We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Meer klik met een .NL-domein!

Nederlanders weten hun weg op internet goed te vinden. Daar staan we wereldwijd om bekend. Er zijn maar weinig plekken waar je zoveel online shops, websites, internetbedrijven en datacenters aantreft per vierkante kilometer. Met z’n allen hebben we meer dan 9 miljoen domeinnamen vastgelegd. Daarvan is 65% een .NL-domein. Een enorm aantal voor een land met 17 miljoen inwoners. Daar mogen we best trots op zijn!

Meer klik met een .NL-domein!

Waarom we trots mogen zijn op ons .NL-domein!

  • Door het goede imago van .NL krijg je aantoonbaar meer kliks
  • In Nederland zijn we met 6 miljoen registraties dol op onze .NL-extensie
  • Het .NL-domein waarborgt de veiligheid en privacy van je bezoekers
  • De betrouwbaarheid van je website en e-mail neemt toe met .NL
  • Wereldwijd behoort .NL tot de sterkste landdomeinen

Het .NL-domein meest vertrouwd

Uit het onderzoek Trends in Internetgebruik blijkt dat een .NL-domein het meest wordt vertrouwd. Consumenten klikken in Google sneller op zoekresultaten van een .NL-adres en geven de voorkeur aan aankopen op een .NL-website. Daarin is Nederland uniek. Wereldwijd vertrouwen mensen in de meeste landen namelijk het eigen landendomein minder dan domeinnamen met een internationale extensies als .COM en .EU.

Uit het onderzoek Trends in Internetgebruik blijkt dat een .NL-domein het meest wordt vertrouwd.

Waar doe je het liefst een online aankoop? (Bron: GfK, n=3647)

Potentie voor offline aanbieders

Is een .NL-domein ook relevant wanneer je als ondernemer offline levert? Jazeker! Online zakendoen is booming en uit eerder onderzoek van SIDN blijkt dat zzp’ers met hun website gemiddeld meer dan € 20.000,- verdienen.

Een .NL-domein is ook waardevol voor ondernemers die offline leveren.

Niet alleen door online verkoop, maar ook door orders voor offline diensten en producten die na contact op de website tot stand komen. Daarbij gaat het soms om opvallend grote bedragen. Nederlanders doen online verrassend makkelijk grote aankopen. Tenminste, als de website goed oogt.

Zakelijk voordeel op termijn

Een ondernemer die in Nederland geen eigen domeinnaam heeft, wordt door potentiële zakenrelaties aantoonbaar minder serieus genomen. Gemiddeld duurt het 3 jaar voordat een ondernemer maximaal profijt heeft van zijn eigen website en zakelijke e-mail. Hij ontwikkelt in die tijd zijn eigen online identiteit, schrijft, vlogt en post op sociale media.

De basis voor dat succes wordt vaak al gelegd lang voordat iemand ondernemer wordt. De meeste mensen registreren een domeinnaam op het moment dat ze een goed idee hebben. Gemiddeld pas een half jaar later starten ze dan een onderneming waarvoor de naam bruikbaar blijkt.

Een .NL-domein voor privégebruik

Heb je geen ondernemingsplannen? Een eigen domein is dan nog steeds een slimme investering. Een goede domeinnaam versterkt de positieve indruk die je maakt bij mensen die online met je in contact komen, bijvoorbeeld via mail. Diverse onderzoeken bevestigen dat je met jan@example.nl een veel betere indruk maakt dan met jan_example2455@gmail.com.

Een professioneel e-mailadres levert ook voordeel op voor privégebruik.

In hoeverre vind je deze e-mailadressen betrouwbaar, wanneer je een zakelijke e-mail van een bedrijf zou ontvangen? (Bron GfK, n=758)

Dat kan van belang zijn als je online zaken wilt regelen of op zoek bent naar een nieuwe baan. Bijkomend voordeel: je hoeft je mail niet toe te vertrouwen aan techreuzen als Google die het met privacy niet altijd even nauw nemen. Een domeinnaam en hosting bij Antagonist is dan een slimme keuze.

1 jaar .NL voor € 0,99

Tot 30 april 2019 profiteer je van een speciale actie voor .NL-domeinnamen. Het eerste jaar betaal je voor je webadres slechts € 0,99. Check onze website voor het aanbod en ontdek wat een eigen domeinnaam jou kan brengen!

Doe nu de domeincheck →

Zet je domeinnaam om in succes

Om succesvol met je domeinnaam te zijn, is het natuurlijk wel vereist dat je hem ook gebruikt. Zo kun je een domeinnaam effectief inzetten voor je online marketing of ga een stapje verder met multi domain marketing om hoger te komen in zoekmachines! Helaas zijn er toch veel mensen die met domeinen op dezelfde manier omgaan als anderen met hun abonnement op de sportschool. Ze sluiten het af, maar geven er geen vervolg aan.

Jammer, want je gooit hiermee geld weg en net als bij de sportschool is het de gewoonte die tot resultaat leidt. Ondernemers die met hun website succesvol zijn, besteden er gemiddeld 2 uur per maand aan. Dat is niet veel tijd, maar ze doen het consequent en genereren daarmee ieder jaar meer omzet.

Zo geregeld via Antagonist

Een eigen domeinnaam voor mail gebruiken moeilijk? Juist makkelijker dan je denkt! Bij Antagonist kun je eenvoudig zelf mailaccounts aanmaken. Mail lees je dan via de webmail of jouw mailprogramma naar keuze. Je kunt ook een e-mailforwarder aanmaken die e-mail doorstuurt naar het andere e-mailadres dat je al gebruikt.

En wil je een eigen website maken met WordPress, dan is dat zo geregeld. Of kies een van de andere 75+ gratis apps die je met Installatron in een handomdraai installeert, zoals: fotogalerijen, forumsoftware, CRM-systemen en meer! Alles natuurlijk standaard en gratis beveiligd met SSL.

Registreer .NL nu voor maar 99 centProfiteer dus tot 30 april 2019 en leg je nieuwe .NL-domeinen vast voor € 0,99! En voor slechts € 3,49 verhuis je jouw .NL-adressen naar Antagonist.

Check je voordeel →

Dit artikel is door Michiel Henneke geschreven, marketingmanager bij SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). Bedankt!

P.S. Op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die op ons blog verschijnen? Volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, RSS en e-mail!

Deel dit blog
Gastauteur
Gastauteur

Dit artikel is door een gastauteur bijgedragen. Inzichten van buitenaf zijn interessant! Dit soort artikelen kunnen daarom over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan. Wel is er altijd een raakvlak met webhosting en domeinnamen.

Artikelen: 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100