We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie host de mooiste beautyblogs van het land?

Zoals jullie hebben kunnen lezen heeft Antagonist een nieuwe collega erbij gekregen, Marieke. Hierdoor ben ik niet meer de enige vrouwelijke medewerkster van Antagonist. Tijdens de lunch gaat het nu natuurlijk alleen nog maar over nagellak, make-up en de nieuwste fashion. Zodoende leek het mij leuk om met jullie een kijkje te nemen in deze beautywereld, en dan wel door de ogen van de beautybloggers!

Beautyblog: start je blog bij Antagonist

Er zijn trouwens een flink aantal beautybloggers die hun website bij Antagonist hosten. Het is immers zeer eenvoudig om bij ons in een paar stappen je blog online te zetten. Velen gingen je al voor, dus waar wacht jij nog op?

Wat is een beautyblogger precies?

Om maar meteen een van de vooroordelen te bevestigen, het merendeel van de beautybloggers is vrouw. Naar schatting zijn ze tussen de 15 en 30 jaar. Een beautyblogger schrijft over make-up, fashion en andere beauty-gerelateerde onderwerpen. Vaak worden deze artikelen ondersteund met foto’s, filmpjes en links naar beautyproducten.

Beautyblog: make-up

Hoe begin je een (beauty)blog?

Je hebt al een tijdje het idee om een beautyblog te starten, maar waar begin je precies? De eerste stap is om een treffende domeinnaam te kiezendie past bij wat je wilt gaan vertellen.  Met deze domeinnaam kun je jouw bestelling plaatsen voor een webhostingpakket, dit is binnen enkele klikken geregeld.

Bekijk hostingpakketten →

Als je hostingpakket is geactiveerd, dan kun je bij Antagonist binnen enkele stappen je blog online zetten. Wij willen het maken van een blog voor jouw zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom bieden wij Installatron aan. Deze software helpt je bij het installeren en beheren van bijvoorbeeld WordPress en Joomla. Dankzij Installatron kun je kiezen om je software automatisch up-to-date te houden. Er wordt dan automatisch een nieuwe update aangeboden, als er een nieuwe versie van de software beschikbaar is. Zo voorkom je dat er beveiligingslekken ontstaan in je website en dat is wel zo prettig.

WordPress en beautyblogs

De meeste beautybloggers maken gebruik van WordPress. Dit populaire pakket wordt heel veel gebruikt en is gemakkelijk voor de startende blogger. Tevens biedt het fantastische mogelijkheden om je blog te laten groeien, want je gaat natuurlijk voor een online succes! Als je WordPress via Installatron hebt geïnstalleerd, dan kun je opzoek naar een leuk thema dat past bij jou en het onderwerp waarover je wilt bloggen. Voor WordPress heb je de keuze uit een heleboel gratis thema’s die je eenvoudig kunt installeren en aanpassen. Natuurlijk kun je ook zelf aan de knutsel om een eigen template te ontwerpen.

Een onderwerp voor een beautyblog

Zodra alles er pico bello uitziet, kun je beginnen met het schrijven van je blogs. Het daadwerkelijke bloggen, waar het natuurlijk om gaat. Je bent uiteraard helemaal vrij om te kiezen over welk (beauty)onderwerp je wilt bloggen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende mascara’s testen en hier een verslag over schrijven of juist je meer te focussen op tips en trucs, waardoor je bijvoorbeeld uitlegt hoe je lippenstift de hele dag perfect blijft zitten.

Beautyblog: WordPress themes

Het is een goed idee om op onderzoek uit te gaan, wat mensen het liefst lezen. Daarvoor wil je graag wat statistieken hebben. Hoeveel bezoekers lezen je artikelen, wat wordt het beste gelezen en op welke knoppen klikken ze het meest? Hiervoor kun je Google Analytics gebruiken. Het geeft je handige inzichten om je blog verder uit te breiden. Zeker doen dus, en het beste vanaf het begin.

Afhankelijk van het succes van je blogs kun je er ook voor kiezen er wat geld mee te gaan verdienen, door te gaan adverteren. Je kunt ook make-upmerken benaderen voor gratis testsets en zo hun merk door jou te laten testen. Uiteraard moet je daarvoor wel enige status bereiken binnen het wereldje. De tip die ik je wil meegeven is: schrijf vooral over wat jij leuk vindt en doe dat gedreven! Hierdoor werk je steeds met veel plezier aan je blog.

Maak jouw blog een succes!

Naast dat het gewoon superleuk is om te schrijven over iets wat jij leuk vindt, is het ook erg fijn als andere mensen je blogs lezen. Hoe zorg je er dus voor dat jouw blog een succes wordt? Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers naar je website trekken. Wil je dit goed aanpakken, dan zul je een plan van aanpak moeten maken.

Beautyblog: nagellak

Tevens zou je als inspiratie ook eens het volgende interview van Erwin Blom en Roeland Stekelenburg kunnen bekijken. Ze interviewen Miss Lipgloss (oftwel Cynthia Schultz) een succesvol beautyblogster van dit moment.

10 tips om je blog een succes te maken

  1. Kies een pakkende domeinnaam die past bij jou en wat je gaat doen!
  2. Wees origineel in wat je schrijft, je artikel moet unieke content bevatten.
  3. Blijf jezelf en schrijf alleen wat jij écht leuk vindt.
  4. Voeg aan alles wat je doet een persoonlijke touch toe.
  5. Wees ook persoonlijk aanwezig op je blog (comments) en op de social-media-kanalen die je beheert.
  6. Zorg dat je blog er gelikt uitziet en dat past bij wat je wilt uitstralen.
  7. Definieer voor wie je schrijft en deel je blog op die manier in, zodat het nauw aansluit bij je doelgroep.
  8. Schrijf je artikelen zo, dat ze ook goed gevonden worden door een zoekmachine en dat je dus hoog scoort in Google!
  9. Zorg dat je regelmatig een nieuw artikel schrijft. Succesvolle blogs plaatsen ongeveer één à twee artikelen per dag.
  10. Geef niet te snel op, een blog heeft tijd nodig om te groeien. Zorg in de tussen tijd dat je blog actief promoot, bijvoorbeeld bij vrienden, familie en in op social media.

De top beautybloggers bij Antagonist!

Naast veel startende beautyblogs is Antagonist ook de hostingprovider van maar liefst vier van de tien top-beautyblogs van Nederland. Doordat je bij Antagonist binnen enkel minuten al je blog online kunt hebben, kiezen veel beautybloggers voor Antagonist. Daarnaast kun je van onze supportafdeling altijd rekenen op uitstekende en razendsnelle ondersteuning.

Oh en wat natuurlijk ook enorm belangrijk is voor je blog: wat gebeurt er onder de motorkap. Ik heb het dan over het technische gedeelte. Je wilt namelijk dat je blog altijd goed bereikbaar is, het veilig is (voor hackers) en lekker snel is. Kortom, de beste techniek, snelle servers, een vlot netwerk en een vertrouwde en veilige omgeving. Antagonist regelt dit allemaal en zorgt ervoor dat een hoge betrouwbaarheid, stabiliteit en uptime voor je blog geboden kan worden.

De vier top-beautyblogs die Antagonist host

#1. LiveLifeGorgeous.nl – Van Willemijn en Martine

Een beautyblog die maandelijks door 95.000 unieke bezoekers wordt bezocht. Op dit blog van LiveLifeGorgeous worden elke dag zeker twee updates (om 06:00 uur en 15:00 uur) geplaatst. Onderwerpen zijn erg uiteenlopend, maar gaan natuurlijk altijd over alles wat met beauty te maken heeft!

#2. PinkyPolish.nl – Van Charlotte

Dit blog bestaat dit jaar al weer vijf jaar en is begonnen als een blog met als hoofdonderwerp nagellak. Ondertussen schrijft ze over veel meer onderwerken, want zoals ze zelf zegt “Make-up is immers meer dan nagels!” Charlotte wil met haar blog bereiken dat jonge vrouwen zich goed voelen. Naast blogs over cosmetica en fashion, heeft Charlotte ook blogs en video’s over zelfvertrouwen, gezondheid en lifestyle.

Beautyblog: I love beautybloggers

#3. Lifesplash.nl – Van Jiami

Deze superjonge blogsters won in april 2013 (toen 13 jaar) met haar blog Lifesplash de Gouden Apenstaart. Dit houdt in dat deze blog de beste Europese website is die gemaakt is door kinderen. Het aantal bezoekers van dit blog blijft maar groeien en groeien. Eigenlijk schrijft Jiami over alles wat haar bezighoudt, uiteenlopend van Outfits to producten die ze fijn vindt. Over haar succes zegt ze: “Elke seconde geniet ik ervan en ik kan soms niet geloven dat ik mijn droom naleef. (Kan iemand me even knijpen?) Iets dat begon als een hobby is uitgegroeid tot iets heel tofs.”

#4. SharonvanBommel.nl – Van Sharon

Sharon is 20 jaar en erg creatief op verschillende vlakken, zoals videomontage, fotografie en muziek. Haar allereerste YouTube-filmpje maakte ze om mee te doen met een wedstrijd, die ze uiteindelijk won. Naast het grote beautypakket wat ze won, ontving ze ook superveel leuke reacties. Hierdoor besloot ze dat ze hier graag mee door wilde gaan. Ondertussen is haar blog uitgegroeid tot een veel bezocht blog met daarbij en YouTube-kanaal van 30.000 volgers.

Tot slot

Antagonist heeft dus vier topblogs onder de hoede en daar zijn we best een beetje trots op! Wil jij nu ook met jouw beautyblog beginnen? Neem dan eens een kijkje op onze speciale WordPress-pagina en lees alle tips en tricks hoe je succesvol kunt starten met je eigen blog.

P.S. Op de hoogte blijven van alle artikelen, updates, tips en trucs die op ons blog verschijnen? Volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, RSS en e-mail!

Deel dit blog
Marjolein Schuring
Marjolein Schuring

Marjolein is Projectmanager bij Antagonist. Ze is een kei in plannen en het motiveren van collega’s, zodat een zo goed mogelijke dienstverlening wordt verstrekt. Met een sterk en gemotiveerd team kan de klant namelijk het beste worden geholpen.

Artikelen: 19

3 reacties

  1. Er zijn heel wat mooie beautybloggers in het land. Ik hoop een dagje even successvol te zijn al hen. Ik wil weer beginnen met bloggen, maar dit keer alleen over dingen te maken hebben met beauty. Ook moet ik een website maken dat echt aantrekkelijk is. Hoe zou ik dat het beste kunnen doen?

    • Hoi Allison,

      Als je (nog) niet heel veel weet van het maken van websites, dan raad ik je aan om te beginnen met WordPress. WordPress is een CMS (waarmee je redelijk eenvoudig een website kunt maken) dat door veel beautybloggers wordt gebruikt.

      Als je eenmaal een domeinnaam en hostingpakket hebt, dan kun je daar eenvoudig WordPress op installeren, zie: https://www.antagonist.nl/wordpress/wordpress-installeren

      Heb je WordPress geïnstalleerd, dan kun je daar thema’s en plugins aan toevoegen, waarmee je je website helemaal naar smaak kunt opbouwen.

      Ik hoop je hiermee de goede kant op te hebben gestuurd. Veel succes!

      Vriendelijke groeten,

      Jeroen Wolsink
      Antagonist B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100