De populairste nieuwe gTLD’s van nu!

Domeinnamen met extensies, zoals .TOP of .EXPERT, worden nieuwe gTLD’s genoemd. Ofwel, generieke Top-Level Domains. In een tijd waar veel domeinen met populaire extensies, zoals .NL, .COM en .EU, al bezet zijn, bieden de nieuwe gTLD’s kansen. Genoeg aanleiding om ze eens onder de loep te nemen. Welke gTLD’s doen het goed in Nederland?

Vanaf vandaag kun je uit 500+ nieuwe gTLD’s kiezen. Zo zijn onlangs het populaire .STORE en 50 andere erbij gekomen. Ze zijn nieuw, waardoor er nog veel unieke en opvallende domeinnamen vrij zijn. Het mooie? We bieden ze momenteel voor een scherpe prijs aan. Profiteer tijdelijk van 30% korting op nieuwe gTLD’s!

Direct registreren →

Populaire nieuwe gTLD’s in Nederland

Volgens nTLDStats zijn de tien populairste gTLD’s in Nederland als volgt:

De meest populaire nieuwe gTLD's in Nederland!

.XYZ

Bovenaan de lijst prijkt .XYZ. Deze extensie werd in 2014 door de ICANN ter beschikking gesteld en is niet landgebonden. Google besloot voor zijn moederbedrijf Alphabet Inc. de domeinnaam ‘abc.XYZ’ te gebruiken. Dit heeft vermoedelijk de populariteit van deze extensie flink aangewakkerd.

.AMSTERDAM

De extensie .AMSTERDAM staat op een mooie tweede plaats. Er zijn er in Nederland op het moment al meer dan 25.000 actief. Niet zo verwonderlijk dat de extensie van onze hoofdstad het goed doet. Er zijn genoeg creatieve varianten op te bedenken en bezoekers hoeven niet na te denken over waar je bent gevestigd. Met een adres als ‘sneakershop.AMSTERDAM’ weet jouw klant direct in welke stad je zit en wat die bij je kan kopen.

.SHOP

De extensie .SHOP doet het ook erg goed met al meer dan 18.000 actieve registraties. Deze extensie is enorm interessant voor iedereen die iets te verkopen heeft. Iemand die ‘koffiekopjes.SHOP’ bezoekt, weet gelijk dat het om een winkel gaat en ook wat je er kunt kopen. Daarnaast is het gemakkelijk te onthouden. Uniek, gemakkelijk te onthouden en goed te vinden– exact wat je wilt als winkeleigenaar!

.FRL

Ook .FRL doet het zeker niet slecht met iets minder dan 14.500 registraties. Deze extensie is een must voor iedereen uit Friesland. Wil je een website maken, als eerbetoon aan jouw provincie? Leg ’trots-op.FRL’ vast! Heimwee naar Friesland en gaat daar je website over? Met ‘was-ik-maar-in.FRL’ heb je dan gelijk een pakkend adres.

.CLUB

Op het moment zijn er iets meer dan 3000 actieve .CLUB-domeinen in Nederland. Heb je een club, dan kun je met deze extensie helemaal los. Zit je voetbalclub in Rotterdam? Check dan of ‘rotterdam-voetbal.CLUB’ nog vrij is. Doe je aan Bingo? Hoe mooi is het je als website dan via ‘mijn-bingo.CLUB’ is te bereiken!

Nieuwe gTLD’s: de voordelen op een rijtje

  • Ze zijn nieuw, waardoor er nog veel sterke domeinnamen vrij zijn.
  • Een pakkend domein is voor je bezoekers gemakkelijker te onthouden.
  • Eenduidigheid, bezoekers weten direct wat je verkoopt en waar je zit.
  • Je vergroot jouw online vindbaarheid, dankzij een uniek adres.
  • Het valt extra op, doordat het nog zo nieuw is.
  • Je kunt creatieve en originele e-mailadressen aanmaken!

TIP!
Weet jij met een treffend domein het verhaal achter jouw website perfect te vertellen? Bekijk waaraan een waardevolle domeinnaam voldoet!

Inspiratie nodig?

Wil je graag een nieuwe domeinnaam registreren, maar kun je even niet op unieke naam komen? Geen nood, er zijn op het internet genoeg zogeheten naamgenerators te vinden die je daarbij maar al te graag helpen. Niet alle automatische suggesties zijn vanzelfsprekend perfect, maar het levert je in ieder geval inspiratie op voor jouw perfecte domeinnaam.

Inspiratie nodig voor het bedenken van een nieuwe domeinnaam?Neem bijvoorbeeld Namelix. Typ twee tot drie zoekwoorden in waarvan je graag wilt dat ze in je domeinnaam voorkomen en klik op ‘Generate’. Vervolgens komen je resultaten netjes naar voren, gecategoriseerd en wel. Gebruik je de zoekwoorden ‘ik-ben-een’, dan kom je erachter dat pareltjes als ‘ik-ben-een.expert’ en ‘ik-ben-een.ninja’ gewoon nog vrij zijn.

Een aantal punten om bij domeinnaamcheckers rekening mee te houden:

  • het is mogelijk dat niet alle extensies die daar naar voren komen leverbaar zijn, bijvoorbeeld omdat er vanuit de registry bepaalde restricties op de extensie zitten;
  • ook kan het voorkomen dat er een domeinnaam als vrij wordt weergegeven, maar alsnog bezet is. Bijvoorbeeld, omdat iemand het internetadres in de tussentijd al heeft geregistreerd en de checker zijn gegevens nog niet heeft ververst.

Desalniettemin blijft het zeker een leuke manier om inspiratie op te doen!

TIP!
Benieuwd welke extensies we leveren? Check dit handige overzicht! Via ‘Bestellen’ in je klantaccount van Mijn Antagonist of direct via deze link kun je ook controleren of een domeinnaam nog vrij is.

Tot slot

Heb je al een nieuwe domeinnaam bedacht, die je graag zou willen vastleggen? Bekijk snel welke unieke internetadressen nog vrij zijn en profiteer tijdelijk van 30% korting op nieuwe gTLD’s!

Registreer jouw domeinnaam →

Stuur je unieke adres door naar bijvoorbeeld je huidige website als een alias, start een website in combinatie met een nieuw hostingpakket of maak creatieve e-mailadressen aan (e.g. ‘want@ik-wil-een.expert’).

Heb je vragen over één van de nieuwe gTLD’s of kom je ergens niet uit? Laat het gerust weten door een e-mail naar support@antagonist.nl te sturen. We helpen je er graag verder mee.

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Rechts bovenin via RSS, e-mail, het liken op Facebook, het +1’en op Google+ of het volgen op Twitter.

Deel App Tweet Mail Deel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *