We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Op 30 april trekt Twitter de stekker uit Posterous. Red je weblog: start in een paar stappen met WordPress…

…of gebruik dit artikel als handleiding om in een paar stappen een volledig werkende WordPress-website binnen enkele minuten online te zetten. Lees verder vanaf ‘Stap 1: een nieuw onderkomen’, hoe je dit bij Antagonist direct kunt regelen…

De gratis diensten van Posterous gaan verdwijnen. Op 30 april 2013 trekt eigenaar Twitter definitief de stekker eruit. Op 12 maart vorig jaar werd Posterous nog vol enthousiasme overgenomen door de korte-berichten-kampioen. Ongeveer een jaar later, op 15 februari om precies te zijn, komt echter het bericht dat Posterous na ongeveer vijf jaar ermee ophoudt. Hiermee verdwijnt wederom een mogelijkheid om snel en eenvoudig een weblog te beginnen en bij te houden; en dat vinden we jammer.

Eenvoudig je weblog starten: Van Posterous naar WordPress

Start een nieuw blog en red je berichten

Voor wie gebruik maakt van Posterous is er de mogelijkheid om je berichten te verhuizen naar een ander blog. Dus wil je niet dat je weblog verloren gaat? Dan heb je tot 30 april de tijd om een nieuw onderkomen te vinden en je blog te redden.

Eén van de beste alternatieven is een WordPress-blog in eigen beheer. In dit artikel wordt in een aantal eenvoudige stappen uitgelegd, hoe jij je posts kunt verplaatsen van Posterous.com naar een WordPress-blog bij Antagonist. Uiteraard kunnen beginners die nog geen weblog hebben, maar wel willen beginnen met bloggen, ook dit stappenplan gebruiken om een weblog te beginnen.

Wat zijn de voordelen van een weblog bij Antagonist?

  • Volledige controle en eigen beheer
  • Eenvoudig je weblog starten: Ons contract past op een bierviltjeGeen reclame of pop-ups die erbij worden geplaatst
  • Supersnelle hosting, perfect voor WordPress
  • Betrouwbaar, een up-time van 99,9%
  • Security, je weblog wordt 24/7 beveiligd en in de gaten gehouden
  • Een helpdesk die altijd razendsnelle ondersteuning biedt
  • Je mag adverteren, de inkomsten zijn voor jou

Stap 1: een nieuw onderkomen

Allereerst moet een nieuw betrouwbaar onderkomen voor je weblog worden ingericht. Met Alles-in-1 Webhosting van Antagonist krijg je alles wat je nodig hebt. Het Basic-pakket biedt webruimte, dataverkeer, e-mailadressen en een eigen domeinnaam vanaf slechts € 2,50 per maand.

Heb je geen zin om na te denken over limieten en of het groot genoeg is? Of heb je een (groot) weblog, dat je ongestoord wil laten groeien? Dan is er het Unlimited-pakket waar webruimte, dataverkeer en e-mailadressen onbeperkt zijn! Het Unlimited-pakket heb je al vanaf € 4,95 per maand en komt natuurlijk ook met een gratis domeinnaam.

Eenvoudig je weblog starten: Webhosting van Antagonist

Kies je pakket, bedenk een mooie domeinnaam (of verhuis je bestaande) en plaats je bestelling via de volgende pagina: www.antagonist.nl/webhosting/

Stap 2: WordPress installeren

Je webhostingpakket wordt na ontvangst van de betaling binnen enkele minuten geactiveerd. Zodra je de beschikking hebt over je inloggegevens kun je aan de slag met je webhosting, WordPress en het overzetten van je blog uit Posterous.

Veel klanten van Antagonist maken al gebruik van WordPress, daarom hebben we een stap-voor-stap handleiding speciaal voor WordPress gemaakt. Als beginnende blogger zonder Posterous kun je ook deze makkelijke handleiding gebruiken voor het installeren van WordPress.

Binnen een paar minuten heb jij WordPress geïnstalleerd, volg de instructies op: www.antagonist.nl/help/nl/website/installatron/application

Stap 3: Posterous importeren in WordPress

Het importeren van je Posterous-berichten in WordPress is erg gemakkelijk. Als je WordPress hebt geïnstalleerd, log dan in via <www.jouwdomeinnaam.nl>/wp-admin. De Posterous Importer-plugin zorgt ervoor dat al je posts, comments, tags en bijlages van Posterous.com worden overgezet.

Om de Posterous Improter-plugin toe te voegen ga je in WordPress, via het menu aan de linkerkant, naar Plugins >> Add new en zoek je op ‘Posterous Importer’. De Posterous Importer-plugin staat bovenaan de zoekresultaten. Klik op Instal Now en de plugin zal automatisch voor je worden geïnstalleerd.

Eenvoudig je weblog starten: Plugin zoeken in WordPress
Een plugin zoeken in WordPress

Vervolgens kun je al je spulletjes van Posterous overzetten naar WordPress. Ga in WordPress, via het menu aan de linkerkant, naar Tools >> Import en klik in het lijstje op Posterous. Vul je hostname, e-mailadres en wachtwoord van Posterous.com in en klik op Submit. Klaar!

Eenvoudig je weblog starten: Posterous importeren in WordPress
Eenvoudig je weblog starten: Posterous importeren in WordPress

Extra tip

Het kan voorkomen dat de Posterous Importer-plugin van tijd tot tijd niet werkt. Via dit blog zijn er een aantal tips die uitkomst bieden. Lukt het niet om eventuele problemen te verhelpen? Dan is er de mogelijkheid om de import-tool van WordPress.com te gebruiken. Door je daar te registreren kun je een (tijdelijke) WordPress-installatie aanmaken, waar je jouw Posterous-berichten naartoe kunt importeren. Vervolgens verhuis je de tijdelijke WordPress-installatie naar je webhostingpakket. Een uitgebreide handleiding daarvoor heeft één van onze klanten al geschreven.

Stap 4: Controleer of alles naar tevredenheid werkt

Net als bij het verhuizen naar een nieuw huis, gaat er soms ook wel eens iets stuk als je jouw weblog onderbrengt bij een nieuwe provider. Het is daarom aan te raden om na de verhuizing even te controleren of elk onderdeel van je weblog nog steeds juist functioneert. Mocht je tegen problemen aanlopen, dan horen we het graag en helpt de support van Antagonist je graag verder!

Heb jij je weblog al veiliggesteld?

Stap nu over en red je berichten. Start bij Antagonist en binnen een paar minuten staat jouw nieuwe WordPress-blog online en kun je ongestoord verder gaan met bloggen.

Deel dit blog
Jeroen Wolsink
Jeroen Wolsink

Jeroen ondersteunt het Antagonist-team op het gebied van marketing, communicatie en strategie. Het bedenken en uitwerken van concepten met behulp van creatieve strategieën is wat Jeroen graag doet. Marketing en communicatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Artikelen: 73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews

60.000+ webhostingpakketten actief
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100