We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Haal alles eruit wat erin zit: 5 tips om je hostingpakket maximaal te benutten!

Als klant van Antagonist heb je in de basis al het best denkbare hostingpakket tot je beschikking. Het is ondergebracht op een razendsnel en superveilig hostingplatform. Wij vinden het belangrijk dat iedere klant de best mogelijke ervaring heeft met het pakket dat ze bij ons afnemen. Het succes van de website van een klant is immers ook ons succes. Met deze 5 tips in dit artikel haal je nog meer plezier, winst en kracht uit het hostingpakket!

Tip 1: controleer de PHP-versie op je hostingpakket

Bij Antagonist ondersteunen wij op dit moment PHP 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 7.0 en 7.1. Bestel je een nieuw hostingpakket bij ons, dan wordt het standaard opgeleverd met PHP 7.0. Dit is op het moment de stabiele versie van PHP. Heb je je hostingpakket al een tijdje, dan is de kans groot dat je nog een oudere PHP-versie draait. Je pakket is dan opgeleverd met de versie die op dat moment stabiel was.

Dat het meer snelheid voor je website oplevert, is een belangrijke reden om een nieuwe PHP-versie te gebruiken. PHP 7.0 / 7.1 zorgt voor een snellere website en tevens voor een beter resourcegebruik. Doordat resources efficiënter worden gebruikt, kan je website meer gelijktijdige bezoekers verwerken. Een win-winsituatie, een snellere website waar meer bezoekers van mogen genieten!

Benut je hostingpakket maximaal: controleer je PHP-versie

Controleer dus altijd of je hostingpakket al gebruikmaakt van PHP 7.0  of 7.1. De PHP-versie wijzig je eenvoudig in DirectAdmin. Hoe je dat doet, wordt in deze handleiding toegelicht. De PHP-wijziging is per direct actief voor alle domeinen die op het hostingpakket aanwezig zijn.

TIP!
Mocht je website niet overweg kunnen met de nieuwste PHP-versie en foutmeldingen geven, dan kun je eenvoudig weer terug naar een eerdere versie. Ook handig om te weten: door een aanpassing in het .htaccess-bestand kun je ook per domein of submap een andere PHP-versie draaien.

Als het zoveel voordelen heeft, waarom forceren we dan niet dat ieder pakket standaard de laatste versie draait? Dus ook bij de pakketten die met een oudere PHP-versie zijn opgeleverd?

Dat heeft te maken met dat niet iedere website de laatste PHP-versie ondersteunt. Als je dan verplicht stelt dat een website een nieuwe PHP-versie moet gaan gebruiken, dan kan dit ervoor zorgen dat delen van de website niet meer goed werken. Het kan zelfs een website in zijn geheel onbruikbaar maken. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Als klant zijnde heb je bij ons daarom zelf de vrijheid om te bepalen welke PHP-versie je wilt gebruiken.

Tip 2: verruim de PHP-limieten van je hostingpakket

Nu je tip 1 hebt opgevolgd, is het mogelijk om ook de PHP-limieten te wijzigen. Bepaalde PHP-scripts, thema’s of plugins vereisen dat onze standaard PHP-limieten moeten worden verruimd.

Dit gaat als volgt:

  1. klik rechts bovenaan in de PHP-selector op de knop ‘Show PHP Settings’;
  2. in het venster wat zich nu toont, kan de ‘memory_limit’, ‘post_max_size’ en ‘upload_max_filesize’ worden gewijzigd.

Belangrijk
Dit soort wijzigingen maken je website niet per definitie sneller, maar zorgen ervoor dat onderdelen van je website meer capaciteit mogen gebruiken. Merk op dat onze standaard-limieten zorgvuldig zijn bepaald. Pas het dus enkel doelbewust aan, bijvoorbeeld omdat een bepaald CMS het vereist.

Het is ook mogelijk om PHP-limieten te wijzigen door gebruik te maken van een .htaccess-bestand. Als er geen .htaccess-bestand zichtbaar is in de /public_html/-map van je pakket, dan kun je deze daar zelf aanmaken via de File Manager van DirectAdmin. Vul bij ‘Create New File’ de waarde ‘.htaccess’ in en klik op ‘Create’. Dit hoef je dus enkel te doen, wanneer er nog geen .htaccess-bestand aanwezig is.

Wil je dan bijvoorbeeld de ‘max_input_vars’ verruimen, dan kun je de volgende regel in het .htaccess-bestand plaatsen:

php_value max_input_vars 1500

De ‘max_execution_time’ kun je verruimen door de volgende regel in het .htaccess-bestand te plaatsen:

php_value max_execution_time 300

Tip 3: gebruik IMAP in plaats van POP

E-mail wordt steeds meer uitgelezen op verschillende apparaten. Het is dan wel zo prettig dat je inbox op al die apparaten hetzelfde eruitziet. Ook de situatie dat er verschillende personen van hetzelfde algemene e-mailadres gebruikmaken, komt vaak voor. Gebruik je een e-mailaccount op meerdere apparaten of met meerdere personen, dan adviseer ik het gebruik van IMAP in plaats van POP.

Er zit namelijk een belangrijk verschil tussen de beide protocollen. Bij POP wordt alle e-mail gedownload van de mailserver en lokaal opgeslagen. Haalt e-mailprogramma of persoon A de e-mail op, dan kan e-mailprogramma of persoon B de e-mail niet meer bekijken. E-mailprogramma’s ondersteunen de optie om een kopie van een bericht op de server te laten staan. Dit valt echter in het niet bij de voordelen van IMAP.

Benut je hostingpakket maximaal: gebruik IMAP in plaats van POPBij IMAP blijft de e-mail op de server staan en wordt de e-mail door het e-mailprogramma rechtstreeks op de server uitgelezen. Bij gebruik van IMAP zie je dus in ieder e-mailprogramma en op ieder apparaat dezelfde berichten. Zo heb je overal en altijd toegang tot al je e-mails en kun je ook meerdere personen eenvoudig één e-mailaccount laten gebruiken.

Voor gebruik van IMAP adviseren wij het gebruik van onderstaande gegevens in je e-mailprogramma:

Servertype: IMAP
Gebruikersnaam: het aangemaakte e-mailadres
Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord van dit e-mailadres

Inkomende server: mail.antagonist.nl
SSL ingeschakeld: Ja
Poort: 993

Uitgaande server: mail.antagonist.nl
SSL ingeschakeld: Ja
Poort: 587 (je kunt ook 465 gebruiken)
Authenticatie: ja (je e-mailadres en wachtwoord)

Tip 4: weet de Antagonist Backups te vinden

Je bent lekker met je website bezig en ineens maak je een ongewenste wijziging. Een update aan je thema heeft de layout compleet veranderd of een plugin die je wilde uitproberen, schopt de boel door de war. Hoe prettig is het dat je dan naar een moment terug kunt van net voor die wijziging, naar het moment dat alles nog goed was? Nou, dat is erg prettig.

weet de Antagonist Backups te vinden

Met onze Antagonist Backups wordt er op Slim, Plus en Pro standaard om de aantal uur een backup gemaakt van jouw gehele webhostingpakket. Daar hoef je zelf niets voor in te stellen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen websites, e-mailaccounts en databases. En het mooie, het herstellen van deze data kan allemaal zonder tussenkomst van Antagonist.

Je kunt dus op ieder gewenst moment eenvoudig één van onze backups terugzetten, ook wanneer je zelf geen backup hebt gemaakt. Je vindt de ‘Antagonist Backups’-optie in DirectAdmin onder de categorie ‘Advanced Features’. In deze handleiding leggen we precies uit waar in DirectAdmin je onze backups kunt terugvinden en hoe het terugzetten in z’n werk gaat.

Tip 5: je logbestanden inzien op je hostingpakket

Wij houden uitgebreide logbestanden bij. Denk aan een logbestand waarin alle aanvragen worden bijgehouden of een logbestand waarin foutmeldingen binnen een website worden gelogd.

Wanneer gebruik je deze logbestanden? Bijvoorbeeld wanneer je website een foutmelding (500-error) toont, is het raadzaam de ‘Error Log’ te raadplegen. Hierin wordt de oorzaak van de foutmelding weergegeven, zodat daar naar kan worden gehandeld.

Om de logbestanden in te zien, ga je in DirectAdmin van je hostingpakket eerst naar ‘Site Summary / Statistics / Logs’ (onder het kopje ‘Your Account’). Vervolgens kun je in de kolom ‘Full Log’ kiezen welke logs je wilt inzien.

Benut je hostingpakket maximaal: het inzien van de logboeken van je website

Om het foutenlogboek volledig in te zien, klik je op ‘Full Error Log’. Door op ’10 lines’ of ‘100 lines’ (onder de kolom ‘Last lines in the file’) te klikken, kun je de laatste 10 of 100 regels van het foutenlogboek inzien.

Benut je hostingpakket maximaal: het inzien van het foutenlogboek

Voor het gebruikslogboek geldt hetzelfde. Door op ‘Full Usage Log’ te klikken, kun je het volledige gebruikslogboek inzien. Door op ’10 lines’ of ‘100 lines’ (onder de kolom ‘Last lines in the file’) te klikken, kun je de laatste 10 of 100 regels van het gebruikslogboek bekijken.

Tot slot

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande tips? Of weet je er zelf misschien nog een aantal? Je kunt dan natuurlijk altijd contact opnemen via support@antagonist.nl of een reactie plaatsen. We helpen je graag verder!

Wil jij ook het maximale uit je hostingpakket halen? Zoek je een pakket waar je zelf de vrijheid hebt welke PHP-versie je draait, waar je eigen resources krijgt en waar je geen omkijken hebt naar het maken van backups? Neem gerust een kijkje in onze winkel!

Bestel je webhostingpakket →

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Rechts bovenin via RSS, e-mail, het liken op Facebook, het +1’en op Google+ of het volgen op Twitter.

Deel dit blog
Erik Oldewening
Erik Oldewening

Werkzaam op de afdeling Support. Door zijn hobby en baan heeft hij veel ervaring met webhosting en daar helpt hij mensen graag bij. Haalt voldoening uit hoe Antagonist ondersteuning verleent. De klant staat echt op nummer 1!

Artikelen: 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100