We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Ewoud, onze nieuwe aanwinst voor development

EwoudIk ben nieuw, wie ben jij? Een uitspraak van een collega bij mijn eerste werkgever die is blijven hangen. Sinds 1 juni is die uitspraak weer bijzonder relevant, dus wie ben ik? Mijn naam is Ewoud Kohl van Wijngaarden en ben alweer bijna een maand werkzaam als ontwikkelaar bij Antagonist.

Als ontwikkelaar ligt mijn interesse in automatisering. Dat zie ik in mijn werk, maar ook als consument wil ik zelfstandig zoveel mogelijk kunnen regelen. Weinig mensen willen nog bellen of e-mailen om een domeinnaam te kunnen bestellen, wat voor mij een essentieel deel van het internet is. Die interesse wordt binnen Antagonist gedeeld en samen met een gezellig team was het geen moeilijke keuze.

Wat is automatisering dan? Iedereen heeft wel taken die altijd volgens een vast stappenplan worden uitgevoerd. Als je iedere stap kunt vertalen in iets dat de computer snapt en zelfstandig kan uitvoeren, dan hoef je zelf alleen nog maar de computer te vertellen de stappen uit te voeren en scheelt het je weer tijd. Samenvattend, hard werken om niet te hoeven werken.

Naast automatisering, dat eigenlijk bestaand werk verbeteren is, werkt een ontwikkelaar vaak ook aan nieuwe mogelijkheden. Zo kun je je voorstellen dat ooit iemand begonnen is met domeinnamen registreren. De komende maanden worden de concretere zaken waarmee ik aan de slag ga aangekondigd, maar tot die tijd een spannend muziekje.

Tot slot is er nog de laatste categorie: de bugs, oftewel fouten. In een ideale wereld zouden ze niet bestaan, maar in de praktijk bestaan ze helaas wel. Soms kun je er ook zelf niet veel aan doen. Bijvoorbeeld als er een nieuwe telefoon uitkomt waarop de pagina er niet goed uit ziet. Helaas kunnen bugs heel subtiel zijn en alleen in sommige omstandigheden optreden, zoals alleen op een schrikkeldag waardoor het jaren kan duren voordat je er last van hebt. Dat maakt bugs de meest vervelende categorie, voor gebruikers en ontwikkelaars.

Kortom, ik ben een nieuwe ontwikkelaar en zal vooral achter de schermen werken om de klantervaring van Antagonist nog beter te maken en ik heb er zin in!

“Het valt misschien op dat er geen foto bij staat. De reden daarachter is simpelweg privacy. Nou weet ik dat er foto’s van mij online te vinden zijn, maar ik probeer het tot een minimum te beperken en SEO-onvriendelijk te houden.”, aldus Ewoud. Uiteraard respecteren wij dat, zodoende een avatar van GitHub.

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Rechts bovenin via RSS, e-mail, het liken van onze Facebook-pagina of het volgen op Twitter.

Deel dit blog
Ewoud Kohl van Wijngaarden
Ewoud Kohl van Wijngaarden

Ewoud versterkt sinds 2014 het development-team. Naast ontwikkelen is systeembeheren ook een iets te serieuze hobby geworden. Je mag Ewoud dus gerust als techneut omschrijven, mede door zijn passie open source.

Artikelen: 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100