We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Een vernieuwd uiterlijk voor Mijn Antagonist!

Mijn Antagonist is ons administratief beheerpaneel. Je regelt er alles wat met je domein en hostingpakket te maken heeft. Ook bestel je er nieuwe producten en pas je er gemakkelijk je klantgegevens aan. Bezoek je deze omgeving regelmatig, dan heb je ongetwijfeld al een aantal aanpassingen opgemerkt. Bekijk wat er vernieuwd is en hoe we stukje bij beetje visuele verbeteringen hebben doorgevoerd!

Een vernieuwd uiterlijk voor Mijn Antagonist!

De wens om te vernieuwen

Bij Antagonist houden we van innovatie, dat is geen geheim. Mijn Antagonist speelt hierin een belangrijke rol. Naast een beheerpaneel is het achter de schermen ook verantwoordelijk voor veel van onze automatisering. Het is het kloppende hart van Antagonist. Aan de achterkant wordt dit systeem dan ook strak bijgehouden. De voorkant – en dus wat de klant ziet – bleef echter een beetje achter en daar wilden we wat aan doen. Het oog wil immers ook wat! 

Mijn Antagonist voor de visuele update.

Best een complexe klus. Mijn Antagonist is een enorm systeem met een groot aantal pagina’s, menu’s en componenten. Bovendien mocht de volledige restyle, zoals dit project in de wandelgangen al snel werd genoemd, natuurlijk geen invloed hebben op de bestaande functionaliteit. Gewoon ergens beginnen en zien waar het schip strandt, vonden we niet zo’n goed idee. We brachten daarom eerst in kaart wat we in welke volgorde wilden aanpakken.

We ontvangen van zowel klanten als medewerkers regelmatig waardevolle feedback en nuttige suggesties. Dit was daarom het uitgelezen moment om verbeteringen mee te nemen die al een tijdje op jullie en ons wensenlijstje stonden. Al die beschikbare input zorgde er mede voor, dat we al snel wisten welke kant we op wilden.

Bouw je eigen webapplicatie

Mijn Antagonist is geschreven in Python. Vanaf het Plus-pakket kun je bij ons ook zelf deze toegankelijke programmeertaal gebruiken. Ga nu aan de slag en bouw je eigen Mijn Antagonist of een andere webapp!

Bekijk onze Python-hosting →

Stapsgewijs vooruit

Als je eenmaal het einddoel voor ogen hebt, kriebelt het om te snel te willen gaan. Je kent namelijk de potentie en ziet het liever gisteren af dan vandaag. Bij een complex systeem met veel afhankelijkheden is dat ook een valkuil. Iets wat op het ene scherm een mooie verbetering is, kan ergens anders weer wat stukmaken. Voordat je het in de gaten hebt, ben je alleen maar bezig met pleisters plakken…

We besloten het daarom stap voor stap aan te pakken. Het project heeft dan ook meerdere maanden in beslag genomen. Zo konden we garanderen dat de werkzaamheden vlekkeloos zouden verlopen. Het vervangen van de icoontjes stond bovenaan de lijst. Een kleine, maar toch effectieve stap om het uiterlijk direct een boost te geven en een vliegende start te maken.

Nieuwe iconen in Mijn Antagonist.

Hierna moest het kleurenpalet eraan geloven. Er werden nieuwe kleuren en knoppen geïntroduceerd. Ook het oude menu paste niet meer binnen het nieuwe design. We vervingen het daarom met een moderner ontwerp.

Nieuw menu in Mijn Antagonist.

De wat korrelige achtergrondafbeelding verruilden we voor een rustige, effen kleur. Zo kwamen onze nieuwe blokken met een kleine boxschaduw goed tot hun recht.

Nieuwe achtergrond en boxen in Mijn Antagonist.

Ten slotte gaven we de inlogpagina aandacht. We deden dit bewust aan het einde van het project. Je wilt eerst alles aan de achterkant op orde hebben, voordat je de voordeur aanpast.

Het nieuwe inlogscherm van Mijn Antagonist.

Gebruiksvriendelijk en toegankelijk

Tijdens het opnieuw ontwerpen van de interface stonden er een aantal dingen centraal. Naast dat het er goed uit moest zien, was de toegankelijkheid ook erg belangrijk voor ons. We hebben zodoende veel tijd gestoken in het kiezen van de lettertypes en -groottes, kleuren en achtergronden. Net zoveel zorg ging uit naar het ontwerp van de vele andere componenten en menu’s, waaruit Mijn Antagonist is opgebouwd.

Toegankelijkheidsmodus in Mijn Antagonist.

Daarnaast hebben we een toegankelijkheidsmodus toegevoegd. Zet je dit aan, dan worden knoppen, links en vele andere elementen beter zichtbaar gemaakt op het scherm. Zo proberen we te zorgen dat iedereen Mijn Antagonist op een prettige manier kan gebruiken. Je zet deze modus op je voorkeurenpagina eenvoudig aan of uit.

Tabtoets als snelkoppeling
Druk na het inloggen op de tabtoets op je toetsenbord. Klik vervolgens op ‘Toegankelijkheid’ in de balk die bovenaan in beeld verschijnt.

Er is meer…

Het is onmogelijk om alle verbeteringen van de afgelopen maanden in een paar alinea’s samen te vatten. Zo hebben we nieuwe tekstvelden en andere formulierelementen geïmplementeerd. Het bestelproces binnen Mijn Antagonist is aangepakt en sneller gemaakt, zodat checken of een domein vrij is minder lang duurt. Ook is het kiezen van een eigen avatar een nieuwe optie.

Nieuwe formulieren in Mijn Antagonist.

Hoewel dit project is afgerond, staat de ontwikkeling van Mijn Antagonist nooit stil. Dat is een doorlopend proces. Nu de CSS flink is opgeschoond en alle pagina’s zijn herschreven, zijn er een aantal toffe mogelijkheden vrijgespeeld. Mijn Antagonist responsive maken en een donkere modus aanbieden, is nu op termijn een stuk haalbaarder. Mooie plannen genoeg!

Donkere modus voor Mijn Antagonist.

Wat vind je ervan?

Zelf vinden we dat Mijn Antagonist een mooie stap voorwaarts heeft gezet. Hopelijk jij ook! Af is het natuurlijk nooit. Deel daarom je feedback en ideeën met ons, want zonder jouw input waren we nooit zover gekomen. Laat gerust een reactie achter of stuur een e-mail naar Support.

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, X, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel dit blog
Mark Boom
Mark Boom

Mark is ontwikkelaar bij Antagonist. Hij heeft een enorme passie voor alles wat met programmeren te maken heeft. Leergierig, oog voor detail en gaat geen uitdaging uit de weg.

Artikelen: 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100