We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

De backups die wij voor je maken gaan nu nog langer terug in de tijd!

Gaandeweg dit jaar introduceerden we al een heleboel nieuwe features. Zo kreeg je SSH-toegang en verhoogden we met proactieve monitoring de betrouwbaarheid rondom jouw website(s). Daarnaast werd ons platform stukken sneller door het gebruik van geavanceerde caching. Nu komt daar een verbeterslag voor onze Antagonist Backups bij!

Antagonist Backups: nu nog langer terug in de tijd!

Dit jaar zijn we proactief backups voor je gaan maken, waardoor je alle data op je webhostingpakket eenvoudig kunt herstellen. Ook als je zelf geen backup hebt. Over deze feature ontvingen we bijzonder veel positieve reacties! Voor ons was dat de perfectie motivatie voor een vervolg… Daarom introduceren we vandaag deel twee van wat wij Antagonist Backups noemen. Dankzij een flinke uitbreiding kun je nu nog verder terug in de tijd.

Hoe werkt het?

Met onze Antagonist Backups wordt standaard om de paar uur een backup gemaakt van jouw gehele pakket. In iedere backup wordt onderscheid gemaakt tussen websites, e-mailboxes en databases. Het herstellen van data kan dus op zeer specifieke niveau’s gebeuren. En dat allemaal zonder onze tussenkomst, want deze backups hebben we alvast voor je in DirectAdmin gezet. Je kunt dus op ieder gewenst moment heel eenvoudig één van onze backups terugzetten.

Stap voor stap uitgelegd!
In dit handige stappenplan staat precies waar je in DirectAdmin onze backups vindt en hoe het terugzetten werkt.

Hoeveel is erbij gekomen?

Onze backups gingen tot 1 dag (bij Slim), 2 dagen (bij Plus) en 3 dagen (bij Pro) terug in de tijd. Dat hebben we flink uitgebreid. Zodoende bieden we je nu de volgende backups.

 • Slim: 1 week
  • Over de laatste 24 uur, iedere 4 uur
  • 1 tot 7 dagen terug, iedere 24 uur
 • Plus: 2 weken
  • Over de laatste 24 uur, iedere 2 uur
  • 1 tot 7 dagen terug, iedere 12 uur
  • 14 dagen terug, 1 backup
 • Pro: 4 weken
  • Over de laatste 24 uur, ieder uur
  • 1 tot 7 dagen terug, iedere 4 uur
  • 2 tot 4 weken, iedere dag 1

Kijkje in de keuken

Zoals je ziet, ben je niet langer beperkt tot een aantal dagen. Je kunt nu data herstellen van véél langer terug! Een behoorlijke vooruitgang. Daar moesten we natuurlijk wel wat voor doen. Nadat het idee er was, zochten we allereerst uit wat we precies nodig hadden. Daarna kon het shoppen beginnen!

Antagonist Backups: schijven in doosEr moest flink wat opslagruimte bijkomen, want meer backups betekent meer opslag. Hoeveel meer precies? Nou, denk aan een kleine 180 TB extra en je zit aardig in de goede richting.

Antagonist Backups: schijven op tafel

Je hebt aardig wat schijven nodig voor zoveel extra dataopslag (en het weegt ook behoorlijk wat). Eenmaal gecontroleerd, verscheepten we de schijven naar het datacenter. Daar maakten we ze klaar om in racks opgehangen te worden.

Antagonist Backups: schijven in rack

Backups wil je graag in een andere omgeving opslaan dan de oorspronkelijke data. Daarom kozen we niet alleen voor afzonderlijke storage en eigen racks, maar tevens voor datacenter met een andere geografische ligging. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal nog meer bij kwam kijken? De exacte aanpak van dit project volgt binnenkort in een uitgebreid artikel.

Antagonist Backups: de voordelen op een rijtje

Nu je nog verder terug kunt, betekent dit dat je zelf praktisch geen omkijken meer hebt naar het maken van backups. Graag som ik een aantal belangrijke voordelen voor je op die duidelijk maken dat het hebben van deze backup-feature bijzonder prettig is.

 • Meer zekerheid! Had je eerder een Slim-pakket, was er iets fout gegaan en je kwam daar later dan een dag achter, dan moest je alsnog terugvallen op een eigen backup. Nu heb je veel meer speling tussen het moment dat er iets mis kan gaan en het moment dat je erachter komt.
 • Je bent onafhankelijker. Is er iets misgegaan, dan kun je gewoon zelf de data herstellen. Je logt simpelweg in op DirectAdmin van je pakket, gaat naar de ‘Antagonist Backups’-optie, selecteert het moment en de data die je wilt herstellen en klaar!
 • Het bespaart je tijd. Dankzij deze backup-feature hoef je niet zelf eerst bij iedere grotere wijzing zelf een backup te maken, wachten tot dat klaar is en dan pas de wijziging doorvoeren. Je kunt je focussen op wat je daadwerkelijk leuk vindt: het bouwen van websites!
 • Het bespaart je opslagruimte. Deze backups nemen namelijk geen ruimte in op je webhostingpakket, aangezien ze op een externe backup-server worden opgeslagen. Weg zijn de dagen dat je backups stiekem je opslagruimte wegvreten!

Welke backup-optie kan ik het beste gebruiken?

DirectAdmin bied je verschillende backup-opties, maar welke kun jij het beste gebruiken? Dit is afhankelijk van het type pakket dat je hebt. Graag zetten we het hieronder voor je uiteen.

Webhosting Slim, Plus en Pro

Heb je webhosting Slim, Plus of Pro, dan zijn de Antagonist Backups in principe het enige wat je nodig hebt. De backups die wij voor je maken, lopen namelijk al minimaal tot een week terug.

TIP!
Vind je het prettig om af en toe ook zelf lokaal een backup achter de hand te houden? Je kunt dan het beste via ‘Create/Restore Backups’ in DirectAdmin een backup maken. Nadat je deze backup naar je PC hebt gedownload, kun je de backup weer van je pakket verwijderen.

Het terugzetten van een data via ‘Antagonist Backups’ werkt als volgt:

 • Log in op DirectAdmin.
 • Klik op ‘Antagonist Backups’, te vinden onder ‘Advanced Features’.

Periodieke backups terugzetten: waar kan ik dit doen?

 • Selecteer de backup en de data die je wilt herstellen. Vink aan dat je het zeker weet en klik op ‘Herstel’. Je gegevens worden nu hersteld!

Periodieke backups herstellen: hoe werkt het?

Basic, Unlimited, Premium en Resellers

Bij deze pakketten ben je zelf verantwoordelijk voor het maken van backups:

 • het is mogelijk om handmatig backups van je pakket te maken via de optie ‘Create/Restore Backups’ in DirectAdmin;
 • staat je applicatie in Installatron, dan kun je er op deze manier automatische backups voor instellen;
 • specifiek voor Resellers – je kunt ook automatische backups maken van gebruikers die op het pakket zijn aangemaakt. Dit gaat via ‘Reseller Level’ > ‘Manage User Backups’, te vinden onder de categorie ‘Reseller Tools’.

Geen backup voorhanden?
Heb je zowel via DirectAdmin als Installatron geen backup gemaakt, dan kun je onze hersteldienst overwegen. Wij zoeken dan in onze eigen backups naar een herstelpunt voor jouw data en configuraties.

Veel succes

Hopelijk heeft dit artikel je inzicht gegeven in hoe enorm handig het is om terug te kunnen vallen op onze Antagonist Backups. Het is erg prettig wanneer er nog een herstelpunt is als er iets is misgegaan. Zo hoef je niet meer met bibberende vingers updates door te voeren en om te kijken naar backups maken. Wil je dat ook graag, neem dan eens een kijkje bij onze pakketten!

Kies hier je webhostingpakket →

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via FacebookTwitterInstagrame-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel dit blog
Elmar Besselink
Elmar Besselink

Elmar ondersteunt Antagonist op het gebied van marketing en communicatie. Bedenkt graag structurele verbeteringen en is geïnteresseerd in alles wat met taal en technologie te maken heeft.

Artikelen: 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100