We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

KernelCare: wederom een stap richting een nóg betere gebruikservaring!

KernelCare bij Antagonist: constant verbeteringen!Elke dag werken we keihard aan de verbetering van onze dienstverlenging. Wat aan de ‘achterkant’ van je hostingpakket gebeurt valt misschien niet direct op, maar bepaalt wél hoe stabiel, snel, betrouwbaar en veilig je website is.

Als pionier in webhosting loopt Antagonist voorop in technologische ontwikkelingen. Zodoende maken we gebruik van CloudLinux en hebben we onlangs een nieuw onderdeel geïmplementeerd genaamd KernelCare. Waardoor we een nóg betere gebruikservaring kunnen creëren voor onze klanten. Wat ten goede moet komen aan de klanttevredenheid!

KernelCare implementeren

Zoals gezegd merkt een klant of eindgebruiker in het begin niets van de implementatie van KernelCare en dat is juist de bedoeling. Want wat er onder de ‘motorkap’ gebeurt is onze verantwoording, zodat jij met je website kunt doen wat je écht wilt. Toch is het af en toe leuk om stil te staan bij het feit, dat er onder die motorkap heel veel vooruitstrevende successen worden geboekt. Iets waarvan we zelf ook wel eens vergeten om bij stil te staan.

KernelCare bij Antagonist: logo KernelCare

Pas wanneer een ander erover schrijft realiseren we hoe gaaf het is dat we deze vooruitgangen hebben geboekt. Zo verscheen eerder deze week een artikel op ZDNet, een vooraanstaande website in de IT-sector, over KernelCare. Het artikel beschrijft hoe, dankzij een nieuw programma, het rebooten van Linux-systemen kan worden voorkomen of in ieder geval zeer sterk kan worden teruggedrongen.

Wat is KernelCare?

Een goed onderhouden Linux-systeem kan maanden doorgaan zonder opnieuw te worden opgestart. Echter, vroeg of laat zal er een keer gereboot moeten worden na bijvoorbeeld het implementeren van een beveiligingspatch in de kernel. Voor een desktopcomputer is dat niet echt een probleem, maar als je praat over honderden servers dan kan dit erg vervelend zijn. Dat is waar het nieuwe programma KernelCare van CloudLinux om de hoek komt kijken.

KernelCare bij Antagonist: logo CloudLinux

CloudLinux, een Linux-distributie voor hostingproviders, beweert dat met KernelCare geplande onderbrekingen voor ‘security patches’ tot het verleden behoren. Zodoende kan er real-time worden geüpdatet. Het programma voert automatisch de beveiligingsupdates uit zonder opnieuw te hoeven opstarten. Dit bevrijdt systeembeheerders van het moeizame proces dat elke server opnieuw (handmatig) herstart moet worden. En belangrijker nog: de minuten downtime die daarmee gepaard gaan zijn er niet meer!

Als één van de eerste gebruikt Antagonist KernelCare

Antagonist wordt, als een van de eerste gebruikers van KernelCare, genoemd door de verbeteringen en positieve resultaten die wij met het nieuwe systeem hebben behaald. Je kunt je voorstellen dat voor een hostingprovider het natuurlijk van essentieel belang is om het opnieuw opstarten van servers te beperkten tot een minimum. We willen immers een zo hoog mogelijke uptime kunnen garanderen.

KernelCare bij Antagonist: grafiek uptime omhoog

Het volledige artikel kun je lezen op de website van ZDNet, met daarin tevens Wouter de Vries die, als oprichter van Antagonist, kort vertelt over onze ervaringen met KernelCare. Erg leuk om te zien dat Antagonist op deze wijze terugkomt in de (technische) media!

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Rechts bovenin via RSS, e-mail, het liken van onze Facebook-pagina of het volgen op Twitter.

Deel dit blog
Jeroen Wolsink
Jeroen Wolsink

Jeroen ondersteunt het Antagonist-team op het gebied van marketing, communicatie en strategie. Het bedenken en uitwerken van concepten met behulp van creatieve strategieën is wat Jeroen graag doet. Marketing en communicatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Artikelen: 73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100