We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Awesome klanten + Antagonist = winnen RegiStar Awards!

Onlangs werden we aangenaam verrast. Van alle honderden providers in Nederland was Antagonist één van de drie kanshebbers voor de RegiStar Awards. Onze trouwe klanten en een aantal branchegenoten hadden Antagonist spontaan aangedragen! Hartstikke mooi natuurlijk en superspannend, maar na zo’n prachtige nominatie wil je uiteraard ook winnen! Echter, onze concurrentie was niet de minste. Maar het is gelukt, want – opnieuw dankzij jullie (awesome klanten) – hebben we deze prachtige publieksprijs gewonnen!

Antagonist wint RegiStar Awards

Even officieel: afgelopen donderdag, 1 juni 2017, won hostingprovider Antagonist uit Enschede de prestigieuze RegiStar Awards. Zoals gezegd, van alle honderden hostingproviders in Nederland was Antagonist, samen met TransIP en Oxxa, één van de drie genomineerden in de categorie .NL-registrar. Twee weken geleden werden de nominaties bekendgemaakt. Vervolgens kreeg het publiek de kans om op hun favoriet te stemmen. Op basis daarvan, en de beoordeling van een vakjury, is Antagonist verkozen tot winnaar van deze jaarlijkse publieksprijs.

Aangename verrassing

De nominatie kwam voor ons als een verrassing, zoals Wouter (oprichter van Antagonist) in een eerste reactie zei: “De Nederlandse hostingbranche kent vele registrars. Om dan te eindigen bij de eerste drie is fantastisch!”. Wij denken dat het te maken heeft met de introductie van gratis SSL. Zoals je weet, voorziet Antagonist sinds april iedereen kosteloos en automatisch van HTTPS en HTTP/2. Door in te zetten op online veiligheid en privacy, en zodoende verbindingen standaard te beveiligen, willen we graag een nieuwe norm zetten in de hostingbranche.

Antagonist wint RegiStar Awards: inzet online privacy en veiligheid beloond

En dat is op zich geen verkeerde gedachte, want ons leven verweeft zich steeds verder met het internet. Denk aan de online aankopen die we doen, de belastingaangiftes die we invullen, de foto’s die we verzenden en alle persoonsgegevens die we her en der achterlaten. Het is dan prettig om erop te kunnen vertrouwen dat webverkeer standaard is afgeschermd en dat jouw gegevens niet zomaar in handen kunnen vallen van kwaadwillenden.

Gezien de duizenden positieve reacties die we van klanten hebben ontvangen, na de introductie van gratis SSL, voelen we dat wij niet de enige zijn die er zo over denken. Daarnaast werd Antagonist, tijdens de uitreiking van de RegiStar Awards, door de vakjury geprezen om haar inzet voor online privacy en veiligheid.

Meer SSL, ik denk het wel!

Al een tijdje zien we dat er een stijgende behoefte is aan een versleuteling van het webverkeer bij zowel websitebezoekers als -eigenaren. Dat komt onder andere door zoekmachine Google, die websites met SSL voorrang geeft. Bovendien tonen browsers steeds vaker en duidelijker, of een website al dan niet beveiligd is. Daarnaast zijn er dit jaar een aantal incidenten in het nieuws geweest bij belangrijke (overheids)instanties omtrent websecurity, waardoor de bewustwording onder internetbezoekers is vergroot. Zodoende is naar ons idee slechts een kwestie van tijd, voordat SSL overal de standaard wordt. Wij hebben ons in ieder geval alvast voorbereid, daarom krijg jij SSL bij Antagonist er gewoon gratis bij.

Antagonist wint RegiStar Awards: gratis SSL (HTTPS) en HTTP/2 voor iedereen!

Zoals gezegd, vinden wij SSL als standaard een goed idee. Toch is het winnen van de RegiStar Awards een belangrijke bevestiging dat wij een stap in de goede richting hebben gemaakt. Het is altijd spannend om één van de eerste te zijn. Wij vinden weliswaar dat online privacy en veiligheid gemeengoed zijn, maar wat vindt de rest? Wij zijn in ieder geval blij dat we ons steentje kunnen bijdragen. Het winnen van deze prijs is daarom opnieuw een bevestiging dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Iedereen die daaraan heeft bijgedragen, zijn we dan ook bijzonder dankbaar.

Wat zijn de RegiStar Awards?

De RegiStar Awards is een initiatief van de Vereniging van Registrars (VvR), de brancheorganisatie voor registrars waar kennis en advies samenkomen rondom het .NL-domein. Ieder jaar reiken zij een award uit aan de organisatie die het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het internet en in het bijzonder het .NL-domein.

En wat zijn al die regiwattes?

Het .NL-domein wordt beheerd door een zogeheten registry. In Nederland is dat de non-profitorganisatie SIDN, oftewel de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Sinds 1996 nemen zij de registratie en uitgifte van alle .NL-domeinnamen onder hun hoede en zorgen zij ervoor dat internetgebruikers overal en altijd bij deze .NL-domeinen terecht kunnen.

Antagonist wint RegiStar Awards: verschil Registry, Registrar en Registrant

Onder de registry zitten de registrars. Een registrar is een geaccrediteerde partij, die van SIDN het .NL-domein mag (door)verkopen. Om dit te mogen, moet de organisatie aan strenge eisen voldoen. In Nederland zijn er ongeveer 1.400 organisaties die daaraan voldoen en dus als registrar .NL-domeinnamen mogen verkopen. Antagonist is er daar ook één van. Ten slotte heb je de registrant. Hieronder valt iedereen die een domeinnaam, bij bijvoorbeeld Antagonist, heeft aanschaft. Een registrant is dus de eigenaar of houder van een domeinnaam.

Over de Vereniging van Registrars

Als brancheorganisatie voor het .NL-domein verenigt de VvR de zelfstandige Nederlandse registrars. Kennis, ervaringen en advies komen samen, dankzij de bundeling van de individuele kwaliteiten van haar leden. Zo is een unieke club van ondernemers ontstaan die met elkaar hun bevindingen delen. De VvR behartigt daarmee proactief de belangen van de aangesloten .NL-registrars, zodat zijn zich kunnen concentreren op het ondernemen.

Trots op onze klanten

De afgelopen weken hebben wij bijzonder veel plezier gehad. De wijze waarop klanten bij Antagonist, maar ook specifiek bij de nominatie en het stemmen op de RegiStar Awards, betrokken zijn, is op z’n zachtst gezegd bijzonder te noemen. Dat doet ons goed! Het maakt het werk aangenaam en motiveert om te blijven investeren in onze huidige klanten.

Tijdens de uitreiking van de RegiStar Awards kwam de betrokkenheid tussen Antagonist en haar klanten ter sprake. De hoge mate waarop, verbaasde vriend en vijand (concullega) en dat is iets waar we best een beetje trots op zijn. De telecombranche (waar ook webhosting onder valt) staat namelijk niet echt bekend om z’n hoge klanttevredenheid. Toch laten steeds meer bedrijven zien dat het ook anders kan! En dat vinden we een goede ontwikkeling.

Antagonist wint RegiStar Awards: wij hebben awesome klanten

Klanttevredenheid is de drijvende kracht achter Antagonist. Wij maken onze klanten blij. Van blije klanten worden wij blij. Als wij blij zijn, dan is dat dé motivatie om nieuwe, gave dingen te doen, zodat klanten nóg blijer worden! En zo is de cirkel rond.

Webhosting mag dan misschien niet het meest sexy product zijn dat er bestaat, toch zijn er ruim voldoende mogelijkheden om een sterke klantrelatie op te bouwen. We beloven dan ook dat we met plezier blijven luisteren naar alle tips, ideeën en feedback die we ontvangen, en er vol enthousiasme mee aan de gang gaan!

Allen nogmaals bedankt!

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Rechts bovenin via RSS, e-mail, het liken op Facebook, het +1’en op Google+ of het volgen op Twitter.

Deel dit blog
Jeroen Wolsink
Jeroen Wolsink

Jeroen ondersteunt het Antagonist-team op het gebied van marketing, communicatie en strategie. Het bedenken en uitwerken van concepten met behulp van creatieve strategieën is wat Jeroen graag doet. Marketing en communicatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Artikelen: 73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100