Online bijverdienen met je website of blog!

Heb je ooit nagedacht over online bijverdienen en de mogelijkheden daarvoor, door bijvoorbeeld een onderneming via internet te starten? Maar heb je echter geen idee hoe je dit kunt opzetten? Eerder schreef ik over het beginnen van een webshop, maar naast de verkoop van producten of diensten, zijn er ook nog diverse andere mogelijkheden. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden, in dit artikel ga ik op de basis voor online bijverdienen in. Je kunt namelijk op een relatief eenvoudige wijze een leuk zakcentje bijverdienen, met behulp van je website en wat doeltreffende advertenties.

Online bijverdienen met je website!

Let op: allereerst is het belangrijk om te beseffen dat niets zomaar komt aanwaaien! Wil je online iets bereiken, dan zul je net als in het ‘echt’, de handen uit de mouwen moeten steken. Er zijn een aantal opties om online te verdienen, in dit artikel behandel ik de basis voor het tonen van reclame en advertenties met behulp van Google AdSense.

Online bijverdienen met Google AdSense

Een veelgebruikte methode door webmasters is het genereren van een passief inkomen door middel van het tonen van advertenties op een website. Het gebruik van Google AdSense is zeer aantrekkelijk, vanwege de simpliciteit in de uitvoering. In principe kun je een stukje code implementeren en je bent klaar om online geld te verdienen.

Hoe werkt het?

Google bevat een ruim netwerk van adverteerders, je kunt hier als bedrijf of organisatie aan deelnemen via Google AdWords. We hebben ze allemaal wel eens gezien, de gesponsorde links boven en rechts naast de organische zoekresultaten in Google. Echter, dit is slechts één functie van AdWords. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om advertenties te plaatsen in het zogeheten displaynetwerk van Google, dat gekoppeld is aan AdWords.

Het verschil tussen AdWords en AdSense

Wanneer je geld wilt verdienen krijg je te maken met AdSense, de andere kant van AdWords waarop advertenties worden weergegeven. Als je hiervan gebruik gaat maken, dan biedt je de mogelijkheid aan om reclame van de bedrijven die zijn aangemeld bij AdWords te tonen op jouw website. Dit gaat overigens volledig automatisch en wordt gebaseerd aan de hand van een aantal factoren, waaronder de cookies van een gebruiker, metadata, en het onderwerp van je website.

Online bijverdienen: AdWords Vs. AdSense

Iedere advertentie die getoond wordt op jouw website kan per persoon verschillend zijn. Doordat er informatie uit de cookies van de gebruiker wordt gehaald, kunnen er automatisch doelgroepgerichte advertenties worden getoond, waardoor de desbetreffende persoon eerder op een dergelijke advertentie zal klikken.

Per klik verdienen

Indien je graag met behulp van AdSense wilt bijverdienen, dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over het onderwerp van je website. Je ontvangt een bepaald bedrag wanneer er geklikt wordt op een advertentie (CPC, of kosten per klik). Het onderwerp van je website kan invloed uitoefenen op de advertentie, hierdoor wordt de hoogte van het bedrag wat je ontvangt per klik beïnvloed.

Adverteerders hebben de mogelijkheid om een bedrag vast te stellen hoeveel zij maximaal willen betalen voor een klik op hun advertentie. Hoe het bod voor een klik tot stand komt wordt berekend door Google en heeft veelal te maken met concurrentie. Je begrijpt natuurlijk dat een advertentie met een term als ‘verzekering’, waar veel concurrentie voor geldt, meer oplevert dan een advertentie voor een onbekend online spelletje met weinig concurrentie. Kort gezegd gaat het om vraag en aanbod.

Let op: reken je niet direct rijk! Het behalen van positieve resultaten vergt tijd en aandacht. Indien je veel inkomende bezoekers hebt en de advertenties strategisch hebt opgesteld, dan kun je een leuk passief inkomen genereren.

Hoe plaats je een AdSense-advertentie op je website?

In een aantal stappen leg ik hieronder uit hoe je een AdSense-account kunt opzetten en hoe je een advertentie op je website kunt plaatsen.

Stap 1: Het aanmaken van een account

De eerste stap is het aanmaken van een gratis Google AdSense-account. Hiervoor ga je naar de hoofdpagina van Google AdSense en volg je logischer wijs de stappen om een account aan te maken. Zodra je accounts is aangemaakt, log je in en kun je aande slag.

Stap 2: Kiezen van de soort advertenties en ophalen van de code

De volgende stap is het aanmaken van een ‘advertentieblok’. Klik op de knop ‘Nieuw advertentieblok’, zoals wordt weergegeven op de onderstaande afbeelding.

Online bijverdienen: advertentie kiezen

Je kunt nu diverse soorten advertenties bekijken en bepalen wat voor soort advertentie het beste bij je website past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tekstadvertentie of een displayadvertentie, en deze komen in verschillende formaten.

Online bijverdienen: tekstadvertenties

Tekstadvertenties

Online bijverdienen: displayadvertenties

Displayadvertenties

 

Je vult de onderstaande pagina volledig naar wens in, zodoende bepaal je voor een groot deel zelf de eisen waaraan een advertentie moet voldoen.

Online bijverdienen: advertentieblokken inrichten

Wanneer jij vindt dat een advertentie voldoet aan jouw eisen, dan kun je onderaan op de knop ‘Advertentie ophalen’ klikken.

Stap 3: De implementatie van de code

Nu krijg je twee verschillende codes te zien. Het eerste stuk code moet je implementeren in het ‘<head>’-gedeelte van je website en het andere stuk code moet op de positie worden geplakt waar de advertentie desgewenst getoond moet worden. Op de pagina wordt duidelijk beschreven waar en hoe je precies de stukjes code moet implementeren in je website.

Je kunt nu aan de slag met het genereren van online inkomsten! Zorg ervoor dat je binnen de kaders van het reglement van Google blijft, dus simpelweg houdt aan de regels. Hierdoor voorkom je het risico dat je account mogelijk wordt afgesloten.

Reglementen van Google Adsense

Een korte samenvatting van de regels die Google heeft opgesteld, met een korte toelichting erbij, heb ik hieronder weergegeven.

  • Klik nooit zelf op je advertenties, het levert weinig extra’s op en je loopt het risico dat je account geblokkeerd wordt.
  • Plaats maximaal drie advertenties op een pagina. Persoonlijk kies ik zelf nooit voor teveel advertenties, omdat het gebruikersgemak in mijn ogen voorop staat.
  • Voeg je website niet toe aan automatische roulatie-systemen die het aantal weergaven en klikken ‘kunstmatig’ verhogen.
  • Advertenties mogen niet bewerkt worden, pas dus de standaard hoogte en breedte van een advertentie niet aan.
  • Advertenties mogen niet achter website-elementen geplaatst worden wat het aantal klikken zou kunnen beïnvloeden, denk bijvoorbeeld aan triggerende links die je zelf over advertenties plaatst.

Het complete reglement en programmabeleid van AdSense kun je hier vinden.

Nieuwe functionaliteit AdSense Direct

Adsense heeft sinds 21 januari 2014 een nieuwe functie, namelijk AdSense Direct. Hierdoor kun je direct met een bepaalde adverteerder afspraken maken over het bedrag, de advertenties en het gewenste termijn. Google AdSense zal hiervoor de volledige administratie verwezenlijken. Tevens kun je afspraken maken met ondernemers, zonder dat zij aangemeld zijn bij Adwords. Voor meer informatie, kun je deze video bekijken.

Online bijverdienen: gebruiksvriendelijkheid boven alles!

Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat mensen meerdere websites lanceren speciaal ontwikkeld voor AdSense. Toch is het belangrijk dat je plezier hebt in het bewerken en updaten van je website. Je maakt het jezelf een stuk gemakkelijker als je veel affiniteit hebt met het gekozen onderwerp. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste factoren voor een succesvolle blog of website.

Geld verdienen met je website is een extra motivatie om je website up-to-date te houden, maar vergeet niet dat je een website opzet voor de bezoeker. Zorg dat de kwaliteit van de content uitmuntend is, en dat de gebruiker gemakkelijk en snel kan navigeren. Plaatst dus niet je gehele website vol met advertenties, om klikker-de-klik snel wat geld te verdienen. Uiteindelijk zal Google je daarvoor afstraffen.

Veel succes met het genereren van jouw online inkomsten! Nog geen website, maar wel nieuwsgierig naar de mogelijkheden, neem een kijkje op onze webhostingpagina voor meer informatie.

P.S. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen, tips en trucs die verschijnen op ons blog? Dat kan! Rechts bovenin via RSS, e-mail, het liken van onze Facebook-pagina of het volgen op Twitter.

Deel Deel Deel Deel