We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Het Antagonist Jaaroverzicht 2014 in woord en beeld en fijne feestdagen gewenst!

Het is tijd om een einde aan 2014 te breien. Het was een goed jaar. Onder de motorkap is veel verbeterd. Tevens hebben een aantal nieuwe toppers zich gaandeweg het jaar bij het Antagonist-team aangesloten. Het is mooi om te zien dat naast groei, juist ook de onderlinge band en samenwerking binnen het team flink is versterkt! En dat is goed, want met een relatief klein team, hebben we een heleboel werk verzet. Door slim en efficiënt te werken en het anders te doen dan anderen, zijn prachtige resultaten behaald. Een lijn die we in 2015 graag voortzetten.

Antagonist Jaaroverzicht 2014: fijne Kerst en een gelukkig Nieuwjaar!

Maar eerst komen de feestdagen eraan. Na al het harde werken, mogen de ninja’s van SysOps en Development zich eindelijk even ontkoppelen uit de cyber. Twee dagen laten we ze los, dan mogen ze terug naar huis om samen met de familie een hapje te eten. Waar de bikkels van Support gewoon (om de beurt) doorgaan, is het voor de rest van Antagonist tijd voor bezinning. Het moment om terug te blikken op 2014, een jaar dat is omgevlogen. Daarom presenteren we met trots het Antagonist Jaaroverzicht 2014, maar niet voordat we eerst onze klanten hebben bedankt!

Hartelijk dank!

Aan al onze klanten: dank jullie wel. Het is mede door de waardevolle feedback, de reviews en smileys dat we weten wat we moeten verbeteren. Tevens vinden we het fantastisch om te zien dat er zoveel tevreden klanten zijn, waardoor Antagonist wordt aandragen bij anderen. Dank voor het meedenken en deze grote betrokkenheid! Hiermee is nog altijd de belangrijkste kernwaarde van Antagonist in stand gehouden. We hopen dan ook dat we in 2015 de relatie, met jou als klant, verder kunnen versterken. We zijn zeer gemotiveerd om het volgend jaar nóg beter te doen!

Wat gebeurde er in 2014 bij Antagonist?

Antagonist Jaaroverzicht 2014: burgemeester Den OudstenHet begon goed. In de nieuwjaarsspeech van de burgemeester van Enschede werden we aangenaam verrast. Burgemeester Den Oudsten prees onder andere Antagonist vanwege de technologische innovatie die positief bijdraagt aan de regio Twente. En innoveren dat deden we. In 2014 hebben we keihard gewerkt aan de bouw van ons nieuwe platform. Een plan dat we vooraf zorgvuldig hebben uitgestippeld en in 2014 in gang hebben gezet.

De nieuwe toppers van Antagonist

Het uitvoeren van een zo’n groot project is erg veel werk. Daarom zijn we op zoek gegaan naar extra (super)kracht. Allereerst voor Support, de grootste afdeling binnen Antagonist. Om alle vragen van klanten snel en correct te beantwoorden, zijn er gedurende 2014 drie nieuwe medewerkers bijgekomen met ieder hun eigen specialiteit.

In januari begon Elmar, de specialist op het gebied van analyses en communicatie. Als expert op technisch gebied, kwam kort daarna Harald. Ten slotte startte in november Marieke, die naast het razendsnel oplossen van problemen ook op commerciële wijze meedenkt. Dankzij deze verschillende expertises, kunnen we op alle aspecten een juist ondersteuning bieden.

Antagonist Jaaroverzicht 2014: inwerken nieuwe collega's

Uitbreiding op Support was echter niet voldoende. Zodoende heeft ook SysOps er een ware Linux-ninja bijgekregen. Sander kwam halverwege 2014 Antagonist versterken. Tegelijkertijd kwam Ewoud, de goeroe op het gebied van code, die de Development-tak binnen Antagonist een flinke boost heeft gegeven. Hiermee hadden we alle kennis en mankracht binnengehaald voor de verdere ontwikkeling van ons nieuwe platform.

Ons nieuwe platform!

Zoals je weet lopen we als pionier in webhosting graag voorop. Daarom zijn we in 2014 gestart met de bouw van een nieuw hostingplatform. Voorafgaand moesten we eerst een plan uitstippelen. Keuzes, keuzes, keuzes in hardware en software. Wat is het beste en hoe zorgen we dat het samenwerkt? Alles voor de best mogelijke gebruikservaring. Iets waar veel onderzoek aan vooraf gaat.

Antagonist Jaaroverzicht 2014:  testing!

Omdat een dergelijk project zo ontzettend groot is, kun je het niet zomaar in één keer bouwen en erop overgaan. Daarom hebben we diverse onderdelen opgedeeld en als opzichzelfstaande projecten stapsgewijs geïmplementeerd. Je hebt het vast wel gemerkt, gedurende het jaar kwamen er telkens meer en meer nieuwe features beschikbaar.

KernelCare

Eén van de keuzes die we hebben gemaakt, is CloudLinux. De reden hiervoor is dat het een Linux-distributie betreft, die speciaal gericht is op hostingproviders. En dat is goed! Een onderdeel van CloudLinux is bijvoorbeeld KernelCare, waardoor servers real-time kunnen worden geüpdatet. Het programma voert automatisch beveiligingsupdates uit, zonder opnieuw op te starten. Dit bevrijdt systeembeheerders van het moeizame proces dat elke server opnieuw (handmatig) herstart moet worden en voorkomt downtime!

De PHP-selector

Voorheen boden we bij Antagonist de laatste stabiele versie van PHP. Echter, merkten we steeds vaker dat klanten behoefte hadden aan een ander versie. Sommige CMS’en deden het nog net even wat beter op een iets oudere versie en anderen wilden graag testen met de allernieuwste versie van PHP. Vandaar dat we de PHP-selector introduceerden, waarmee je zelf een PHP-versie kunt kiezen. Een nieuwe feature die dankzij CloudLinux ook mogelijk werd.

SNI, CageFS, the Foreman en nog veel meer

Door de introductie van SNI, Server Name Identification, is het niet langer noodzakelijk om een uniek IP-adres aan te schaffen voor bijvoorbeeld een SSL-certificaat. Dat scheelt voor de klant in aanschaf en voor ons bij het uitdelen van IP-adressen die schaarser werden.

Antagonist Jaaroverzicht 2014: beveilig je website

CageFS is een zeer belangrijk onderdeel van het nieuwe platform. Het is een gevirtualiseerd bestandssysteem dat om elk hostingpakket een eigen ‘kooi’ zet. Het draagt enorm bij aan de veiligheid en stabiliteit van het platform. Een klant ‘ziet’ geen andere klanten op de server en heeft er ook geen last van. Een grote omslag in shared webhosting. Waar het voorheen één grote slaapzaal was met gedeelde voorzieningen, heeft nu iedereen zijn eigen kamer met z’n eigen voorzieningen.

Antagonist Jaaroverzicht 2014: logo CloudLinux

Nieuwe dingen bouwen kost tijd. Zeker als je dezelfde handelingen voor honderden servers om de beurt opnieuw moet uitvoeren. De wijze van beheer is daarom enorm belangrijk. Bij Antagonist maken we onder andere gebruik van The Foreman, wat ons in staat stelt om grote hoeveelheden servers gemakkelijk te beheren. Deze tool hebben we halverwege dit jaar in gebruik genomen, om ons nieuwe platform in de juiste vorm te gieten.

Antagonist Jaaroverzicht 2014: serverconfiguraties bij Antagonist

Naast bovenstaande vernieuwingen zijn er nog tig features bijkomen, teveel om nu allemaal te noemen. Daarbij kunnen we natuurlijk niet alle geheimen van de smid verklappen. In ieder geval kun je in 2015 nog veel meer verwachten.

Ons netwerk is geüpgraded

Bij een nieuw platform hoort een nieuw netwerk. Zodoende doet ons gehele netwerk nu 10 Gigabit per seconde. Deze upgrade was nodig vanwege toekomstige groei, zodat we aan zowel bestaande als nieuwe klanten een hoge performance kunnen bieden. Dat betekent dat het gehele core-netwerk van Antagonist is geüpgraded, zowel hardware- als softwarematig.

Antagonist Jaaroverzicht 2014: het nieuwe netwerk van Antagonist!

Nieuwe router, nieuwe switches, nieuwe protocollen en nog veel meer. Maar wat betekent het voor klanten? Zoals je zult begrijpen is het netwerk één van de belangrijkste onderdelen van hosting. Het is de infrastructuur en om een optimale performance (blijvend) bieden, wil je dat deze te allen tijde up-to-date is. Het heeft alles te maken met drie van de belangrijkste peilers van Antagonist: snelheid, veiligheid en stabiliteit.

Nieuwe hardware

Om alles rondom ons nieuwe platform te faciliteren, hebben we flink wat nieuwe hardware aangeschaft. Lekker shoppen dus, met als resultaat dat onze server racks het nieuwste van het nieuwste bevatten. Alles waar het hartje van een systeembeheerder sneller van gaat kloppen. Inmiddels is dit al een tijdje up and running en het draait écht retesnel.

Antagonist Jaaroverzicht 2014:  de servers van Antagonist

Bestaande klanten willen we hiervan zo snel mogelijk laten profiteren. Zodoende zijn we sinds november in het diepste geheim bezig om klanten (kosteloos) over te zetten naar deze snellere servers, zoals een aantal wellicht al heeft gemerkt. Dit soort migraties zijn spannend en kosten veel tijd. Alles in één keer kan simpelweg niet. Vandaar dat we dit zeer zorgvuldig hebben voorbereid en stapsgewijs uitvoeren.

Antagonist introduceert SSL-certificaten

Ook in 2014 bleef de vraag naar SSL-certificaten stijgen. De hoogste tijd om deze aan ons productportfolio toe te voegen. Uiteraard kon je bij Antagonist altijd al certificaten van derden installeren, maar dat was voor velen lastig. Daarbij moesten klanten een uniek IP-adres aanschaffen. Dat zorgde voor extra kosten en meer werk. Kortom, niet ideaal.

Antagonist Jaaroverzicht 2014:  SSL bij Antagonist

Met de implementatie van SNI op onze servers, hebben we dit teniet gedaan. Het proces om SSL te activeren voor je website hebben we daarmee extreem vereenvoudigd, want we doen het goed of we doen het niet.

Tip: alle SSL-certificaten nu tot 1 januari met 30% korting! Check Mijn Antagonist voor meer informatie of te bestellen.

Nieuwe TLD’s!

SSL-certificaten zijn niet het enige dat we aan ons productportfolio hebben toegevoegd. Sinds de oprichting kon je bij Antagonist standaard de negen meest populaire domeinextensies bestellen. Echter, door ontwikkelingen in domeinwereld (de komst van honderden nieuwe gTLD’s) hebben we besloten meer aan te bieden. Zodoende kun je sinds augustus kiezen uit inmiddels meer dan 250 extensies en we zijn van plan dit in 2015 nog verder uit te breiden!

Antagonist Jaaroverzicht 2014:  nieuwe TLD's bij Antagonist

Naast de introductie van nieuwe extensies voor domeinnamen, bieden we tevens extra veiligheid voor domeinnamen. We zijn namelijk overgegaan op DNSSEC. Dit is een uitbreiding op het Domain Name System (DNS) en verhelpt een aantal kwetsbaarheden in DNS, waardoor de ‘bewegwijzering’ van het internet veiliger en vertrouwder wordt.

Feest!

Je zult het haast niet geloven, maar naast al dat vernieuwen, hadden we ook nog tijd voor een feestje! Het is belangrijk dat je als team op elkaar kunt vertrouwen en goed met elkaar overweg kunt. Helemaal als een team hard groeit. Op de werkvloer leer je natuurlijk met elkaar samen te werken, maar we vinden het bij Antagonist juist ook belangrijk om elkaar te leren kennen in een wat informelere setting.

Antagonist Jaaroverzicht 2014:  Oktoberfest

In 2014 hebben we daarom een aantal momenten in het leven geroepen, waar onder het genot van een lunch, diner of borreltje lekker konden ontspannen. Daarnaast waren er natuurlijk weer de vaste tradities: Oktoberfest en een bezoek aan de kerstmarkt. Vooral Oktoberfest ging er heftig aan toe, waardoor het zich inmiddels heeft verheven tot een onvergetelijk festijn.

Antagonist Jaaroverzicht 2014:  taart

Tevens werden we dit jaar opnieuw diverse malen aangenaam verrast, door taarten die werden bezorgd. Veelal afkomstig van tevredenen klant. Supermooi natuurlijk, nogmaals dank! Deze attenties worden door het gehele team zeer gewaardeerd. We hopen dan ook dat deze ontwikkeling doorgaat in 2015 ;-)!

Nummer 1 in de Hosting Top 100

Alsof taart van tevreden klanten nog niet genoeg is, werden we ook nog eens beloond met een eerste plek in de Hosting Top 100! Met name voor Wouter, oprichter en CEO van Antagonist, was dit een fantastisch moment. Voor hem een mooie aanleiding om een artikel te schijven over hoe het ooit allemaal begon en hoe Antagonist aan haar kernwaarden komt.

Antagonist Jaaroverzicht 2014: Antagonist nummer 1 in de Hosting Top 100

In het artikel lees je in een vogelvlucht het ontstaan van Antagonist aan de hand van de kernwaarden en basisprincipes, die ons gebracht hebben tot de nummer 1 positie van Nederland. Iets waar we in 2015 opnieuw hard ons best voor doen, want we willen de allerbeste van Nederland blijven!

Ook nog groen

Naar aanleiding van ons artikel over hoe groen hosting kan zijn, hebben we ons laten keuren en zijn we door The Green Web Foundation bestempeld als groene hoster. Je kunt je natuurlijk afvragen of hosting überhaupt wel ‘groen’ kan zijn. Het moet geen misleidende term zijn.

Antagonist Jaaroverzicht 2014: milieubewust ondernemen

Uiteraard kun je als hoster je best doen om het zo milieuvriendelijk mogelijk aan te pakken. Vandaar ons artikel. Hosting is uiteindelijk een verzameling apparaten, vaak dubbel uitgevoerd, die 24 uur per dag aanstaan om jouw website online te houden. Daar is veel energie voor nodig. Toch proberen we ons steentje bij te dragen aan een betere en duurzame wereld. Daarom kiezen we bewust, waardoor we ons groene hoster mogen noemen.

Ten slotte

Tot zover het jaar 2014 vanuit het perspectief van Antagonist. Een jaar met prachtige resultaten en veel gebeurtenissen, waarvan we enorm hebben genoten en veel hebben geleerd. Namens het gehele team van Antagonist wensen we jullie nogmaals fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2015. Tot volgend jaar, het jaar waarin we keihard ons best doen om je opnieuw te verbazen!

Vriendelijke kerstgroeten,

Antagonist Jaaroverzicht 2014: het Antagonist-team

 

 

Wouter, Erik Jan, Bart, Marjolein, Wander, Niels, Wiebe, Elmar, Harald, Sander, Ewoud, Marieke en Jeroen!

P.S. Blijf ook in 2015 op de hoogte van al het nieuws, updates, tips en trucs die verschijnen op ons blog! Volg ons rechts bovenin via RSS, e-mail, via onze Facebook-pagina, Google+ of Twitter.

Deel dit blog
Jeroen Wolsink
Jeroen Wolsink

Jeroen ondersteunt het Antagonist-team op het gebied van marketing, communicatie en strategie. Het bedenken en uitwerken van concepten met behulp van creatieve strategieën is wat Jeroen graag doet. Marketing en communicatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Artikelen: 73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100