We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Antagonist onthult haar razendsnelle en superveilige hostingplatform

Vandaag presenteren we ons gloednieuwe hostingplatform. In een zorgvuldig uitgekiende omgeving brengen we de krachtigste hardware en modernste software samen. Een puik staaltje techniek waar we maandenlang in het diepste geheim aan hebben gewerkt. Begin juni was het moment daar: het platform ging volledig online. Spannend, want door nieuwe technologieën te combineren hebben we een unieke vorm van webhosting gecreëerd. In dit artikel gaan we dieper in op alle voordelen en waarom we juist hiervoor hebben gekozen.

Het gloednieuw platform van Antagonist: razendsnel en superveilig!

We hebben gewacht met de aankondiging, totdat we er helemaal zeker van waren dat het live net zo goed draait als onze verwachting. Al vier maanden lang houden we 24 uur per dag, 7 dagen in de week, ieder onderdeel op 897 punten per seconde nauwlettend in de gaten. Daarnaast hebben we er keihard aan gewerkt om al onze klanten over te zetten naar deze nieuwe infrastructuur!

Inmiddels is iedereen overgeplaatst en het draait als een tierelier. De resultaten zijn verbluffend: de nieuwe pakketten zijn véél sneller, downtime en overlast zijn nagenoeg verleden tijd, de veiligheid is enorm toegenomen, en nog veel meer… Daarmee leggen we de lat voor de hostingbranche een flink stuk hoger! Tijd om het hele verhaal uit de doeken te doen.

Inhoudsopgave

Wat hebben we gedaan?

Antagonist is een klantgerichte en technologiegedreven organisatie. We zijn altijd nieuwsgierig naar de mening van onze klanten en onderzoeken graag innovatieve technieken. Zo werd uit een combinatie van de allernieuwste innovaties en de feedback van klanten het idee voor een nieuw platform geboren. Eenmaal uitgekristalliseerd, zijn we in 2014 gestart met de bouw. Gaandeweg kwam deel voor deel online tot afgelopen juni, toen was het helemaal klaar.

Het gloednieuw platform van Antagonist: de servers

We hebben alles onder de motorkap vervangen. Daarmee verruilen we als eerste ter wereld shared webhosting voor containerisatie; de infrastructuur die wij gebruiken om je website te koppelen aan het internet.

Het is dankzij deze nieuwe techniek dat we nu een veel sneller en veiliger type webhosting hebben. Om optimaal van deze infrastructuur gebruik te maken, introduceren we drie nieuwe pakketten. Deze zitten boordevol nieuwe features (die we blijven toevoegen). Zo sluiten onze pakketten nog beter aan op de (toekomstige) wensen van onze doelgroep en de groeiende mogelijkheden van het internet.

Waarom nieuwe webhosting?

Antagonist werd in 2004 opgericht en sindsdien bieden we shared webhosting. Een simpel en voordelig product. Gaandeweg deden we het beter. Antagonist innoveerde en breidde haar dienstverlening uit. We haalden keer op keer meer uit onze pakketten en waren bijvoorbeeld de eerste met onbeperkte webhosting. Gaandeweg is er veel veranderd en na 11 jaar shared webhosting lijkt het einde in zicht.

Het gloednieuw platform van Antagonist: de netwerkbekabeling

In onze ogen is traditionele shared webhosting verouderd en toe aan vernieuwing. Het is goedkoop en eenvoudig, maar niet zonder risico’s. Bij shared webhosting kunnen pakketten nauwelijks van elkaar worden afgeschermd. Daarnaast wordt alle capaciteit van de server gedeeld. Daardoor kan een misdragende ‘buurman’ de snelheid, veiligheid en stabiliteit van je website in gevaar brengen. Zodoende worden er steeds meer beperkingen opgelegd. Tot voor kort was het enige betaalbare manier. Echter, het kan nu anders!

Wat heeft een website nodig?

Voor een website heb je een computer (server) nodig die altijd verbonden is met het internet. Voor iedere website één server is erg duur en kost veel onderhoud. Om het rendabel te maken, worden er meerdere websites op geplaatst. Dat gaat prima, zolang iedere website ‘normaal’ draait. Maar dat gebeurt niet altijd, waardoor er beperkingen worden opgelegd. Dat is jammer, want wat goed is voor de ene website, is nadelig voor de andere.

Het gloednieuw platform van Antagonist: het server rack

Als je serieus werk wilt maken van je website, dan is een hoge betrouwbaarheid erg prettig en vaak een vereiste. Daarnaast moet het altijd snel en veilig zijn. Een eigen (managed) VPS of dedicated server kan, maar dat is erg duur vanwege het vele maatwerk. Gelukkig kunnen we dat nu nabootsen, maar dan geautomatiseerd en op grote schaal!

Combineer het beste van beide!

Containerisatie is een nieuw en beter alternatief. Hierbij delen we een server op in kleinere stukjes. Ieder stukje − ook wel container genaamd − is als het ware een mini-server die volledig wordt afgeschermd. Hieraan wordt eigen hardware (processorkracht, werkgeheugen, etc.) toegekend. Het technisch beheer blijft eenvoudig, doordat de services en het besturingssysteem wel op de overkoepelende server draaien.

Het gloednieuw platform van Antagonist: shared webhosting vs. containerisatie

Met deze oplossing verandert er dus niets aan de gebruiksvriendelijkheid en eenvoudig die je gewend bent van shared webhosting. Toch krijg je er de kracht, snelheid en flexibiliteit van een VPS voor terug! Daarnaast kun je probleemloos opschalen als je website groeit. Je hoeft dus niet meer uit te wijken naar een duurdere oplossing, want aan je container kan gemakkelijk meer hardware worden toegekend. Hét antwoord op de vraag om het online succes van onze klanten te laten groeien!

Alle voordelen op een rijtje

 • Je pakket wordt volledig afgeschermd op de server.
 • Je krijgt eigen gegarandeerde resources, zoals CPU-cores en RAM.
 • Je bepaalt zelf hoeveel websites je wilt hosten (vanaf Plus).
 • Verzekerd van de laatste software, features en technieken.
 • Het bedieningspaneel is en blijft lekker simpel.
 • Ongelimiteerde opslagruimte en bandbreedte (100 GB opslag bij Slim).
 • Je pakket staat op een gloednieuwe server met de snelste hardware.
 • Het gehele platform doet 10 Gigabit per seconde.
 • Data worden vliegensvlug gelezen en geschreven, dankzij SSD.
 • Gegevens die je veel gebruikt cachen we in het supersnelle RAM.
 • Je kunt je eigen versie van PHP kiezen en configureren.
 • We beveiligen je proactief tegen misbruik en malware.
 • Je hebt de beschikking over herstelpunten, waarmee de laatst-werkende configuratie wordt teruggezet (vanaf Plus).
 • Je website wordt gehost op het modernste platform ter wereld!

Factoren die invloed hebben

Snelheid en performance zijn natuurlijk supergaaf. Als klant heb je daar direct profijt van, bijvoorbeeld doordat je website lekker snel laadt. Toch hebben data-integriteit en beschikbaarheid de allerhoogste prioriteit bij een goede webhost. Met ons nieuwe platform hebben we ook daar een flinke verbeterslag in gemaakt. De veiligheid en betrouwbaarheid zijn ongekend hoog, ook als het even misgaat…

Het is razendsnel, superveilig en extreem stabiel. Dat werd op 23 juni 2015 nogmaals bewezen na een volledige black-out in één van onze datacenters. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden raakte het gehele complex inclusief noodstroom volledig spanningsloos. Na 4 minuten kwam de stroom langzaamaan terug. Ons platform startte direct op en na 9 minuten was het voor 99% operationeel, zonder enig dataverlies! Antagonist was daarmee met afstand de snelst-herstellende provider. Daar doen we het voor!

Onze visie en kernwaarden

We doen het goed of we doen het niet. Hoe? Door te kiezen voor eenvoud, kwaliteit en service. Dat zijn de kernwaarden van Antagonist en daar ligt onze kracht. Van moeilijk doen, houden we niet. Alles moet vlug en vanzelf gaan. Met een product waar ons hartje sneller van gaat kloppen en een service waar ook wij blij van worden. We gaan niet voor tevreden klanten. Nee, wij willen uitzinnige klanten! Daarom bouwen we sinds de oprichting aan een bedrijf waar ook wij klant van willen zijn.

Het gloednieuw platform van Antagonist: wij gaan voor uitzinnige klanten!

We richten ons op de wensen van de klant en zien onze diensten als middel om daaraan te voldoen. Met deze visie is het product variabel. Wil je de beste dienstverlening leveren, dan moet je openstaan voor vernieuwing. Zeker in de IT-sector waar innovaties elkaar razendsnel opvolgen. Het is belangrijk om goed te luisteren naar de doelgroep en je aan te passen als de markt daarom vraagt. Doe je dat niet, dan overleef je niet.

“Survival of the fittest.” – Herbert Spencer.

Ons nieuwe platform is het antwoord op de almaar stijgende eisen vanuit de markt. Al langer zien we trends als: websites die zwaarder worden; een groei in nieuwe technieken voor webdesign; en het internet dat steeds onveiliger wordt. Als webhost moet je daarop anticiperen. We gaan voor de best mogelijke gebruikservaring en willen graag onze hoge kwaliteit en service blijven waarborgen.

“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change.” – Charles Darwin.

Een goede balans en ruimte voor de toekomst

Het perfecte webhostingpakket bestaat niet, omdat er simpelweg technische beperkingen zijn. Daarnaast is de strijd tussen prijs, kwaliteit en service. Daarin moet een goede verhouding zijn, zodat er mogelijkheden zijn voor groei. Zeker met een webhostingpakket is dat belangrijk, want nieuwe features volgen elkaar in een rap tempo op. Als webbouwer wil je immers die nieuwste technieken gebruiken en er verzekerd van zijn dat alles snel en veilig blijft.

Bij een goede hostingprovider krijgt een pakket vanzelf nieuwe features. Wie al langer klant is bij Antagonist, heeft dergelijke updates vast voorbij zien komen. Denk aan DNSSEC, de PHP-selector, het 10 Gigabit-netwerk, KernelCare, etc. Dit waren technologieën die we gaandeweg hebben geïmplementeerd om onze pakketten te innoveren. We zijn immers hongerig naar verbetering en bieden graag een prettige gebruikservaring.

Het gloednieuw platform van Antagonist: we blijven innoveren

Je zult begrijpen dat dit een constant proces is. En ons nieuwe platform is zodoende tevens een investering in de toekomst. Als pionier lopen we graag voorop en omarmen we nieuwe technieken waarmee we jouw blijvend een dienst van topkwaliteit kunnen leveren.

De kracht van Antagonist

Onze liefde voor techniek en ons streven naar eenvoud vertalen we naar automatisering en schaalbaarheid. Veel doen met weinig mensen. Daar ligt de kracht van Antagonist. Dat moet ook, want met 12 medewerkers bedienen we vele tienduizenden klanten en die verdienen allemaal de best mogelijke gebruikservaring. Vanaf het begin doen we dit al zo. Anders dan anderen werken we als een ‘lean and mean’ team. Dat gaat goed, waardoor we in eerdere jaren eindigen op diverse prestigieuze ranglijsten, zoals de Deloitte Fast50 en FD Gazellen.

Het gloednieuw platform van Antagonist: Deloitte Fast50

Dat komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Om voorop te blijven lopen, is een derde van ons team constant bezig met het verbeteren van de automatisering. Hierdoor kan de rest zich focussen op het bieden van een uitmuntende service. Het resulteert in duizenden tevreden klanten die een positieve review over Antagonist hebben geschreven. Dat vinden we supermooi, want daardoor staan we bovenaan in de Hosting Top 100 van Nederland! Juist daar moet Antagonist het van hebben: (digitale) mond-tot-mondreclame.

Dankzij het bovenstaande en de enorme daadkracht en discipline van het gehele Antagonist-team, zijn we specialist in het generaliseren. Met andere woorden: we bieden de kwaliteit en service van een maatwerkoplossing met het gebruiksgemak en de lage kosten van een massadienst. Zo verlagen we drempels als prijs en technische complexiteit, waardoor een toegankelijk product voor een grote publiek overblijft.

Voor wie zijn de nieuwe pakketten bedoeld?

Op de website van Antagonist schitteren sinds kort dus drie nieuwe pakketten. Allereerst is er het Slim-pakket, dat bedoeld is voor de starter of wie één website wil. De resources zijn hier speciaal op uitgezocht, zodat je verzekerd bent van een prettige gebruikservaring. Voor de kenners, dit pakket is vergelijkbaar met ons vorige Unlimited-pakket. Groei je door, dan kun je upgraden naar Plus.

Bij Plus krijgt je onbeperkt veel opslagruimte en dataverkeer. Je mag zoveel sites erop zetten als de resources toelaten. Als je tegen een limiet aanloopt, dan ondervindt niemand behalve jijzelf hinder. Je wordt dus niet afgesloten. Sterker nog, het stelt ons in staat om je voortijdig te waarschuwen. Je kunt dan preventief maatregelen treffen, zodat ook jij er geen hinder van ondervindt. Als het nodig is, kun je upgraden. Je krijgt dan direct meer resources.

Als derde pakket is er Pro. Dit pakket is met twee cores en 2048 MB RAM perfect voor de wat zwaardere webshops, zoals Magento. Heb je na Pro meer resources nodig of wil je meer grote sites draaien? Geen probleem, je kunt dan upgraden naar de nog grotere Pro XL-pakketten.

Het gloednieuw platform van Antagonist: onze nieuwe pakketten

Deze pakketten staan niet op de website en vind je in Mijn Antagonist. Je krijgt hierbij alle features van een Pro-pakket tot aan 8 cores en 16 GB RAM bij Pro XXXL. Daar gaat ons (technische) hartje wel wat sneller van kloppen.

Wat gebeurt er met bestaande pakketten?

Antagonist heeft flink geïnvesteerd om al deze nieuwe technologie beschikbaar te maken voor al haar klanten. Inmiddels is iedereen kosteloos overgeplaatst naar dit hypermoderne platform, want we doen het goed of we doen het niet. Gekkenwerk! Wie verhuist er nu tienduizenden klanten, terwijl de gehele infrastructuur wordt verbouwd en de ‘winkel’ gewoon open blijft? Nou, wij…

Geen zorgen! Deze enorme operatie verliep voortreffelijk. Dankzij een zorgvuldig uitgestippeld plan en onze eigen unieke migratiesoftware is iedereen vlekkeloos overgezet.

Zo profiteer je dus gratis van een snellere, veiligere en stabielere website. Verder hebben we onze oude Basic-, Unlimited- en Premium-pakketten intact gelaten. Je kunt ze dus blijven gebruiken en hoeft niet over te stappen. Wil je wel graag méér performance en alle nieuwe functionaliteiten? Als loyale klant krijg je tijdelijk 20% korting als je het oude pakket verruilt voor een nieuwe! Meer informatie hierover vind je in Mijn Antagonist. Heb je hulp nodig bij het upgraden? Check dan deze handleiding.

Hoe zit het met resellers?

Alle reseller-pakketten zijn overgezet naar het nieuwe platform, zodat ook hier continuïteit gegarandeerd kan worden. Aan het pakket zelf hebben we op dit moment niets veranderd. Toch is er één unieke feature bijgekomen.

Als je nu een nieuwe gebruiker of website aanmaakt, dan wordt deze binnen je reseller-pakket ook in een eigen container geplaatst. Deze krijgt vervolgens eigen gegarandeerde resources (CPU en RAM) toegewezen die vergelijkbaar zijn met een Slim-pakket. Zo worden ook jouw klanten netjes afgeschermd, waardoor ze geen hinder ondervinden van anderen. Ook niet als er overlast ontstaat bij een gebruiker binnen jouw reseller-pakket.

UPDATE – Voor bestaande reseller-pakketten hebben we daar tijdens de migratie, naar het nieuwe platform, al rekening mee gehouden. Om iedere gebruiker is een container geplaatst met een vergelijkbare hoeveelheid CPU en RAM van een Slim-pakket.

In 2016 gaan we zeer waarschijnlijk aan de slag met onze reseller-pakketten. Hoe we dat precies gaan vormgeven, kunnen we nu nog niet zeggen. Zodra onze plannen concreet zijn, brengen we je daar natuurlijk ruim van tevoren van op de hoogte.

De toekomst

Met ons nieuwe platform is de bakermat voor de toekomst gelegd. We staan immers aan de voet van een nieuw webhosting-tijdperk. De overstap naar containerisatie is daarin belangrijk. De nieuwe line-up biedt veel ruimte om Antagonist en haar klanten naar een hoger niveau tillen. Bij een dergelijke strategie voor de lange termijn is het belangrijk om tussendoor verbeteringen op te leveren.

Het gloednieuw platform van Antagonist: we blijvend ons stinkende best doen!

Voor velen begint het online succes met een website. Daar dragen we graag ons steentje bij. Ook als het succes doorgroeit. Aan ons om daarvoor gebruiksvriendelijke tools en features aan te bieden. We onderzoeken bijvoorbeeld of we op korte termijn SSH-toegang beschikbaar kunnen maken. Daarnaast kijken we ook of we klanten zelf de controle kunnen geven over herstelpunten. Uiteraard houdt het daar niet op. We blijven ons stinkende best doen, zoals je van Antagonist gewend bent!

Bedankt voor je tijd!

Tot zover dit uitgebreide verslag. We hopen je hiermee een duidelijk inzicht te hebben gegeven in het nieuwe platform en onze visie omtrent verbetering. Hebben we je interesse gewekt met deze nieuwe stap en ben je nieuwsgierig naar de nieuwe line-up?

Bekijk hostingpakketten →

Natuurlijk geldt ook hier dat we jouw mening belangrijk vinden! Tips of feedback zijn altijd welkom en kun je kwijt via support@antagonist.nl. We denken graag samen met je verder!

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Rechts bovenin via RSS, e-mail, het liken op Facebook, het +1’en op Google+ of het volgen op Twitter.

Deel dit blog
Jeroen Wolsink
Jeroen Wolsink

Jeroen ondersteunt het Antagonist-team op het gebied van marketing, communicatie en strategie. Het bedenken en uitwerken van concepten met behulp van creatieve strategieën is wat Jeroen graag doet. Marketing en communicatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Artikelen: 73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100