We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Alvast Online: je website verhuizen en testen zonder downtime!

Wil je jouw website verhuizen, dan heb je natuurlijk het liefst dat je bezoekers daar niets van merken. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat je website ondanks de verhuizing online blijft? En hoe test je of je website goed werkt op de nieuwe locatie? Alvast Online helpt je daarbij!

Alvast Online: een website verhuizen en testen zonder downtime!

Verhuizen tussen twee providers is een grote stap. Je gaat immers over naar een andere partij die hoogstwaarschijnlijk een compleet andere omgeving heeft. Daarom wil je er graag zeker van zijn dat alles bij je nieuwe partij goed gaat werken.

Wat is Alvast Online?

Bij Antagonist bieden we de mogelijkheid om websites te testen, zelfs wanneer een domein nog niet actief naar ons verwijst. Je kunt de website dus in een gesloten omgeving bekijken en testen, zonder dat het daadwerkelijk al online is. Zo kun je alvast zien hoe jouw website eruit zal gaan zien en of alles naar behoren werkt. Je verzekert jezelf er dus van dat alles goed werkt, voordat je daadwerkelijk verhuist. Zo voorkom je ongewenste verrassingen!

Hoe kan ik Alvast Online gebruiken?

Stel je voor, je bent op dit moment in bezit van de domeinnaam ‘website.nl’ en hebt die ondergebracht bij een andere provider. Je hebt echter veel goeds gehoord en gelezen over Antagonist en nu wil je graag je website naar ons toe verhuizen. Hoe pak je dat aan? In grote lijnen ziet dat proces er als volgt uit.

  • Bekijk welke hostingpakketten we aanbieden en kies het pakket dat het beste bij jouw website aansluit.
  • Bestel je pakket inclusief het domein dat je wilt gaan verhuizen. Tijdens het bestelproces zal je domein als ‘Verhuisbaar’ worden aangeduid.
Alvast Online: het kiezen van de te verhuizen domeinnaam
  • Rond de bestelling af. Je hebt nu een pakket bij Antagonist aangeschaft, inclusief het domein dat je wilt gaan verhuizen.
  • Kopieer je website van je vorige provider naar ons toe. Hoe je website overzetten precies werkt, kun je hier teruglezen.
  • Test je website via Alvast Online door daar het te verhuizen domein in te voeren!

Wachten met de verhuiscode
Als je de betaling voor de order hebt voldaan, ontvang je direct een e-mail met de inloggegevens voor je pakket. Je krijgt ook een e-mail waarin om de verhuiscode wordt gevraagd. Daar hoef je nu nog niets mee te doen.

Je domein verhuizen zonder downtime

Oké, je heb via Alvast Online gecontroleerd dat alles naar behoren werkt en je wilt graag je domeinnaam verhuizen. Hoe nu verder?

Alvast Online: verhuizen zonder downtime

Stap 1: de verhuiscode opvragen

Een verhuiscode wordt ook wel een EPP-code of verhuistoken genoemd. Je hebt deze code nodig om je domein naar een andere partij te kunnen verhuizen. Je toont er feitelijk mee aan dat je de eigenaar van het domein bent, wees er dus voorzichtig mee. Veel providers bieden de mogelijkheid om de verhuiscode zelf binnen het beheerpaneel op te vragen. Kom je er niet uit, dan kun je het beste even daar informeren hoe je de verhuiscode kunt verkrijgen.

Stap 2: stuur je domein alvast onze kant op

Momenteel verwijst je domeinnaam nog naar het webhostingpakket bij de vorige partij. Je kunt er alvast voor zorgen dat het domein technisch gezien naar de website gaat verwijzen die bij ons op het pakket staat. Dat kun je doen door de nameservers van het domein naar de onderstaande nameservers van Antagonist aan te passen.

ns1.webhostingserver.nl
ns2.webhostingserver.nl
ns3.webhostingserver.nl

Veel providers bieden de optie om deze nameservers zelf aan te passen, maar zullen het op jouw op verzoek anders ook graag voor je uitvoeren. Je kunt er ook voor kiezen om de domeinnaam op basis van DNS-records door te sturen. In dat geval moet je bij de andere partij de volgende DNS-records in (laten) stellen. Vervang hier voorbeeld.nl met je eigen domein.

www.voorbeeld.nl A ons IP-adres
voorbeeld.nl A ons IP-adres
mail.voorbeeld.nl A ons IP-adres
voorbeeld.nl MX 10 mail.voorbeeld.nl

Als de nameservers of de DNS-records zijn aangepast, kan het tot zo’n vier uur duren voordat alle bezoekers bij de servers van Antagonist uitkomen. Daar merken ze trouwens niets van, tijdens deze periode van zogeheten DNS-update vertraging blijft de website zowel bij je vorige provider als bij ons werken.

Je IP-adres achterhalen
Wil je graag op basis van DNS-records je domeinnaam doorsturen? Bekijk in DirectAdmin bij ‘DNS Management’ om te zien naar welk IP-adres je moet verwijzen. Neem anders gerust contact op met Support.

Stap 3: voer de verhuiscode in

Na het afronden van de bestelling van je hostingpakket heb je van ons een e-mail ontvangen waarin om de verhuiscode van je domein werd gevraagd. In deze e-mail staat een link. Klik daarop en voer de verhuiscode in die je van je vorige provider hebt ontvangen. Door de verhuiscode in te voeren, start je de verhuisprocedure.

Stap 4: de verhuisprocedure

Hoe lang een verhuizing van een domein precies duurt, is afhankelijk van de extensie van je domeinnaam. Dat is één van de redenen om te kiezen om het domein wel alvast technisch onze kant op te verwijzen, zoals bij stap twee beschreven staat. Op die manier komt het technisch alvast bij ons uit en maak je je onafhankelijk van het administratieve gedeelte.

Internationale domeinextensies
Voor domeinen met een internationale extensie (bijvoorbeeld .com, .org, .net. en .info) geldt een wachtperiode van vijf dagen. Ook kan er nog een extra actie nodig zijn om de verhuizing af te ronden.

Stap 5: controleer of alles correct is opgezegd

Controleer nadat de domeinnaam is verhuisd of het bij de andere partij per einde contractdatum is opgezegd. Dat voorkomt de verrassing van onnodige kosten bij de vorige partij. Houd rekening met eventuele opzegtermijnen.

Hulp nodig?

Middels de bovenstaande instructies heb jij je website zonder enige downtime kunnen verhuizen. Tenminste, dat is de bedoeling! Mocht je er niet helemaal uitkomen, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Stuur gerust een e-mail naar support@antagonist.nl, waarin je beschrijft waar je precies vastloopt en welk domein je probeert te verhuizen. Wij helpen je dan graag!

Je website verhuizen zonder downtime: hulp nodig?

Wil jij je graag laten ontzorgen en de verhuizing door ons laten uitvoeren? Dat kan ook! We bieden een Verhuisservice, waarbij wij de website voor jou naar ons toe verhuizen. Zo heb jij daar geen omkijken naar!

Verhuisservice aanvragen →

P.S. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, X, Instagram, e-mail en RSS. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het achter als reactie. Vond je het artikel nuttig? Deel het dan met anderen!

Deel dit blog
Antagonist
Antagonist

De vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites. Eenvoud, kwaliteit en service. Complete webhosting, waarin je alles vindt voor de start van jouw online succes!

Artikelen: 54

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100