We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Fase 3: het verplaatsen van servers

Dit is de vierde blogpost in een reeks die beschrijft hoe wij uitbreiden naar een tweede datacenter. Het doel is om je een zo goed mogelijke kijk te geven op hoe wij deze complexe werkzaamheden uitvoeren. Vragen en feedback zijn van harte welkom!

Deze week ronden we de laatste fase af van onze uitbreiding naar datacenter HNG1. In de nacht van 14 op 15 september verhuizen we server 69 en hoger naar hun nieuwe onderkomen. Het gaat om een flinke klus, waarvan de planning van minuut tot minuut uitgestippeld is. Wist je bijvoorbeeld dat we de servers voor ongeveer 10 minuten stil moeten laten staan nadat we ze uitschakelen? Als we die stap overslaan, lopen we onder andere het risico dat de harde schijven defect raken tijdens het transport. Het idee is natuurlijk om alle servers zo snel en veilig mogelijk te verhuizen.

De voorbereiding
Om de servers zo snel mogelijk te kunnen verhuizen hebben we ervoor gekozen om de nieuwe racks in HNG1 al helemaal voor te bekabelen. Ook hangen de sliding rails er al in. Dat betekent dat we in ENS1 alleen maar de kabels af hoeven te koppelen, de servers uit het rack kunnen schuiven en ze vervolgens naar HNG1 kunnen brengen. Eenmaal aangekomen in HNG1 kunnen we de servers er in één keer weer inschuiven en de nieuwe kabels eraan koppelen. Om de downtime per server zo laag mogelijk te houden, zullen we de servers in relatief kleine batches verhuizen. Op die manier verliezen we niet al te veel tijd aan het verwijderen en opnieuw plaatsen van de servers.

Strak voor elkaar
Zoals je weet houden we bij Antagonist niet van afgeraffeld werk. Helaas kunnen we niet goed op een foto laten zien hoe mooi alles voorbereid is voor de aanstaande verhuizing, maar we kunnen je middels een foto wel een indruk geven van een aantal nieuwe servers die reeds in Hengelo draaien:

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien zag je het al op de linker foto; zelfs ieder stopcontact is individueel gezekerd! Dat voorkomt dat kortsluiting bij één van de servers tot gevolg kan hebben dat hij een heel rack met zich meetrekt.

Met deze blogpost zijn we aan het einde gekomen van de reeks over het uitbreiden naar een tweede datacenter. We hopen dat het een interessant kijkje gegeven heeft in de keuken van Antagonist.

Deel dit blog
Wouter de Vries
Wouter de Vries

Wouter de Vries richtte in 2004 Antagonist op, de tegenspeler op de hostingmarkt. Het bedrijf staat voor eenvoud, transparantie en uitstekende klantenservice. Inmiddels heeft Antagonist meer dan 70.000 tevreden klanten mogen bedienen.

Artikelen: 33

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100