We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Blur makkelijk je huis op Google Street View

Je kunt tegenwoordig alles vinden op het internet. Google Street View is hier een goed voorbeeld van. Deze dienst van Google brengt het straatbeeld van een groot deel van de wereld in kaart. Maar dat je eigen woning óók door iedereen bekeken kan worden, is misschien een minder prettig idee. Gelukkig kun je gemakkelijk je huis onzichtbaar maken. We leggen je graag uit hoe.

Gemakkelijk je huis blurren op Google Street View!

Google Street View werd in 2007 geïntroduceerd ter aanvulling op Google Maps en Google Earth. Met Google Street View kun je digitaal door dorpen en steden wandelen. Dit begon oorspronkelijk met een aantal straten in de Verenigde Staten, maar inmiddels kun je bijna de hele wereld vanachter je computer bekijken. 

Inbreuk op privacy? 

Het privacyaspect van Google Street View is al sinds de introductie ervan een veelbesproken onderwerp. Personen kunnen namelijk vastgelegd worden op momenten die ze liever niet met de rest van de wereld delen. Bijvoorbeeld bij het verlaten van een stripclub of tijdens het zonnebaden. Om personen minder herkenbaar in beeld te brengen, werd daarom in 2008 al de resolutie van de foto’s verlaagd. 

De dienst is volledig openbaar. Hierdoor hebben ook personen met minder goede intenties toegang tot de data. Criminelen zouden Google Street View kunnen gebruiken voor het plannen van bijvoorbeeld een inbraak. Vanwege deze reden zijn verschillende locaties ook niet beschikbaar, zoals legerbasissen en bepaalde overheidsgebouwen.

Meer over online veiligheid en privacy
Een veilige online omgeving creëer je zelf. Kijk bijvoorbeeld de privacyinstellingen na binnen Facebook, stel twee-factor-authenticatie (2FA) in voor je accounts en maak je website veiliger met een CSP.

Zo blur je jouw huis 

Woningen worden daarentegen niet standaard onzichtbaar gemaakt. Gelukkig kun je zelf een aanvraag indienen bij Google Street View voor het blurren van je huis. We doorlopen de stappen aan de hand van het adres van Antagonist. 

Vervagen valt niet zelf ongedaan te maken
Een vervaging kan volgens Google niet van de foto worden verwijderd. Vanuit privacy-oogpunt bewaren ze de orginele foto niet langer dan nodig is.

1. Zoek je adres op binnen Google Maps.

Zoek je adres op in Google Maps.

2. Ga naar de Google Street View modus. Je doet dit door het gele poppetje (rechts onderin) te verslepen naar de gewenste locatie op de map. 

Schakel over naar de Google Street View modus.

3. Klik bovenin naast het adres op de drie puntjes. Kies hier vervolgens voor de optie Een probleem melden.

Een probleem melden bij Google Street View.

4. Je komt nu bij een formulier terecht. Vul hier de gevraagde gegevens in. Zorg dat het rode vak in de juiste positie staat en geef aan dat het om je huis gaat. 

Een verzoek tot vervaging indienen bij Google Street View.

Na het indienen ontvang je een bevestigingsmail. Google gaat vervolgens aan de slag met het beoordelen van de aanvraag. Wanneer deze goedgekeurd en opgelost is, krijg je hier een bericht over. Google kan contact opnemen als de aanvraag niet specifiek genoeg is. Je herhaalt dan bovenstaande stappen, maakt het te vervagen gebied specifieker en dient de aanvraag opnieuw in. 

Wanneer maakt Google foto’s bij jou in de buurt?
Google heeft een globale planing die je hiervoor in de gaten kunt houden.

Gezicht en auto blurren 

Naast je huis, kun je ook ander dingen blurren binnen Google Street View. Zo kun je deze manier gebruiken als jouw gezicht of auto ongevraagd in het straatbeeld terecht is gekomen. Doorloop hiervoor dezelfde stappen en benoem bij ‘Vervaging aanvragen’ waar het precies om gaat.

Succes met blurren!

Toch blijft het af en toe leuk om digitaal de wereld te verkennen via Google Street View. Je kunt er namelijk de meest bizarre dingen tegenkomen. Ook worden er soms bij toeval hele bruikbare beelden vastgelegd. Zo kon er bijvoorbeeld een Britse winkeldief geïdentificeerd worden. Het heeft dus zijn voor- en nadelen. We wensen je hoe dan ook veel succes met blurren!  

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel dit blog
Kim van Rijn
Kim van Rijn

Kim ondersteunt Antagonist op het gebied van marketing en communicatie. Met een passie voor het digitale, houdt zij zich vooral bezig met contentmarketing en -strategie.

Artikelen: 8

10 reacties

 1. Hoi, ik heb nu al 3 keer een melding gedaan om iets te blurren . Steeds krijg ik een email waarin wordt aangegeven dat mijn verzoek in behandeling wordt genomen, maar daarna blijft het stil en wordt er niets mee gedaan. Jet gaat om iets zeer discreets en ik vind het zeer zeer onwenselijk dat dit beeld nog steeds wordt weergegeven.

  Kunt u mij helpen?

  Mvg Arno

  • Hoi Arno, vervelend om te lezen dat Google niets met je verzoek doet! Net als jij hebben we geen directe lijnen met Google. Zodoende hebben we geen zicht op de afhandeling van aanvragen om iets te blurren. Naast deze algemene stappen in dit artikel kunnen we je hier dus helaas niet mee helpen. Indien nog niet gedaan, kun je eventueel proberen om met ze in contact te komen via de algemene feedback-optie in Google Maps.

 2. Hallo,
  Wij hebben een huis gekocht in 2017. Ons huis werd geblurd door de vorige eigenaar.
  De vraag is nu, hoe kunnen wij ons huis ontblurren?

   • Ook bij onze buren is het huis geblurd en zijn er inmiddels nieuwe mensen komen wonen. Ik begrijp uit het antwoord dat de originele foto niet meer bewaard wordt. Ik neem aan dat als er nieuwe foto’s gemaakt worden (de huidige zijn uit 2010) er weer ongeblurde foto’s geplaatst worden. Klopt dat en is bekend hoe vaak Google Zijn foto’s vernieuwt? 2010 is aardig gedateerd namelijk

    • Hi Frank, Google heeft hier een globale planning staan. Kies eerst voor ‘Land’ als ‘Nederland’. Vervolgens zie je de regio, het district en de tijd. Het blijft een indicatie en wanneer ze kaarten precies updaten, is onbekend. Evenals of de locatie vervaagd blijft. Het is waarschijnlijk van wel, maar uiteindelijk beslist Google. Daarbij kan een beleid of alogritme in de loop van tijd veranderen. Er lijkt dus niet met veel zekerheid iets over te zeggen.

 3. Hallo
  Kann een vreemde iemand mijn eigenhuis maar zo blurren ??
  Al onze kennisen vragen wat heb je te verbergen.. de Makelaar vertelde zoiets verkoopt niet goed..
  Groeten

  • Hi, het werkt inderdaad zo dat in feite iedereen bij Google een verzoek kan indienen om een huis te blurren. Zo kan een ander dit ook ongewenst voor jouw huis doen. Google controleert deze verzoeken, maar daar ben je dus wel van afhankelijk. Doet bijvoorbeeld een huurbaas, een buurman of een willekeurig persoon het verzoek en keurt Google het goed, dan valt het blurren momenteel niet ongedaan te maken. Hopelijk weet Google dit systeem in de toekomst te verbeteren.

 4. Goedendag, hoe kan ik u per e-mail bereiken?

  Ons huis staat vreselijk op de foto op google.

  Op het moment van opnemen huis, straat, omgeving heeft de persoon, out of the blue, opnames gemaakt.
  De gordijnen zijn dicht! Wat een afschuwelijk aanzicht!

  Gênant om daar opnames van te maken.
  Er zit toch een gast in zo’n auto’tje , die de gehele rondrijdt, oplet, observeerrt.

  Nou sorry hoor maar dan ben je in mijn beleving een oen als je dit überhaupt opneemt.
  Mensen die het huis googlen zien net op dat moment de gordijnen dicht.
  Kan dit veranderd worden?

  • Hi Fien, vervelend om te lezen dat je huis met de gordijnen dicht erop staat! We hebben helaas geen directe lijnen met Google. Zodoende kunnen we hiermee niet helpen. Vraag je het ons, dan is een optie om het huis te blurren (zoals beschreven in dit blog). Echter, als dat wordt goedgekeurd, dan is dat meestal een onomkeerbaar proces. Een andere optie is om af te wachten, totdat ze nieuwe foto’s maken. Google heeft een globale planning wanneer ze dat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100