Maatregelen in verband met coronavirus (COVID-19)

Gisteren kondigde de overheid op advies van het RIVM nieuwe maatregelen aan om het coronavirus (COVID-19) in Nederland in te dammen. We hebben besloten om daar direct gehoor aan te geven. Zodoende werken vanaf vandaag alle medewerkers vanuit huis. Antagonist realiseert zich dat de continuïteit van haar dienstverlening voor klanten van kritiek belang is. Juist daarom nemen wij deze maatregelen serieus. We verwachten geen negatieve impact op onze dagelijkse bedrijfsvoering.

Maatregelen in verband met coronavirus (COVID-19)

We houden de situatie van dag tot dag in de gaten. De dagelijkse berichtgeving van het RIVM is voor ons daarin leidend. Zo hopen we besmetting zolang mogelijk te voorkomen en te beperken. Hiermee willen we langdurig gelijktijdig ziekteverzuim tegengaan. Dit heeft geen invloed op de continuïteit van onze diensten en service; die gaat onverminderd door. De tijden waarin Support bereikbaar is en ondersteuning levert, blijven dus ongewijzigd.

Thuiswerken is voor Antagonist een getest concept waar we jarenlange ervaring mee hebben. Regelmatig werken medewerkers vanuit huis. Enkelen doen dat zelfs vrijwel altijd, vanwege de afstand waar ze wonen. Iedere medewerker is van een laptop (met randapparatuur) voorzien en kan daardoor naadloos van werkplek wisselen. Bijvoorbeeld avond-, weekend- en storingsdiensten worden door onze systeembeheerders en supporters altijd al via een veilige VPN-verbinding op afstand gedaan. Onze afdelingen zijn papierloos ingericht, waardoor fysieke toegang tot documenten geen beperking vormt. Ook afspraken kunnen gewoon doorgaan in de vorm van online videoconferenties.

Verder zijn ons serverpark, platform en andere hardware voorbereid. Cruciale onderdelen hebben we in eigen voorraad. Zodoende zijn we niet direct afhankelijk van externe partijen en leveranciers. Als bijvoorbeeld de productie en transport van hardware onder druk komt te staan, dan heeft dat de komende periode geen invloed op ons.

Bedankt voor je aandacht

We blijven de situatie rondom het coronavirus, de maatregelen, en de eventuele impact voor onze medewerkers en dienstverlening nauwlettend in de gaten houden. Deze post zal waar nodig worden geüpdatet.


UPDATE: 19-03-2020

Hoe gaat het na een week thuiswerken?

Inmiddels zijn we een week verder en ondanks dat het thuiswerken even een beetje wennen is, verloopt alles goed. Mocht je nieuwsgierig zijn, dan kun je hier onze aanpassingen en ervaringen tot dusverre lezen. We maken er met z’n allen het beste van.


UPDATE: 27-03-2020

Rekenkracht doneren aan Folding@home

Een aantal van ons zijn een team begonnen voor Folding@home. Zit je thuis achter je PC en heb je wel wat rekenkracht over? Zet je videokaart of processor aan het werk een draag bij aan medisch onderzoek.


P.S. Op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die op ons blog verschijnen? Volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, RSS en e-mail!

Deel Deel Deel Deel

4 reacties op “Maatregelen in verband met coronavirus (COVID-19)

  1. ellorene westerhout op zei:

    Dank voor dit bericht: heldere en voldoende informatie om vertrouwen te hebben in jullie dienstverlening. Prima geanticipeerd, lijkt me. Maar ik wist al dat jullie een goeie club zijn .
    Groetjes en sterkte ook. En vooral: houd het gezond!

    • Bedankt voor je feedback, Marian! Klopt, dat is inderdaad erg belangrijk. Natuurlijk doen we er alles aan om te zorgen dat jullie website gewoon online blijft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *