We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Nieuw: gebruikersbeheer voor online opslag!

Onlangs lanceerden we online opslag als nieuwe dienst. Daar bewaar je veilig al je bestanden AVG-proof op servers in Nederland. De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan optimalisaties en nieuwe features. Die zijn mede op basis van jullie feedback tot stand gekomen. Zo stonden gebruikersbeheer en extra ruime pakketopties op het wensenlijstje van ons allebei. Maar er is meer… Bekijk wat er aan je opslag is toegevoegd!

Nieuw: gebruikersbeheer voor online opslag!

Gebruikersbeheer om opslag te delen

Vanaf nu kun je gebruikers aanmaken binnen je online opslag. Dit was een veelgehoorde wens. Je deelt zo eenvoudig vakantiefoto’s met vrienden of werkt gemakkelijk samen met collega’s via gedeelde mappen. Per pakket verschilt hoeveel gebruikers je kunt hebben. Op Small is dat bijvoorbeeld 2, waardoor het perfect is voor jezelf een ander. Voor Medium geldt maximaal 5 gebruikers en voor Large is dat 10. Dat maakt die pakketopties interessant voor onder andere families, teams en kleine ondernemingen.

Gebruikersbeheer voor online opslag.

Het beheren van gebruikers regel je in een paar klikken via Mijn Antagonist. Voor elke gebruiker stel je een naam, gebruikersnaam en wachtwoord in. Met die gegevens kan een ander dan inloggen op het pakket. Mocht een gebruiker het wachtwoord vergeten, dan vraag je eenvoudig een nieuwe aan. Bovendien kun je per gebruiker een quotum instellen voor de opslagruimte. Zo behoud je als beheerder de controle en kun jij je online opslag naar wens verdelen. 

Online opslag: een gebruiker toevoegen.

Extra ruime pakketopties erbij

Online opslag moet met je kunnen meegroeien. Daarom introduceren we een tweetal nieuwe pakketopties waarnaar je kunt upgraden: XL en XXL. Bij XL heb je 2 TB opslagruimte voor € 19,99 per maand en kun je tot 20 gebruikers aanmaken. Bij XXL heb je 4 TB en tot 40 gebruikers voor € 39,99 per maand. Deze opties zijn zeer geschikt als je cloudopslag nodig hebt voor grotere teams en organisaties. Zo kun je elke medewerker bijvoorbeeld 100 GB toekennen.

Begin met online opslag

Bewaar al je foto’s, video’s, documenten en backups veilig in de cloud. Met de Nextcloud app houd je overal alles moeiteloos in sync.

Ontdek de mogelijkheden →

Snelle voorvertoning van bestanden

Bepaalde bestandsformaten wil je rechtstreeks vanuit de online omgeving kunnen bekijken. Ga je iets delen met een ander, dan is het immers wel zo prettig dat je het juiste bestand te pakken hebt. Daarom zijn foto’s, video’s en pdf-documenten allemaal met één druk op de knop te bezichtigen. Zo hoef je die niet eerst naar je computer te downloaden en bespaar je tijd.

Online opslag: voorvertoningen van bestanden.

Gemakkelijk bestanden herstellen

Verwijder je per ongeluk een afbeelding, document of map, dan wil je die eenvoudig kunnen terughalen. Aangezien we allemaal wel eens een foutje maken, is dat nu mogelijk. In de prullenbak vind je de door jou verwijderde bestanden van de afgelopen 30 dagen en kun je ze gemakkelijk terugzetten. Zo wordt de kans dat je belangrijke data verliest een stuk kleiner.

Online opslag: makkelijk verwijderde bestanden herstellen.

What’s next?

Ook onder de motorkap blijven we flink verder sleutelen. Zo treffen we de benodigde voorbereidingen om Nextcloud te updaten – het onderliggende platform waar je pakket op draait. Versie 21 van deze prettige software brengt performance- en stabiliteitsverbeteringen met zich mee, met name doordat de achterkant is herschreven in het extreem snelle Rust. Dat maakt het bladeren door je bestanden nóg sneller. Iets om naar uit te kijken dus!

Online opslag: updaten Nextcloud 21.

Bedankt voor je feedback!

Tijdens de ontwikkeling van een product luisteren we graag naar wat jij als klant graag wil. Graag bedanken we dan ook iedereen voor de vele positieve reacties en de nuttige verbeterpunten die zijn doorgegeven. Heb je zelf vragen, mis je nog iets of wil je feedback doorgeven, laat het dan vooral weten. Ik wens je in elk geval veel plezier met onze online opslag!

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel dit blog
Mark Boom
Mark Boom

Mark is ontwikkelaar bij Antagonist. Hij heeft een enorme passie voor alles wat met programmeren te maken heeft. Leergierig, oog voor detail en gaat geen uitdaging uit de weg.

Artikelen: 8

10 reacties

 1. Zag inderdaad (nog voor de blog post had gezien) bij de mijn omgeving dat ik users kon aanmaken (niet dat ik het ga gebruiken). Ik dacht Hey ze hebben toch naar een ‘groot’ verzoek/wens van de klanten geluisterd. Netjes!

 2. Mooi dat het nu mogelijk is om ruimte met meerdere gebruikers te delen! Veel makkelijker om nu de ruimte te delen met vrienden, familie of collega’s.

  Is het ook mogelijk om per gebruiker te vereisen dat deze 2FA instelt?

  • Bedankt voor je reactie, Sander! Klopt, dit maakt ruimte delen inderdaad flink gemakkelijker. Wat betreft je vraag, momenteel niet. Je moet iemand aan wie je inloggegevens verstrekt dus vragen om 2FA aan te zetten. We zouden de status (2FA aan of uit) wel kunnen tonen in het gebruikersbeheervenster in Mijn Antagonist.

   • De status 2FA aan of uit zou in dit geval een goede oplossing zijn. En als die status goed zichtbaar is zorgt het er wellicht ook voor dat beheerders de gebruikers makkelijker kunnen motiveren om 2FA aan te zetten.

    Wat gebeurd er als iemand de 2FA sleutel is vergeten? Kan de beheerder dan 2FA resetten?

    • Momenteel vereist dat contact met Support. Als beheerder 2FA kunnen herstellen voor gebruikers, is iets wat we willen onderzoeken. Dat het veilig blijft, is daarin de belangrijkste afweging. Verder hebben we het weergeven van de 2FA-status genoteerd als toekomstige verbetering 🙂

 3. Wat ik me afvraag hierbij: als je een map deelt met een andere gebruiker, heeft die gebruiker dan ook toegang tot de map in de Verkenner van zijn pc (via de desktop client van Nextcloud) of alleen via de webomgeving?

  • Bedankt voor je vraag, Dennis! Als gebruiker A een map aanmaakt en deelt met gebruiker B, dan kunnen beide gebruikers die map zien. Zowel in de webomgeving als in de Verkenner (via de desktop client van Nextcloud).

 4. Hallo Mark,
  Ik ben bezig Nextcloud van Antagonist te verkennen om het later in mijn organisatie te kunnen gebruiken. Ik heb de light versie (250gB) en heb dus nu nog twee gebruikers. Kan ik een tweede gebruiker op mijn computer aanmaken? Hoe kan die zich dan aanmelden, of heb ik een andere computer nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100