We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Van een blog beginnen tot het laten groeien!

Marleen en Jonna lanceerden hun blog Burgertrutjes.nl in de zomer van 2016. Dit begon als hobby, maar al gauw stegen de bezoekersaantallen. Nu hebben ze een goed gelezen blog met maandelijks zo’n 40.000 unieke bezoekers die op zoek zijn naar lekkere gerechten en beautytips. Je blogt natuurlijk vooral, omdat je het erg leuk vindt om te schrijven. Toch is het stiekem ook mooi als veel mensen je artikelen dan gaan lezen en het wat oplevert. We vroegen ze daarom naar hun geheime recept…

Van een blog beginnen tot het laten groeien!

Een blog beginnen met WordPress, is zo gepiept. Het daarna succesvol laten groeien, is de volgende uitdaging. Hoe vliegen jullie dat aan?

De laatste tijd groeien we hard en daar zijn we best trots op! We zijn eigenlijk altijd dicht bij onszelf gebleven. Het is ook belangrijk dat je lezer je gelooft. Leuk, zo’n artikel over voedingssupplementen, maar wij eten graag (en veel) en zijn verslaafd aan koolhydraten. Is totaal niet geloofwaardig. Met zo’n opdracht gaan we daarom niét in zee. De recepten op onze website zijn dus een stuk toegankelijker.”

Als je serieus wat wilt met je blog, kun je dat er dan gewoon bij doen of moet je er flink wat tijd en moeite in steken?

“Bloggen klinkt leuk en makkelijk en dat is het ook; als je er niet per se mee wil groeien. Dat is natuurlijk ook helemaal prima, want je moet het in eerste instantie gewoon hartstikke leuk vinden. Maar als je er wél wil mee groeien, dan zul je er in moeten investeren. En dan met name tijd en moeite. Op regelmatige basis. Als je dit niet ziet zitten, kunnen we je op een briefje geven dat die groei niets gaat worden. Plaats je niet regelmatig, dan ben je zó weer vergeten. Al is je content nog zo goed.”

Als je een eigen website en domeinnaam wilt, dan moet je op zoek naar hosting. Wat zijn jullie ervaringen op dat gebied en hoe kwamen jullie uit bij Antagonist?

“Zeker! Een website met eigen domeinnaam en bijbehorende e-mailadressen staat natuurlijk een stuk professioneler dan een Hotmail- of Gmail-adres. Het loont zeker om te investeren in goede hosting en om even uit te zoeken of een partij bij je past. In eerste instantie zaten we bij een ander hostingbedrijf. Toen onze website begon te groeien, crashte deze ineens. In plaats van goed geholpen te worden, kregen we te maken met chatbots en standaard antwoorden. Op aanraden van een vriendin zijn we toen direct overgestapt naar Antagonist. Gelukkig is het daar wel anders. Als je ergens een probleem mee hebt, krijg je binnen mum van tijd een superuitgebreid antwoord van de servicedesk.”

Om je website te laten groeien, moet je ook worden geveonden in de zoekmachines. Besteden jullie voor Burgertrutjes.nl veel aandacht aan SEO (Search Engine Optimization) en hebben jullie tips?

“SEO is inderdaad erg belangrijk en vergroot onze vindbaarheid in Google. We gebruiken een aantal goede SEO-tools (Yoast Premium en Mangools) om onze zoekposities te verbeteren. We zijn hier pas sinds kort echt op gaan focussen, maar de resultaten zijn vanaf november al verdubbeld. Dit kost ons geld, maar uiteindelijk betaalt het zich dubbel en dwars terug! Hoe goed je gevonden wordt, hangt af van een aantal factoren (te veel om hier even snel op te sommen). Op Youtube staan ontzettend veel filmpjes en tutorials over SEO en over hoe je deze verbetert. Zeker het kijken waard!” 

Tegenwoordig kun je online over ieder onderwerp wel een blog vinden. Hoe blijf je onderscheidend en is er iets wat jullie graag aan beginnende bloggers willen meegeven?

“Veel bedrijven willen maar al te graag gebruikmaken van bloggers en influencers. Dat gaat tegenwoordig sneller. Het is voor de linkbuilding van bedrijven goed én de reclame is een ‘persoonlijk verhaal’. Dus ben je echt van plan om je blog serieus te nemen? Handel daar naar! Onze laatste en belangrijkste tip: blijf plezier houden in het bloggen. Ben je de motivatie even kwijt, ga het dan niet forceren. Het is niet eenvoudig om elke keer weer met nieuwe inspiratie te komen. Wees dus niet te hard voor jezelf en schrijf alleen maar over dingen die je blij maken!”

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, X, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel dit blog
Antagonist
Antagonist

De vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites. Eenvoud, kwaliteit en service. Complete webhosting, waarin je alles vindt voor de start van jouw online succes!

Artikelen: 52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100