We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

E-mail doorsturen met e-mailforwarders!

Een domeinnaam is jouw online visitekaartje. Hét adres dat anderen intypen om jouw website te bezoeken of om je te mailen. Alleen een domeinnaam parkeren, is dus zonde. Zo kun je met weinig moeite al professionele e-mailadressen gebruiken, zonder meerdere mailboxen te onderhouden. Check hoe je met e-mailforwarders e-mail doorstuurt!

Aan de slag met je geparkeerde domeinnaam: e-mailforwarders aanmaken.

Je hebt net een geniaal idee bedacht voor een nieuw project. Mooier nog, de domeinnaam die je daarvoor wil, is vrij. Geregistreerd dus! Nu wil je ook een e-mailadres met dat domein, zodat anderen je over het project kunnen mailen. Slim, want dat staat professioneel. Je hebt alleen weinig zin om daar een apart e-mailaccount van te maken. Nog een wachtwoord onthouden en een mailbox checken, daar zit je niet op te wachten…

Dat is precies waar een e-mailforwarder handig voor is! Een e-mailforwarder is een op jouw domein gebaseerd adres waar anderen naar kunnen mailen. Stel dat je domein voorbeeld.nl is, dan kun je instellen dat naar info@voorbeeld.nl verzonden berichten moeten worden doorgestuurd. Naar welk adres dat is, bepaal jij. Kies een e-mailadres dat je al gebruikt en je ontvangt alles mooi op dezelfde plek. Tijd om het in te stellen!

Meer succes met een professioneel adres
Onderzoek van SIDN (de partij achter de .NL-domeinnaam) wijst uit dat e-mailadressen met een eigen domein zakelijk beter scoren. Denk aan een betere indruk bij sollicitaties of meer respons op je offertes!

Hoe kan ik e-mail doorsturen?

Laten we kijken naar deze functie voor geparkeerde domeinnamen. Dat zijn domeinen die niet aan een hostingpakket zijn gekoppeld. E-mail doorsturen instellen gaat daarvoor eenvoudig via Mijn Antagonist. Dat is het systeem waar je bij ons domeinen en hostingpakketten beheert. Log daar in met het bij je registratie opgegeven e-mailadres en je wachtwoord.

Wachtwoord vergeten?
Overkomt de beste… Je kunt gelukkig snel je wachtwoord herstellen.

Als je bent ingelogd, klik je bovenaan in het menu op ‘Producten’. Daar vind je een overzicht van jouw producten. Klik daar op de geparkeerde domeinnaam waar je graag e-mailforwarders voor wilt aanmaken. Deze domeinen herken je aan dat ze niet direct onder een hostingpakket staan ingesprongen.

Kies de domeinnaam waarvoor je e-mailforwarders wilt aanmaken.

In het scherm dat volgt, zie je rechts het kader ‘Beheer’. Klik daar op ‘E-mail doorsturen’ en je komt op de pagina uit waar je e-mailforwarders beheert.

Het aanmaken van een e-mailforwarder in Mijn Antagonist.

Hieronder staat uitgelegd wat de verschillende velden en opties betekenen. Staat alles naar wens, klik dan op ‘Opslaan’ en je forwarders zijn ingesteld!

  • Catch-all | Bepaal of het een catch-all moet worden. E-mail verzonden naar niet bestaande adressen komt uit op een door jou gewenst adres.
  • Adres | Het gedeelte dat voor de @ in je e-mailadres staat. Klik op het veld voor suggesties of vul zelf een adres in.
  • Doorsturen naar | Het e-mailadres waar de e-mail naar moet worden doorgestuurd. Klik op het veld voor bekende adressen of vul het zelf in.
  • E-mailforwarding ingeschakeld | Haal enkel het vinkje weg als je voor dit domein een externe maildienst gebruikt en geen forwarding wilt.

Wat is een catch-all?

Stel, jouw domeinnaam is voorbeeld.nl. Nu heb je ingesteld dat alle e-mail die naar info@voorbeeld.nl wordt verzonden, wordt doorgestuurd naar je Gmail-adres. Alleen, wat als iemand per ongeluk een spelfout maakt en zijn bericht naar ifo@voorbeeld.nl mailt? Diegene krijgt dan een bounce-melding terug dat het adres niet bestaat en jij ontvangt het bericht niet.

Dat is precies waar een catch-all e-mailadres handig voor is. Stuurt iemand een e-mail naar een niet bestaand adres, dan wordt het doorgestuurd naar een adres dat wel bestaat. Jij bepaalt welk adres dat is. Bij een catch-all maakt het dus niet uit wat iemand voor jouw domeinnaam zet. Is het adres ongeldig, dan wordt het opgevangen en naar een geldig adres doorgezet.

E-mailforwarders aanmaken: een catch-all instellen.

Per geparkeerd domein kun je één adres als catch-all instellen. Wil je dit graag, zet dan voor het adres-veld een vinkje in de kolom ‘Catch-all’. Je ziet dan dat er *@voorbeeld.nl komt te staan. De asterisk duidt aan dat het een catch-all is. Bij ‘Doorsturen naar’ vul je vervolgens het adres in waar de e-mail naartoe moet worden gestuurd. Klik ten slotte op ‘Opslaan’ om de wijzigingen te bewaren.

E-mailforwarders vs. e-mailaccounts

Hoewel e-mailforwarders en e-mailaccounts beide op je domeinnaam zijn gebaseerd, verschillen ze van elkaar. Een e-mailforwarder is simpel gezegd een adres waar je naar, maar niet mee kunt mailen. E-mails die je er naar stuurt, worden naar een ander adres doorgezonden en daar opgeslagen. Er zijn geen inloggegevens, waardoor het adres in een mailprogramma instellen of zelf vanuit dat adres mailen niet kan.

E-mailaccounts zijn volwaardige adressen. Daarmee kun je zowel e-mail sturen als ontvangen. Je hebt een hostingpakket nodig om e-mailaccounts te kunnen aanmaken. Anders is er namelijk geen opslagruimte om e-mail op te slaan. Ook moet het account met een mailserver kunnen authenticeren. Dat vereist een gebruikersnaam (het e-mailadres) en wachtwoord. Dat maakt ook je accounts instellen in mailprogramma’s als Outlook of Thunderbird mogelijk.

Meer flexibiliteit met webhosting
E-mailforwarders aanmaken voor domeinen die aan een hostingpakket zijn gekoppeld, kan ook. Gebruik e-mailaccounts, forwarders of beide! Raadpleeg deze handleiding voor instructies.

Wat voor jou het beste is, hangt van je wensen af. Wil je (nog) geen website, maar wel een domein en alvast een professioneel adres? E-mailforwarders zijn dan perfect voor jou. Ga jij je domein zakelijk inzetten en wil je e-mailaccounts zonder restricties, combineer het dan met hosting. E-mailaccounts aanmaken en WordPress installeren, is zo gedaan!

Bekijk hostingpakketten →

P.S. Op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die op ons blog verschijnen? Volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, RSS en e-mail!

Deel dit blog
Antagonist
Antagonist

De vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites. Eenvoud, kwaliteit en service. Complete webhosting, waarin je alles vindt voor de start van jouw online succes!

Artikelen: 52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100