We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Automatische dark mode voor de webmail!

Sinds kort heeft onze webmail een automatische dark mode. Afhankelijk van je systeemvoorkeuren krijg je daardoor een licht of donker thema. Je wordt zo niet verblind met witte schermen als je ’s avonds even snel je mail wilt checken. Ontdek hoe dit eruit ziet en wat je nog meer kunt met de webmail van Antagonist!

Automatische dark mode voor de webmail!

Automatische dark mode

Bij veel moderne besturingssystemen kies je vaak of je een voorkeur hebt voor een lichte of donkere weergave. Browsers, programma’s en apps kunnen op basis van die instelling je dan automatisch het gewenste thema voorschotelen. Bijvoorbeeld ons beheerpaneel Mijn Antagonist hield daar al rekening mee. Nu is onze webmail aan de beurt.

Dark mode voor de webmail van Antagonist.

Overigens kun je binnen de webmail op ieder moment van weergave wisselen. Krijg je vanwege je systeeminstelling vanzelf een donkere weergave, maar wil je liever een lichte? Klik dan links in het zijmenu op ‘Light mode’ en je schakelt meteen over.

Light mode voor de webmail van Antagonist.

Ander thema kiezen

Naast een donkere of lichte weergave kun je binnen de webmail uit een aantal thema’s kiezen. Zo bepaal je zelf welke jij het fijnst vindt werken. Wil je graag van thema wisselen, bezoek dan eerst onze webmail via je favoriete browser. Nadat je met je e-mailacount hebt ingelogd, volg je de stappen hieronder.

Het thema aanpassen in de webmail van Antagonist.
 1. Klik links in het zijmenu op Instellingen.
 2. Klik daarna op Gebruikersinterface.
 3. Kies onder Interfacestijl een ander thema, zoals Elastic.
 4. Klik op Opslaan om naar het gekozen thema over te schakelen.

Subadressen en mailfilters

Mailfilters en subadressen zijn nuttig om meer grip te houden op je inbox. Een subadres kun je zien als een uitbreiding op je e-mailadres. Achter je adres en voor het apenstaartje zet je een plusteken en een term. Is je e-mailadres jan@jansen.nl, dan is bijvoorbeeld jan+netflix@jansen.nl een subadres. De term achter het plusteken kan zijn wat je wilt, zoals de naam van een dienst waar je een account voor maakt. In tegenstelling tot het e-mailaccount zelf, hoef je een subadres niet expliciet ergens aan te maken. E-mail die er naartoe wordt gestuurd, komt gewoon in je inbox terecht. Door het instellen van mailfilters kun je vervolgens e-mail van je subadres automatisch sorteren in mappen.

Beginnen met Email Only

Antagonist heeft een pakket voor alleen e-mail. Perfect voor als je jouw domein wilt gebruiken voor professionele e-mailadressen!

E-mailpakket bekijken →

Liever een mailprogramma gebruiken?

Het voordeel van de webmail is dat je geen extra programma nodig hebt. Je bezoekt het via de browser en bekijkt daar je e-mail. Een app op je mobiel heeft echter ook zijn voordelen. E-mailaccounts op je hostingpakket kun je daarom instellen in een app zoals Outlook of Gmail. Voor de meest populaire e-mailprogramma’s hebben we een handleiding over hoe je een account instelt. We adviseren je om dan de aanbevolen instellingen hieronder te gebruiken – ongeacht het mailprogramma dat je hebt.

Inkomende server

 • Servertype: IMAP
 • Inkomende server: mail.antagonist.nl
 • SSL: Ja
 • Poort: 993

Uitgaande server

 • Uitgaande server: mail.antagonist.nl
 • SSL: Ja
 • Poort: 465
 • Authenticatie: Ja

Veel mailplezier!

We zoeken altijd naar de best mogelijke gebruikerservaring. Daarom voeren we continu verbeteringen door, zowel groot als klein. Zo versnelden we onlangs de webmail met een aantal slimme prestatieverbeteringen. Ook maakten we twee-factor-authenticatie (2FA) voor de webmail mogelijk. Heb je vragen of feedback over e-mail bij Antagonist, laat het ons dan gerust weten! Onze helpdesk helpt je graag verder.

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, X, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel dit blog
Antagonist
Antagonist

De vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites. Eenvoud, kwaliteit en service. Complete webhosting, waarin je alles vindt voor de start van jouw online succes!

Artikelen: 55

2 reacties

 1. De laatste tijd maak ik in andere apps steeds vaker gebruik van dark mode. Erg fijn dat dit nu ook beschikbaar is voor de webmail.

  Heb je vragen of feedback over e-mail bij Antagonist, laat het ons dan gerust weten!

  In de 14 jaar dat ik klant ben van Antagonist is de webmail steeds verder verbeterd. Ook ben ik zeer tevreden over de hosting. Die is echt super snel i.c.m. Redis. De support geeft meestal uitgebreid antwoord als ik een vraag heb. Dus ik ben voor het grote deel zeer tevreden.

  Omdat Google op 1 juli stopt met het legacy G Suite pakket zit ik met 10 e-mailaccounts van familie die ik graag zou willen overzetten.

  Vanwege veiligheid hebben we altijd 2FA aangezet. En ook belangrijk: toegang via IMAP en POP is niet mogelijk.

  Heel graag zou ik met deze e-mailaccounts overstappen naar Antagonist. Alleen er is nu een optie die mist. En dat is de optie om toegang via IMAP en POP uit te kunnen zetten.

  Begin 2021 heeft Antagonist al een goede eerste stap gezet door 2FA voor webmail toe te voegen.

  De tweede stap is een optie om toegang via IMAP en POP uit te kunnen zetten. Voor wie dat wil. Die optie is er nu niet.

  Het zou zo fijn zijn als ik ook met e-mail kan overstappen naar Antagonist. Webmail van Antagonist is de laatste tijd enorm verbeterd, dus toegang voor externe mailprogramma’s is niet nodig voor mij en familie.

  Bij een collega-bedrijf dat ook gebruik maakt van Roundcube is dit al mogelijk. Kijk hier maar eens ter inspiratie. Het is dus technisch mogelijk.

  Kan de optie om toegang via IMAP en POP uit te zetten alsjeblieft dit jaar nog beschikbaar worden gemaakt?

  • Hi Sander, allereerst heel fijn om te lezen dat je al veertien jaar naar tevredenheid klant bent bij ons. Ook goed om te zien dat je Redis gebruikt. Dat kan websites inderdaad flink versnellen.

   Wat betreft je vraag, dat hebben we weleens eerder bekeken. Wanneer je enkel de webmail gebruikt, begrijpen we de wens om andere opties dicht te zetten. Echter, de webmail vereist een IMAP-verbinding. Zou je IMAP uitschakelen, dan kun je ook niet meer bij de webmail.

   Er zijn momenteel geen plannen om daar een technisch alternatief voor te ontwikkelen en implementeren. Dat iets bij een andere partij bestaat, betekent helaas niet dat het een kwestie van overnemen is. Ieder platform zit immers anders in elkaar. Zoiets vereist onderzoek, programmeerwerk en -tijd. Gezien dat er niet onbeperkt is, moeten we belangen afwegen en zorgvuldig keuzes maken.

   Een alternatief zou zijn om op een eigen VPS een Roundcube-installatie te draaien. Je hebt dan zelf volledig in hand hoe je het inricht en wat je blokkeert. Dat is echter wel iets wat je buiten Antagonist om zou moeten opzetten.

   Hopelijk geeft dit iets meer inzicht. We kunnen dus niet garanderen dat de functionaliteit die jij zoekt dit jaar nog beschikbaar wordt gemaakt. Wellicht verandert er op dit vlak wat in de toekomst, maar dit is de huidige stand van zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100