We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Google: 55 feiten die je nog niet wist!

Google is in onze levens nagenoeg niet weg te denken. Wat begon als zoekmachine groeide uit tot één van de grootste bedrijven ter wereld. Hoe die reis precies verliep, wordt verderop in dit artikel weergegeven in een bijzonder uitgebreide infographic van Bram Schuijten. Hierin staan 55 interessante feiten over deze zoekgigant.

Google HQ

Het bedrijf Google Inc. zit achter de zoekmachine die we kennen als Google. Op 27 september ging de zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin, live. De organisatie telt op dit moment ongeveer 62.000 medewerkers. Het hoofdkantoor Googleplex is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 ging het bedrijf naar de beurs. In oktober 2015 werd Google Inc. naar aanleiding van een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Google is dus de zoekmachine van Google Inc. Hiermee kun je naar websites, documenten, informatie, etc. zoeken op het internet. De oprichters Larry Page en Sergey Brin hadden destijds twee jaar gewerkt aan een nieuwe manier voor het vinden van informatie op het internet. Na de lancering verdrong het al snel de toenmalige nummer één: AltaVista. Sindsdien is het ’s werelds populairste zoekmachine. Dat komt vooral, doordat gebruikers erg tevreden waren over de zoekresultaten en de presentatie ervan. Rustige pagina’s zonder vervelende advertenties die bij andere zoekmachines juist wel te zien waren.

Infographic met 55 interessante feiten

Sinds de start heeft Google flink uitgebreid. Het is al lang niet meer alleen de zoekmachine waarmee het begon. In de infographic hieronder vind je alle informatie over de historie en toekomst van Google, succesdiensten, de expansie door overnames en vele andere interessante feiten. Kijk mee hoe deze internetgigant vanaf 1997 tot heden de online wereld veroverde.

Google: 55 feiten die je nog niet wist!

Nieuwsgierig naar meer informatie? Lees dan bijvoorbeeld de 200 ranking factoren (feitje nummer 33) waarmee Google rekening houdt bij het plaatsen van je website in de zoekresultaten. Of waarom local SEO belangrijk kan zijn voor je onderneming. Meer informatie over de infographic: deze is gemaakt door Bram Schuijten die werkzaam is bij onder andere dr-Discount.

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Rechts bovenin via RSS, e-mail, het liken op Facebook, het +1’en op Google+ of het volgen op Twitter.

Deel dit blog
Jeroen Wolsink
Jeroen Wolsink

Jeroen ondersteunt het Antagonist-team op het gebied van marketing, communicatie en strategie. Het bedenken en uitwerken van concepten met behulp van creatieve strategieën is wat Jeroen graag doet. Marketing en communicatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Artikelen: 73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100