We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Na Maltagonist nooit meer hetzelfde…

Je bedrijf bestaat 15 jaar. Als je dat wilt vieren (en dat wil je!), dan kun je een taart halen en het een dag noemen. Wij dachten echter meer aan een uitstapje. Nou, dat hebben we geweten… Ineens zaten we met het hele team een lang weekend in Malta! Niet alleen supertof, maar ook goed voor de bedrijfscultuur en een uitgelezen moment om samen te werken aan de strategie van Antagonist. We vertellen je daarom graag over dit unieke weekend en hoe het ons hielp groeien.

Antagonist 15 jaar: na Maltagonist nooit meer hetzelfde...

Zo’n reis maak je niet zomaar. Je bent in een andere setting, wordt uit je comfortzone geduwd en leert elkaar verder kennen. Dat helpt om op een leuke manier plannen voor de toekomst te smeden, hoe we jou nog beter van dienst kunnen zijn. Daarnaast was het natuurlijk een bedankje voor alle inzet en wat we met elkaar hebben bereikt! Hoe ontstond dit mooie, maar natuurlijk ook wel een tikje bizarre idee?

Raad de bestemming!

We wisten vanzelfsprekend dat 2019 hét jaar was. Ook heeft het idee om met z’n allen een keer weg te gaan wel eens gespeeld. Verbaasd waren we daarom niet echt, toen Wouter ons vriendelijk vroeg om in het najaar een weekend vrij te houden. Met geen flauw benul van wat we precies gingen doen, prikten we een datum in september. We zouden het nog wel horen…

Vooraf wist eigenlijk alleen Wouter de bestemming. Dat weerhield hem er niet van om ons eens flink nieuwsgierig te maken. Wekenlang gaf hij ons cryptische hints. Wist je de bestemming te raden, dan ging je er met een gepaste prijs vandoor. Neem van ons aan dat dit ervoor zorgde dat er op de werkvloer volop werd gespeculeerd!

“Onze bestemming heeft minder dan een miljoen inwoners en een oppervlakte die kleiner is dan 10.000 km2.”

Een eiland, vliegen én met een boot? Het zal toch niet… Steeds werd duidelijker dat het niet ging om een huisje op Texel. We moesten grootser denken. Ibiza, Mallorca en Sardinië – het kwam allemaal als gok voor bij. Maar het bleek Malta te zijn. Daar had nu net niemand aan gedacht! Van de gedachte aan het perfecte klimaat alleen al kregen we het warm. De voorpret kon beginnen.

Brace for impact…

Met het hele bedrijf een weekend weg is niet niets. We leveren nu eenmaal een dienst die gewoon altijd moet werken. Ga je in de buurt iets leuks doen en treedt de moeder der alle storingen op, dan is het datacenter zo bereikt. Zit je drie uur in een vliegtuig boven de Middellandse zee zonder internet, dan praat je over de perfecte nachtmerrie van iedere systeembeheerder.

De voorbereiding op Maltagonist.

Oude bekenden van Antagonist werden daarom opgetrommeld. Tot op de minuut nauwkeurig werden er uitgebreide planningen gemaakt. Met alle rampscenario’s werd rekening houden en geen detail ontbrak. Gezien onze systemen in 99,99% van de gevallen als een geoliede machine draaien, leverde dit af toe de volgende reactie op.

“Moeten we hier nu echt rekening mee houden? Zoiets is nog nooit gebeurd…”

Het antwoord was telkens kraakhelder. Niets tikje overdreven, en of we er rekening mee moeten houden! Voorbereid op de meest extreme situaties, hoe klein de kans dat het gebeurt nu is. Downtime of radiostilte kunnen we ons simpelweg niet veroorloven. Daarnaast wil je dat iedereen mee kan doen en er niet een paar aan de laptop gekluisterd zijn. Door alles op scherp te zetten, pluk je er niet alleen tijdens zo’n weekend de vruchten van. Zeker ook erna met de dagelijkse werkzaamheden heb je er enorm baat bij dat alle systemen en protocollen volledig zijn bijgewerkt. Dit mes sneed dus aan twee kanten.

Leer elkaar kennen

De dag van de reis brak uiteindelijk aan en daar gingen ze hoor! Supporters, ontwikkelaars, systeembeheerder en marketeers. Allemaal voor dag en dauw opgestaan. Je mag gerust zeggen dat er een prettig gemengd gezelschap op pad ging. En juist dat is wat ons team zo tof maakt, dat gaat zonder gedonder.

Doordeweeks zie je elkaar ongeveer 40 uur. Je denkt dat je elkaar dan wel aardig kent… Nou, tijdens zo’n weekend leer je toch weer wat nieuws! “Ik lust geen kaas.” Wie lust er nou geen kaas? Deze beer van een vent had het verder ook niet zo op fruit en vis. Je kunt je voorstellen dat er wat zweetdruppels van zijn voorhoofd parelden, toen een lekker stukje inktvis werd uitgeserveerd.

De jeeptocht van Maltagonist: inspanning en ontspanning.We hadden een ramvol en divers programma. Zo waren er uitgebreide brainstormsessies en een hoop teambuildingsactiviteiten. Alles in het kader om in een andere omgeving met een frisse blik naar onszelf te kijken. Dit wisselden we af met adrenaline om scherp blijven. We stapten daarom op een razendsnelle powerboat en maakten een avontuurlijke jeeptocht.

Het verbaast je hoe juist op dat soort momenten toffe ideeën worden geboren. De sfeer is ontzettend vrijblijvend en je bent met zijn allen in een totaal andere setting. Dat geeft een bak inspiratie en helpt aan oplossingen te denken die je eerder simpelweg over het hoofd zag. Het was intensief, maar zo keerden we wel met koffers vol prachtige plannen huiswaarts.

What happens in Malta…

Natuurlijk hebben we ook kunnen genieten. Ontspannen aan het water, goede lunches en tot tweemaal toe een bijzonder chique diner. Zaterdagavond na het eten zochten we met z’n allen een gezellige bar op om nog even lekker door te borrelen. Wie wilde, kon daarna het nachtleven onveilig maken. Nooit geweten dat er tussen zo’n groep techneuten, zoveel danstalent aanwezig is!

En dan ben je na zo’n weekend weer op kantoor. Dankzij de teambuilding- en strategiesessies die we daar hielden, zijn nu er tal van projecten waarmee we aan de slag zijn gegaan. Het heeft ons in echt alle mogelijke opzichten goed gedaan. Het versterkt de onderlinge band die je met elkaar hebt en het geeft nieuwe energie.

Maltagonist: het team van Antagonist.

Hoe tof is het, dat wat daar is ontstaan gewoon mee naar huis gaat. De scherpe mindset van tijdens de voorbereidingen bleef namelijk ook erna hangen. Een paar onbelangrijke issues in beeld, niet erg toch? Nee, gewoon altijd een schoon dashboard. Alsof we morgen weer naar Malta gaan. Wouter, dat willen we overigens best… 😉

Zonder gekkigheid, het was een prachtig ‘dankjewel’ richting alle medewerkers die 15 jaar Antagonist mogelijk hebben gemaakt. Namens het hele team bedankt voor dit onvergetelijke weekend!

Mee op avontuur?

Adem jij klantbeleving? Moet van jou toetsenbordgymnastiek een olympische sport worden? Spreek je geen Maltees als tweede taal, maar Python? Krijg je het ongemakkelijk als een element net een pixel te ver opzij staat? We hebben jou er bij een volgend jubileum graag bij! Bekijk de functies en solliciteer.

Bekijk onze vacatures →

P.S. Op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die op ons blog verschijnen? Volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, RSS en e-mail!

Deel dit blog
Elmar Besselink
Elmar Besselink

Elmar ondersteunt Antagonist op het gebied van marketing en communicatie. Bedenkt graag structurele verbeteringen en is geïnteresseerd in alles wat met taal en technologie te maken heeft.

Artikelen: 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100