten door een e-mail naar support@antagonist.nl te sturen. We helpen je er graag verder mee.

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, X, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel dit blog
Elmar Besselink
Elmar Besselink

Elmar ondersteunt Antagonist op het gebied van marketing en communicatie. Bedenkt graag structurele verbeteringen en is geïnteresseerd in alles wat met taal en technologie te maken heeft.

Artikelen: 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100