We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

De WordPress-handleiding voor beginners!

WordPress is één van de eenvoudigste en meestgebruikte CMS-software ter wereld voor het realiseren van een website. Het is een persoonlijk publicatieplatform gericht op webstandaarden, gebruiksgemak en eenvoud. Het grote voordeel van WordPress is dat je het geheel gratis kunt gebruiken, evenals de vele thema’s (voor het uiterlijk) en plug-ins (voor de technische toepassingen). Waar wacht je nog op? Begin je site met WordPress!

Nieuwe versie beschikbaar
WordPress nog duidelijker uitgelegd! Check het nieuwe artikel en leer hoe je gemakkelijk een eigen website met WordPress maakt.

Waarom een website met WordPress?

 • Het is gratis!WordPress: Logo pink
 • Erg gemakkelijk in gebruik
 • Er zijn veel gratis thema’s en plug-ins
 • Je website is goed vindbaar voor Google
 • Het meestgebruikte platform ter wereld
 • Er komen regelmatig verbeteringen

WordPress handleiding voor beginners en gevorderden!

Een website bouwen met WordPress is ideaal voor zowel beginners als gevorderden. De technische mogelijkheden lopen uiteen van simpel tot zeer uitgebreid. Het is geschikt voor bijvoorbeeld een online portfolio of een weblog. Is WordPress nieuw voor je? Dan is dit artikel perfect om als handleiding te gebruiken. Volg het hieronder beschreven stappenplan en je hebt binnen enkele minuten je eigen website online! Het is erg gemakkelijk en zo gebeurd.

Klik en bestel →

WordPress-hosting bij Antagonist

De hosting die Antagonist aanbiedt is uitermate geschikt voor WordPress. Naast de gebruikelijke benodigdheden die je krijgt voor het hosten van een website, kun je WordPress letterlijk met één druk op de knop installeren met de handige installatiesoftware Installatron. Daarnaast biedt Antagonist een wijd scala aan tips, trucs, WordPress-handleidingen en gratis extra’s om van je website een succes te maken.

De voordelen van WordPress bij Antagonist

 • Jij houdt de controle, want je hebt jouw website in eigen beheer
 • Supersnelle laadtijden, dankzij de nieuwste servers
 • Betrouwbaar, ons gehele platform is ‘high available’
 • Beveiligingslekken worden automatisch gedetecteerd en gerepareerd
 • Geen vervelende reclame of pop-ups, zoals bij gratis hosting
 • Razendsnelle en excellente ondersteuning

WordPress: Het viltje van AntagonistKortom, genoeg redenen te bedenken die meehelpen om jouw website een succes te maken. Maar nu is het tijd om aan de slag te gaan en WordPress te installeren. Volg de vier stappen die hieronder zijn beschreven en je hebt je website in een handomdraai up-and-running!

Stap 1: Alles-in-1 Webhosting

Voordat je WordPress kunt installeren heb je een webhostingpakket nodig. Heb je al een webhostingpakket? Dan kun je deze stap overslaan. Zo niet, dan biedt Alles-in-1 Webhosting van Antagonist alles wat je nodig hebt. Het Basic-pakket biedt je 3 GB webruimte, 60 GB dataverkeer, e-mailadressen en een eigen domeinnaam vanaf slechts € 2,50 per maand.

Heb je geen zin om na te denken over limieten? Of ben je van plan om een (grote) website op te zetten, die je ongestoord wil laten groeien? Dan is het Unlimited-pakket wellicht een betere keuze waar webruimte, dataverkeer en e-mailadressen onbeperkt zijn! Het Unlimited-pakket heb je al vanaf € 4,95 per maand en komt natuurlijk ook met een gratis domeinnaam.

WordPress: Webhostingpakketten van Antagonist

Kies je pakket, bedenk een mooie domeinnaam en plaats je bestelling!

Stap 2: WordPress installeren

Je webhostingpakket wordt na ontvangst van de betaling binnen enkele minuten geactiveerd. Zodra je de beschikking hebt over je inloggegevens kun je aan de slag met het installeren van WordPress, dat zeer gemakkelijk via Installatron gebeurt.

Installatron is een onderdeel binnen DirectAdmin, waarmee je met een aantal eenvoudige stappen een applicatie op jouw hostingpakket kunt installeren. Meer informatie over Installatron is hier te vinden.

Als je al een handmatige installatie van een webapplicatie hebt uitgevoerd of een installatie van een andere server wilt importeren, kijk dan in onze handleiding Hoe importeer ik een applicatie in Installatron?

Stap 3: WordPress installatie via Installatron

WordPress: DirectAdmin

 • Klik op ‘view more‘ (achter ‘Featured Applications‘) om naar de complete lijst met applicaties te gaan en klik op de applicatie die je wilt installeren, in dit geval dus WordPress. Je kunt ook meteen op de applicatie naar keuze klikken, als deze in het overzicht staat;

WordPress: Applicatie selecteren

 • Klik op de knop ‘Install this application‘;

WordPress: Applicatie installeren

 • Geef nu de instellingen op die voor WordPress van toepassing zijn:
 1. Domain: Het domein waarop je de installatie wilt uitvoeren. Als je eerst een subdomein hebt aangemaakt, staat die ook in het overzicht. Ook kun je hier kiezen om de installatie via SSL (https://) bereikbaar te maken;
 2. Directory (Optional): Als je hier iets invult, wordt de installatie in die map geplaatst. Om de installatie meteen onder jouw domeinnaam zichtbaar te maken, laat je het veld leeg;
 3. Version: Kies hier de meest recente versie, tenzij dit echt niet anders kan. De meest recente is standaard geselecteerd;
 4. Language: Je kunt ervoor kiezen om een andere taal selecteren, zoals Nederlands in plaat van Engels;
 5. Automatic Update: Je kunt hier instellen of Installatron automatisch updates moet uitvoeren als deze beschikbaar zijn. We raden aan om voor de optie met ‘Recommended‘ erachter te kiezen. Hiermee blijf je beschermd tegen kritieke beveiligingslekken;
 6. Database Management: Kies hier voor ‘Automatically manage the database settings for me. (Recommended)‘, tenzij je handmatig de database-instellingen wilt opgeven;
 • Je kunt er eventueel voor kiezen om de naam van het ‘Administrator‘-account te wijzigen en zelf een wachtwoord te kiezen. Als alle instellingen correct staan, klik dan op ‘Install‘;

WordPress: Settings opgeven

 • De installatie wordt nu uitgevoerd. Je kunt de voortgang ervan in beeld zien;

WordPress: De installatie wordt uitgevoerd

 • Als de installatie is voltooid, wordt de applicatie in het overzicht getoond en kun je op de link klikken voor het bekijken van de gloednieuwe website!

WordPress: De installatie is voltooid

Stap 4: Controleer of je gratis website werkt

Net als bij de bouw van een nieuw huis, gaat er soms ook wel eens iets mis bij het maken van een nieuwe website start. Het is daarom aan te raden om na de installatie even te controleren of je gratis website juist functioneert. Mocht je tegen problemen aanlopen, dan horen we het graag en helpen we je verder! Ook al gaat alles in de meeste gevallen in één keer goed, een korte check kan nooit kwaad. Vooraf voorkomen is immers beter dan achteraf genezen.

Nu je WordPress hebt geïnstalleerd is het tijd voor de inrichting. Ga aan de slag met je website en plaats je inhoud. Tevens zijn er verschillende WordPress-thema’s die je helpen bij het design van je website. Voor later hebben we ook nog handige tips om een WordPress-webshop te makenwebsite sneller te maken of hoe je hoger komt in Google. Kortom, Antagonist is de juist thuisbasis voor elke WordPress-website! Wacht niet langer en start ook.

Start nu met WordPress →

Succes met je gratis website!

WordPress: Thumbs up!Tot zover het installeren van WordPress. Je kunt nu naar hartenlust aan de gang om je website verder te ontwikkelen. Installeer nieuwe thema’s die het uiterlijk aanpassen of ga opzoek naar plug-ins die extra functionaliteit bieden. De mogelijkheden zijn ongekend en er is een heleboel te vinden, waarmee jij je website kunt laten groeien tot een succesvol online platform. We wensen je veel succes!

P.S. Op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die op ons blog verschijnen? Volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, RSS en e-mail!

Deel dit blog
Jeroen Wolsink
Jeroen Wolsink

Jeroen ondersteunt het Antagonist-team op het gebied van marketing, communicatie en strategie. Het bedenken en uitwerken van concepten met behulp van creatieve strategieën is wat Jeroen graag doet. Marketing en communicatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Artikelen: 73

Eén reactie

 1. Goedendag

  Kunnen jullie me vertellen hoe ik een “volg dit blog” knop toevoeg aan mijn website? Toen ik nog op de gratis versie (gehost via WordPress) zat kon ik eenvoudig die widget kiezen. Maar het lijkt er op dat dit nu ontbreekt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100