De backups die wij voor je maken gaan nu nog langer terug in de tijd!

Zoals je wellicht hebt gelezen, introduceerden we gaandeweg dit jaar een heleboel nieuwe, gave features. Zo kreeg je toegang via SSH. Verhoogden we de veiligheid en betrouwbaarheid rondom jouw website(s) dankzij proactieve monitoring. Daarnaast werd ons platform stukken sneller door het gebruik van geavanceerde caching.

Antagonist Backups: nu nog langer terug in de tijd!

Ook zijn wij dit jaar backups voor je gaan maken, waardoor je eenvoudig alle data op je Slim-, Plus- en Pro-pakket eenvoudig kunt herstellen. Ook als je zelf geen backup hebt gemaakt. Op deze feature hebben we bijzonder veel positieve reacties ontvangen! Dat deed ons erg goed en was de perfectie motivatie voor een vervolg…

Daarom introduceren we vandaag deel twee van wat wij Antagonist Backups noemen. We hebben deze feature flink uitgebreid, waardoor je nu nóg verder terug kunt in de tijd.

Hoe werkt het?

Met onze Antagonist Backups wordt standaard om de paar uur een backup gemaakt van jouw gehele webhostingpakket. In iedere backup wordt onderscheid gemaakt tussen websites, e-mailboxes en databases. Het herstellen van data kan dus op zeer specifieke niveau’s gebeuren. En dat allemaal zonder tussenkomst van Antagonist, want deze backups hebben we alvast voor je in DirectAdmin gezet. Je kunt dus op ieder gewenst moment heel eenvoudig één van onze backups terugzetten. Wel zo prettig!

TIP!
In dit handige stappenplan staat precies, waar je onze backups in DirectAdmin kunt vinden en hoe het terugzetten werkt.

Hoeveel is erbij gekomen?

Onze backups gingen tot 1 dag (bij Slim), 2 dagen (bij Plus) en 3 dagen (bij Pro) terug in de tijd. Dat hebben we flink uitgebreid. Zodoende bieden we je nu de volgende backups:

 • Slim: 1 week
  • Over de laatste 24 uur, iedere 4 uur
  • 1 tot 7 dagen terug, iedere 24 uur
 • Plus: 2 weken
  • Over de laatste 24 uur, iedere 2 uur
  • 1 tot 7 dagen terug, iedere 12 uur
  • 14 dagen terug, 1 backup
 • Pro: 4 weken
  • Over de laatste 24 uur, ieder uur
  • 1 tot 7 dagen terug, iedere 4 uur
  • 2 tot 4 weken, iedere dag 1

Kijkje in de keuken

Zoals je ziet, ben je niet langer beperkt tot een aantal dagen. Je kunt nu data herstellen van véél langer terug! Een behoorlijke vooruitgang. Echter, daar moesten we wel wat voor doen. Zodoende zijn we aan de slag gegaan, allereerst met het zorgvuldig uitzoeken van wat we precies nodig hebben. Shoppen dus!

Antagonist Backups: schijven in doosEr moest flink wat ruimte bijkomen, want meer backups betekent meer opslag. Denk aan een kleine 180 terabyte aan extra opslagruimte die gecreëerd moest worden.

Antagonist Backups: schijven op tafel

Je hebt flink wat schijven nodig voor zoveel extra dataopslag (en dat weegt ook behoorlijk wat kilo’s). Eenmaal gecontroleerd, worden de schijven verscheept naar het datacenter. Daar worden ze vervolgens klaargemaakt, zodat ze in een rack gehangen kunnen worden.

Antagonist Backups: schijven in rack

Omdat je backups graag in een andere omgeving wilt opslaan – dan de oorspronkelijke data – kiezen we niet alleen voor afzonderlijke storage en eigen racks, maar tevens voor datacenter met een andere geografische ligging.

Nieuwsgierig wat er allemaal nog meer bij kwam kijken? De exacte aanpak van dit project, volgt binnenkort in een uitgebreid artikel.

Antagonist Backups: de voordelen op een rijtje

Nu je nog verder terug kunt, betekent dit dat je zelf praktisch geen omkijken meer hebt naar het maken van backups. Graag som ik een aantal belangrijke voordelen voor je op die duidelijk maken dat het hebben van deze backup-feature bijzonder prettig is:

 • Meer zekerheid! Had je eerder een Slim-pakket, was er iets fout gegaan en je kwam daar later dan een dag achter, dan moest je alsnog terugvallen op een eigen backup. Nu heb je veel meer speling tussen het moment dat er iets mis kan gaan en het moment dat je erachter komt.
 • Je bent onafhankelijker. Is er iets misgegaan, dan kun je gewoon zelf de data herstellen. Je logt simpelweg in op DirectAdmin van je pakket, gaat naar de ‘Antagonist Backups’-optie, selecteert het moment en de data die je wilt herstellen en klaar!
 • Het bespaart je tijd. Dankzij deze backup-feature hoef je niet zelf eerst bij iedere grotere wijzing zelf een backup te maken, wachten tot dat klaar is en dan pas de wijziging doorvoeren. Je kunt je focussen op wat je daadwerkelijk leuk vindt: het bouwen van websites!
 • Het bespaart je opslagruimte. Deze backups nemen namelijk geen ruimte in op je webhostingpakket, aangezien ze op een externe backup-server worden opgeslagen. Weg zijn de dagen dat je backups stiekem je opslagruimte wegvreten!

Welke backup-optie kan ik het beste gebruiken?

DirectAdmin bied je verschillende backup-opties, maar welke kun jij het beste gebruiken? Dit is afhankelijk van het type pakket dat je hebt. Graag zetten we het hieronder voor je uiteen.

Slim, Plus en Pro

Heb je een Slim-, Plus- of Pro-pakket, dan is – afhankelijk van wat jezelf prettig vindt – de ‘Antagonist Backups’-optie in principe het enige dat je nodig hebt. De backups die wij voor je maken, lopen namelijk al minimaal tot een week terug.

TIP!
Vind je het prettig om af en toe ook zelf lokaal een backup achter de hand te houden? Je kunt dan het beste via ‘Create/Restore Backups’ in DirectAdmin een backup maken. Nadat je deze backup naar je PC hebt gedownload, kun je de backup weer van je pakket verwijderen.

Het terugzetten van een data via ‘Antagonist Backups’ werkt als volgt:

 • Log in op DirectAdmin;
 • Klik op ‘Antagonist Backups’, te vinden onder de categorie ‘Advanced Features’;

Periodieke backups terugzetten: waar kan ik dit doen?

 • Selecteer de backup en de data die je wilt herstellen. Vink aan dat je het zeker weet en klik op ‘Herstel’. Je gegevens worden nu hersteld!

Periodieke backups herstellen: hoe werkt het?

Basic, Unlimited, Premium en Resellers

Bij deze pakketten ben je zelf verantwoordelijk voor het maken van backups:

 • het is mogelijk om handmatig backups van je pakket te maken via de optie ‘Create/Restore Backups’ in DirectAdmin;
 • staat je applicatie in Installatron, dan kun je er op deze manier automatische backups voor instellen;
 • specifiek voor Resellers – je kunt ook automatische backups maken van gebruikers die op het pakket zijn aangemaakt. Dit gaat via ‘Reseller Level’ > ‘Manage User Backups’, te vinden onder de categorie ‘Reseller Tools’.

Mocht je zowel via DirectAdmin als Installatron geen backup hebben gemaakt en er is iets misgegaan, dan kun je een beroep op onze premium diensten overwegen. Wij zoeken dan in onze eigen backups naar een herstelpunt voor jouw data en configuraties. De kosten voor het gebruik ervan bedragen € 49,99 excl. btw per herstel.

Tot slot

Hopelijk heeft dit artikel je inzicht gegeven in hoe enorm handig het is om terug te kunnen vallen op onze Antagonist Backups. Hoe fijn is het dat er nog een backup aanwezig is in geval er iets is misgegaan? We kunnen je verzekeren, dat is er prettig!

Ben ook jij klaar met het om moeten kijken naar het maken van backups? Of wil je van die bibberende vingers af op met moment dat je een website-update doorvoert? Twijfel niet langer!

Kies hier je webhostingpakket →

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Rechts bovenin via RSS, e-mail, het liken op Facebook, het +1’en op Google+ of het volgen op Twitter.

Deel App Tweet Mail Deel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *